Vecka 17

MÅNDAG 23 april

Dagens träning = Lugn löpning 41 minuter + lite rygg- och magstyrka 10 minuter = totalt 51 minuter

Sprang en runda själv från Elevhemmet ut mot Skidstugan. Spanade in underlaget för onsdagens löptest och det lär bli löparskor då eftersom det var hyfsat torrt. Jag sprang i lite olika tempon. Körde på lite hårdare i början och lite lugnare mot slutet. Skönt återhämtningspass.
Gick sedan till styrkerummet och körde lite mag- och ryggstyrka som jag inte kört på väldigt länge. Ska försöka köra lite efter passen några gånger i veckan då jag brukar ha ganska svårt för att motivera mig till att köra ett helt styrkepass, plus att de passen ligger på torsdagsmornar här i Eksjö och det brukar resultera sig i brutal träningsvärk som sitter i till helgens tävlingar och då känns det bättre att köra styrkan i början på veckan. Idag körde jag alltså mjukstart med endast 10 minuter, men det är alltid nåt!



TISDAG 24 april

Dagens träning = OL-teknik 8,5km + upp- och nedvärmning på cykel + lite magstyrka = totalt ca 1h 40 minuter

OL-bana på Druntahål och tog cyklingen dit som uppvärmning. Sprang sedan iväg på banan i ganska lojt tempo vilket betydde en otroligt dålig inledning. Hade kass kartkontakt och trots att jag var någorlunda rätt i terrängen så hade jag ingen koll på vart jag var på kartan. Sedan kom ett brutalstort vindfälleområde och jag är inget stort fan av vindfällen så där tappades koncentrationen ytterligare och jag gjorde en likartad bom igen, med andra ord; jag fattade ingenting. Då ställde jag mig där i skogen och funderade på om jag skulle lägga ner och bara springa lite terräng och stig, men kom sedan på att det var sista OL-passet innan 10mila så jag bestämde mig för att börja om. Jag sprang nu iväg med högre tempo och fick in flytet mer och mer, och till slut gick det riktigt bra!

Det var skönt att få in flytet på slutet och kunna trycka på i steget. Jag måste lära mig att spring-värma upp innan och bli koncentrerad som jag är på tävling. Det är nyckeln till ett bra träningspass!

Sista säkra. Var är bästa stället att ta kontrollen någonstans? Här är jag, dit ska jag. Dit ska jag, här är jag. Lita på dig själv och ta det lugnt i kontrolltagningen. Tempoväxla. Du kan. Du vet att du kan!



ONSDAG 25 april

Dagens träning = LÖPTEST 5km, tid: 24:40 + uppvärmning och nedjogging 45 minuter = totalt 1h 10 minuter

Första löptestet sen hösten/vintern i årskurs 1. Och varför jag inte sprungit på så länge beror på att jag blev skadad våren 2005 och de problemen följde mig fram till sommaren 2006. Jag försökte springa ett test hösten 2006, men kände att jag var så långt efter fysiskt och mentalt att jag inte fullföljde. Så nu idag bestämde jag mig för att verkligen ge allt och kämpa mig runt och göra det bästa av situationen. Och att inte persa fanns inte i mitt vokabulär.

Jag vätskeladdade ordentligt eftersom det var varmt ute och sedan värmde jag upp väldigt mycket, men kände direkt att benen inte var i topptrim. Dock hade jag inte väntat mig det heller eftersom jag ändå tränat på en del fram tills denna dag. Men jag körde med inställningen att detta var ett kanonträningspass och jag var ändå väldigt motiverad innan start.

Jag startade och det tog emot ganska snart. Redan efter första långa backen kände jag att mjölksyran inte var alltför långt bort, mn jag försökte kompensera de lite långsamma uppförlöporna mot att springa på snabbare utför. När jag varvade efter 2,5km var jag redan ganska trött och uppför skidbacken för andra gången så var tempot måttligt lågt och mjölksyran fanns där kan jag säga. Jag fortsatte att hänga i och uppför sista backen på hygget var det varmt, tungt och jobbigt, och sista kilometern gick rent på vilje. Jag spanade in klockan och såg att det skulle bli pers. Jag försökte spurta allt vad jag hade på upploppsrakan och det var helt otroligt skönt att korsa mållinjen. Tiden blev då 24:40 och jag slog det gamla rekordet med 24 sekunder. Man kan ju tycka att jag borde slått det med mer eftersom det var över 2 år sedan jag sprang, men med min bakgrund med skador och sjukdomar, samt att jag inte direkt satsat för att ha pigga ben för dagens löptest så tycker jag det var bra ändå! Jag genomförde det så bra jag kunde och det ska jag vara nöjd med.

Riktigt skönt också att ha genomfört det och känna att den långa jobbiga tiden nu får vara över. (Dock kände jag av hälen litegrann när jag sprang, men inte alls någon fara.) BRA Lina!



TORSDAG 26 april

Dagens träning = VILA

Nu tar jag mig två vilodagar inför 10-mila för att ha pigga ben då jag ska ge mig ut på min 4:e sträcka i GMOK lag 2.
Mitt lag består av Pippa på första, Jennie på andra, Sofia på mitten, jag och Bettan som avslutare. Känns konstigt att andralaget har ungefär samma klass som förstalaget tidigare har haft. Årets förstalag ser ut på följande sätt: Caroline, Noëmi, Mimmi, Louise och Helen. KANONLAG! Och dessutom har vi två lag till Ska bli riktigt skoj att se hur det går på lördag för alla! Jag är i vartfall väldigt laddad!



FREDAG 27 april

Dagens träning = VILA



LÖRDAG 28 april

Dagens träning = Tävling, 10mila sträcka 4. 7,3km = 50:24 + uppvärmning = totalt ca 1h 10 minuter

För tävlingsanalys, se separat inlägg.



SÖNDAG 29 april

Dagens träning = OL medeldistans 3,2km = 27:32 + uppvärmning/nedjogg = totalt ca 40 minuter

Sprang om söndagens Juniorcup-bana borta i Jonsered. Jag gjorde det därför att jag ville rätta till de misstagen jag gjorde då och se hur mycket snabbare det kunde ha gått på andra vägval.

Såhär sprang jag nu:


Blått = mina vägval från förra gången som jag sprang lite samma nu
Rött = mina nya vägval för idag
Rött kryss = där jag mötte samma kärring med samma hund IGEN

Kommentarer:

  • Kontroll 1 tog jag nu mer nedifrån och det var lite småbrötigt att springa där nere på skrå, men det gick ändå betydligt fortare och jag såg stupet mycket tidigare och detta gjorde kontrollen mycket enklare. Hade betydligt bättre tid nu än då (40 sekunder skiljde!).
  • Till kontroll 5 valde jag att springa rakt på sista biten och blev lite ställd när det kom ett surdrag i sänkan innan bäcken kom, trodde då jag var framme. Sedan kom jag på det och gick över åsen och såg min sänka tydligt. Hade dock bara 5 sekunder bättre än på tävlignen, och nu var marken lite torrare än vad det var då, för jag tror att det hade kunnat vara ganska slirigt här under tävlingsdagen. Men ja, det hade kanske gått på ett ut. Lite snabbare kanske detta var... (Mamma var med och sprang litegrann bakom där hon hängde med, så pratade lite med henne under sträckan också, så hade väl inte fullt fokus. Träffade ju på samma kärring med hund också och sprang och funderade på nåt bra att säga åt henne, men kom inte på nåt just då... :P)
  • Kontroll 6 sprang jag nu rakt upp direkt och här var jag nu ganska trött och lite småloj. Hade nog kämpat på lite mer om det varit tävlingsdagen, plus att jag inte riktigt hade full koll på vart sänkan gick upp, så vek av stigen lite tidigt. Dock var det mycket finare att springa så här och jag slapp att tugga lera. Stannade till i klättringen på väg upp också eftersom jag hörde mamma kana ner för ett stup. Vart lite orolig när hon inte svarade, men hon hade visst inte bara hört...Tiderna gick på ett ut, men det berodde nog mest på lojheten och mitt lilla stopp för att kolla så mamma fortfarande var vid liv. :P Hade gått snabbare på tävlingen!
  • Till kontroll 8 tänkte jag testa ett vägval som några av de andra tjejerna sprang: att gå mer rakt upp över höjden. Detta gjorde att jag fick läsa kartan mycket mer och ha mer koll på kompassen än vad jag fick på mitt vägval på tävlingsdagen. Jag hade nu även lite svårt att ta mig ner från höjden eftersom det var en del skränter och småstup. Dock slapp jag det lilla stenbrötet längs med branterna, men det vägvalet var säkrare och tiderna gick i princip på ett ut.
  • Till 10:an sprang jag nu det självklara vägvalet och det var bättre än så jag sprang på tävlingsdagen. Mycket kortare väg! Dock fick jag en pinne i ögat nu och trodde jag tappade linsen så det gjorde ett extra stopp samt att jag framme vid kontrollen dubbelkollade (innan jag tryckte sträcktiden) så att jag verkligen var rätt. Trots det hade jag ändå 10 sekunder bättre än på tävlingen.
  • Till sista hade jag först tänkt klättra upp igen och ta den uppifrån, men hamnade så att jag sprang längs med stupen ett tag innan jag fick klättra ner. Var lite mer försiktig än vad jag skulle vart på tävling, men fick sistakontrollen lite bättre nu. Dock gick tiderna på ett ut. Hm?
  • Bommade nu inte heller spurten utan sprang mer rakt ut från sista till tunneln. Hade 14 sekunder bättre nu bara på spurten! Jösses, vad sysslade jag med förra söndagen?!
Sluttiden blev 27:32, alltså 1 minut och 43 sekunder bättre än då. Dock kunde jag ju springa en del på kartminne på de sträckor jag inte förändrade min löpväg på, men den mesta av tiden har jag ju faktiskt hämtat på mina nya vägval och det kändes bra att få rätta till misstagen! Riktigt go karta är det där också. Fint och jobbigt - Härligt!



TOTALT vecka 17 = 5 timmar och 31 minuter

Ja, vad ska man säga? En okej vecka igen. Skönt att det rättade till sig under tisdagens pass och otroligt härligt att ha sprungit löptest! Värt med två vilodagar inför 10mila, dock kunde jag hållt i orienteringen mycket bättre där. Jag får inte glömma av att inte bara värma upp fysiskt inför tävlingarna utan att även gå in i mig själv och hitta koncentrationen. Jag har mycket lättare för det under en individuell tävling då jag står i startfållan, men under stafett (och träning) glömmer jag det. Inte bra, måste förbättras!





Tävling: Juniorcup SAIK medeldistans

Första juniorcupen på s k hemmaplan, dock på en sprillans ny karta, så där har jag aldrig satt min fot mer än när jag var på helgesa på Torpet Freden i fjärde klass.

Jag var laddad till tävling eftersom jag inte tävlade dagen innan och att det var i göteborgsterräng (dock med lite inslag av bokskog) gjorde ju det hela inte sämre, så jag åkte till tävlingen med ett gott självförtroende.

Jag värmde faktiskt inte upp så mycket innan, kände mig lite seg, men kände att jag hade bra koncentration.
10:38 bar det iväg och såhär gick det:

Karta D20 skala 1:10000

Blått = mina vägval
Rött = bättre vägval
Rött kryss = mötet med kärringen med hunden

Start-1 Inledde med ett lugnt tempo för att få första bra. Passerade stora stenen, och tänkte gå ner för att ta kontrollen nedifrån, men väjde uppåt för ett träd och tänkte att jag kunde fortsätta där. Passerade sänkan och såg stenskravlet, men sen var det lite problem med att ta sig ned till kontrollen så fick änna gå bakvägen och tappade la några sekunder... Enheten funkade inte heller så fick stämpla i kartan, och den tekniken har man ju tappat sedan länge...!  Min tid: 3:55 Bästa tid: 3:30 +0:25

1-2 Gick upp direkt, men hitta inget bra stråk utan fick trassla en del innan jag kom ner på stigen. Dock såg jag ganska tidigt vart stupet var någonstans och kunde styra mot det. Min tid: 2:21 Bästa tid: 2:06 +0:15

2-3 Kompassriktning och kötta på nedåt. Såg punkthöjden tidigt. Spik på! Min tid: 1:07 Bästa tid: 1:07 +0:00

3-4 Följde kurvan upp till stigen och följde den fram till stenmuren och sen ner. Kontrollen kom väldigt fort, så jag höll på att springa förbi den. Min tid: 2:30 Bästa tid:  2:16 +0:14

4-5 Fick vika upp kartan för att se sträckan och tog först några steg åt fel håll innan jag korrigerade och sprang ned mot vägkorsningen. Sprang vägen ner och träffade på kärringen med sin stora schäferhund som stod o skrek åt alla som råkade springa lite på hennes ängar. När jag sprang förbi skrek hon att vi alla som sprang var idioter och hon släppte kopplet på hunden så att jag nästan prejades ner i diket. Blev lite skärrad, men bibehöll koncentrationen ganska bra. Var trött uppför backen och fick trassla litegrann när jag väl kommit in i skogen.  Min tid: 3:56 Bästa tid: 3:30 +0:26

5-6 Här sprang jag fel vägval. Skulle gått rakt upp från kontrollen, men istället rundade jag kraftigt vänster och sänkan blev väldigt lång att ta sig upp i. Jag tror även att underlaget hade varit ganska mycket bättre av att gå den andra vägen. Men från stupöppningen och till kontrollen finns det inget att klaga på direkt. Min tid:  3:47 Bästa tid: 3:17 +0:30

6-7 Kompassriktning spik på. Min tid:  0:31 Bästa tid: 0:26 +0:05

7-8 Sprang upp i sänkan, över höjden och sedan ner för att följa brantkanten. Sådana kanter brukar vara goa att springa vid i Göteborg, men här var det nu inslag av bokskog, mycket tunga löv och lite stenigt så hade kanske gått lite bättre att springa rätt över höjden. Å andra sidan var detta bombsäkert, var bara att följa kanten och ner i sänkan. Min tid: 2:15 Bästa tid: 2:13 +0:02

8-9 Rundade sluttningen och såg höjderna till höger om kontrollen tidigt och kunde styra ner mot stenen. Min tid:  2:02 Bästa tid: 1:52 +0:10

9-10 Nästa vägvalsmiss. Hade planerat att köra vänster om höjden (som ligger precis till höger om strecket, men på nåt vis ändrade jag mig och sprang höger om den iallafall. Lite knevligt att komma ner, men sedan gick det fint längs med. Dock hade det bergis gått fortare att springa vänster om och ta stigen... Bättre planering hade hindrat detta. Min tid: 3:28 Bästa tid: 2:52 +0:36

10-11 Sprang ner på vägen, men sprang lite för långt tillbaka och tappade några sekunder. Var även alldeles för passiv upp mot sista kontrollen där jag absolut inte hade behövt slå av på takten. Tappade ytterligare sekunder. Min tid: 1:47 Bästa tid: 1:32 +0:15

11-Mål Ja, hur ofta bommar man på spurten? Sällan, men idag blev det en liten krok då jag sprang ner på stigen och följde den och änna korsade strecket innan jag såg att det var ju onödigt och fick svänga vänster ut på den andra vägen och kunde passera tunneln. Skulle ju dratt rakt över till den direkt. Detta stavas ONÖDIGT.  Min tid:  1:36 Bästa tid:1:12 +0:24

Slutkommentar: Jag är nöjd med loppet som helhet. Det innehöll en del grejer som jag kunnat ändra på, och det är ju framförallt vägvalsmissen på slutet, mellan kontroll 9-10. Jag borde också kunna ha lite bättre planering och våga titta lite framåt på sträckorna. Men det var jätteroligt att slutplaceringen blev så bra och det var kanonskönt för min satsning på JVM nästa år. Och det är sjukt vad självförtroendet kommer lätt när jag orienterar runt Göteborg! Kanske ska försöka att ha det för jämnan när jag orienterar...


Resultat D20:
1. Frida Bakkman SOK Viljan 28:51 00:00
2. Lina Strand Göteborg-Majorna OK 29:15 +00:24
3. Karin Persson Hagaby GoIF 29:17 +00:26
22. Jennie Runesson Göteborg-Majorna OK 34:16 +5:25

För sträcktider, klicka här

Övriga resultat
H20
1. Mikael Kristensson OK Torfinn  26:28 00:00
2. Ola Martner Göteborg-Majorna OK 26:51 +00:23
3. Petter Eriksson OK Rodhen 27:34 +01:06
11. Mikael Eliasson Göteborg-Majorna OK 29:55 +03:27
45. Johan Strand Göteborg-Majorna OK 36:14 +09:46


Länk till arrangörer: Sävedalens AIK


Vecka 16

MÅNDAG 16 april

Dagens träning = Distans 72 minuter

Sprang en runda själv runt på Skidstugebladet och lattjade lite. Kände mig lite småsliten sen gårdagen, men det gick helt okej ändå. Stretchade bra efteråt.



TISDAG 17 april

Dagens träning = OL-teknik 80 minuter + uppvärmning/nedjogg 15 minuter

Sprang OL i Boxholmterrängen.2 olika slingor (mycket kontroller), men vet inte exakt hur långa de var. Det var väldigt stenigt och en del nedfallet sen Gudrun och Per, så tempot blev inget högt. Jag hade inget riktigt flyt, så orienteringen var lite halvknackig emellanåt. Kändes som om go:et saknades lite och så kände jag mig ganska trött i benen plus att jag var lite smårädd om den vrickade foten (dock tejpad) för att det var så stenigt... Men men, kämpade på iallafall!



ONSDAG 18 april


Dagens träning = Banintervaller 15 st 200 metare + uppvärmning/nedjogg = ca 45 minuter

Carro och jag hade bestämt att vi skulle dra intervaller på bana innan lovet, men det blev aldrig av så då körde jag det på lovet, men nu var hon riktigt sugen på o springa det och lika så jag (igen).
Vi sprang till Ränneborg och drog igång och noterade följande tider: 39,54, 40,61, 42,81, 41,99, 44,56, 44,19, 45,26, 41,35, 43,15,  42,26, 43,18, 43,50, 45,07, 43,49, (missade den sista). Jag var otroligt stum på de sista intervallerna och de gick bara på vilja. Snittiden blev: 42,93. Och det kan jämföras mot veckan innan då jag körde själv och snittade på: 44,23.  Dock vilade jag 15 sekunder då och 20 sekunder nu.
Vi avslutade passet med att jogga en runda via Guppabackarna och hem.
Riktigt kul intervallfor och tack för sällskap (och draghjälp) Carro!



TORSDAG 19 april

Dagens träning = Intervaller 10 st 40/20 + 5 st 60/30 + uppvärmning/nedjogg = ca 45 minuter

Dagens OLgy-träning var altså 40/20-intervaller. Lite taskig timing eftersom det i princip var sådana Carro och jag sprang igår. (Vi sprang dem då för att löparbanan skulle vara ledig.) Jag funderade på om jag skulle köra längre intervaller, men var inte så jättesugen, utan mer sugen på att springa med de andra, så Carro och jag planerade att köra 10 st med dem och sen köra några längre, som då blev 5 st 60/30.

Vi joggade till Brännemon och körde igång med 40/20 och jag var förvånansvärt pigg! Jag trodde att passet från igår skulle sitta i bra i benen eftersom jag kört mig så stum då, men nu hade jag inga större känningar av det och köttade på rätt bra, tycker jag och låg långt framme. Kul!
Efter 10 st fortsatte Carro och jag själva på 60/30 och löpte på hyfsat. Kändes som om det fanns en liten spärr efter ett tag som jag inte riktigt kom förbi och på de två, eller kanske framförallt på den allra sista började jag känna mig rejält stum igen, men då var de ju avklarade så då gjorde det inte så mycket!

Sedan joggade vi hem och efter att Erik spanat in min fotisättning bakifrån så sa han att jag vrider ut min högerfot litegrann när jag sätter ner den. (Högen är den jag har haft hälproblem med.) Jag funderade lite på när jag sprang och det kan nog stämma att jag vrider ut den litegrann. Men om jag vred ut den innan jag fick ont eller om jag börjat göra det nu när jag har fått ont vet jag inte riktigt, men det kan vara bra att ha i baktanken iallafall...

Men än en gång var ett riktigt roligt pass genomfört! Och under nedjoggen var stumheten borta. Skönt!


Tilläggas kan att jag denna dag även plockade hem KÖRKORTET! Otroligt gôtt!!!



FREDAG 20 april

Dagens träning = VILA

Veckans vilodag. Passar bra att vila på fredagar då det är en dagen jag har flest lektioner och även då jag brukar åka tåget hem från Eksjö.



LÖRDAG 21 april

Dagens träning = Distans 48 minuter

Sprang en runda på Björnåsberget och det är sjukt hur fint det var! Sprang på eftermiddagen och solen stod ganska lågt och sken otroligt fint genom träden och ned på backen som var helt täckt av vitsippor, och då menar jag helt täckt! Sånna här dagar är det verkligen fantastiskt att vara ute och glida lite på stigarna!

Ja, jag sprang runt på stigar i lite lagom tempo och det var ett riktigt gött pass. Kan nog kännas okej imorgon!



SÖNDAG 22 april

Dagens träning = Tävling SAIK's juniorcup D20 3,1km 29:15 + uppvärmning = ca 45 minuter, placering 2

För tävlingsanalys: se separat inlägg.



TOTALT vecka 16 = 5 timmar och 50 minuter

En helt okej vecka. Goa intervallpass och körkortet och andraplatsen på J-cupen var lite som grädde på moset. :D SKÖNT för min jvm-satsning till nästa år!








Tävling: Sprint-SM 2007

 Årets Sprint-SM med kval och final gick i år i Varberg.

KVAL
D20 hade bara två heat och jag var i första heatet och vi hade en bana mätt 2710 meter. Jag hade sen starttid och fick bra tid till uppvärmning. Dock kände jag redan där att jag var ganska trött, så när jag startade 10:40 kände jag direkt från början att det inte finns något extra tryck i steget. Jag tänkte att "jaja, det är ju bara att ta sig igenom kvalet nu, det kan ju lossna sen", men det kändes jobbigt både i andningen och i benen under hela loppet och därför fick jag inte in något bra flyt heller. Hade kass framförhållning på de längre sträckorna och velade jättemycket. (Jag gjorde tvärtemot vad jag hade sagt innan att jag skulle göra! Typiskt.) När jag kom till de sista kontrollerna på fotbollsplanerna på slutet så kände jag att det inte var någon idé att ta i något extra då jag trots segheten och bommar ändå kände mig ganska säker - det var ju inte så många som skulle ut. Sedan när jag sprang in på upploppet hörde jag att jag skulle komma in som 4:a, som också blev min slutplacering, och det var ju helt okej.
Jag joggade ner och stretchade rejält efter för att försöka få bort den otroliga segheten och hoppas på piggare ben och bättre tryck på finalen... Där MÅSTE jag tänka framåt.

(Karta kommer)

Resultat D20-1
1. Frida Bakkman SOK Viljan 14:28 +00:00
2. Sara Eskilsson Haninge SOK 14:37 +00:09
3. Elin Pettersson Täby OK 15:01 +00:33
4. Lina Strand Göteborg-Majorna OK 15:08 +00:40

För sträcktider, tryck här



FINAL
Finalbanan för D20 var 2680 meter, alltså något kortare än i kvalet. Nu skulle den dock gå in i fästningen, vilket nog skulle bli lite mer klurigt och lite mer kuperat.

Inför finalen kände jag mig inte helt på topp. Hade väldigt ont i magen och blev ganska orolig. Visste inte om jag ätit för mycket eller för lite och då var det lite svårt att göra något åt det, men i slutändan tror jag att det var ganska lagom då det magonta gick över då jag började värma upp.
Uppvärmningen var bra, jag kände mig inte segare än i förmiddags, men fortfarande inte något direkt tryck och kände att mjölksyran nog kommer krypa på mig under loppets gång... Sedan när det var en kvart kvar till gå-fram-tid kom på att jag glömt att tejpa foten och då hade jag redan skickat iväg min väska. Turligt nog hittade jag Maria Jonsson som hade en tejprulle som jag kunde tejpa foten med - skönt. Och tack!
Försökte hitta koncentrationen innan start och jag kände mig taggad. "Tänk framförhållning. Du ska veta var du ska!"

Klockan 15:38 bar det iväg och såhär gick det:
(Karta kommer)

Start-1 Kass planering. Sprang på det gula, men tänkte sen att det kan vara trassligt igenom det gröna så då började jag väja vänster mot huset för att ta den vägen och sen när jag var igenom buskarna, på vägen mot höger och ta kontrollen. Dock var det klart snabbast att springa rakt på.  Min tid: 1:06 Bästa tid: 0:55 +0:11

1-2 Borde bara satsar på att bara köra söderut och då hade jag ju bergis sett kontrollen, men jag sprang och halvägs tyckte jag att jag var så nära huset och så vände jag mig om, såg killarnas kontroll och sprang dit, men det var ju inte min, så fick jag vända igen och hittade kontrollen. Slarvigt, Lina! Min tid: 0:34 Bästa tid: 0:16 +0.18

2-3 Bara att kötta. Nu visste jag hur jag skulle göra på de där kontrollerna... Min tid: 0:17 Bästa tid: 0:17 +0:00

3-4
Lite dålig planering också. Sprang igenom det gröna (där det gick en liten stig) och tänkte att jag redan var framme vid stigen. Sen blev det lite onödig zickzacklöpning fram till kontrollen... Min tid: 1:00 Bästa tid: 0:54 +0:06

4-5 Bara att kötta. Såg kontrollen tidigt. Min tid: 1:03 Bästa tid: 0:59 +0:04

5-6 Ännu mera bara löpa. Min tid: 0:32 Bästa tid: 0:29 +0:03

6-7 Ännu ännu mer bara löpning. Fick många hejarrop, det stärkte! Kände mig ganska snabb. Min tid: 0:32 Bästa tid: 0:31 +0:01

7-8 Inga direkta problem på denna sträcka heller... Min tid: 0:31 Bästa tid: 0:27 +0:04

8-9 Nu blev det till att tugga trappor och jag såg inte trädet först. Säkert beroende på tröttheten som började komma...  Min tid: 0:33 Bästa tid: 0:32 +0:01

9-10 En liten trappa till. Hej mjölksyra? Min tid: 0:29 Bästa tid: 0:19 +0:10

10-11 Bestämde mig snabbt för att springa vänstervarv runt, vet inte egentligen varför, men antagligen för att det var en trappa upp till kontrollen. Dock var jag nu ganska sliten... Min tid: 1:07 Bästa tid: 0:47 +0:20

11-12 Långsträcka som jag lätt borde läst in på sträcka 5-8, gjorde jag det? Nej. Nu bröt jag mot min framförhållningstanke igen...  Bestämde mig dock snabbt hur jag skulle springa, men det innebar att jag korsade strecket en del och det hade gått snabbare att springa höger ner på slänten... Min tid: 2:01 Bästa tid: 1:53 +0:08

12-13 Valde rätt sida huset i alla fall. Min tid: 0:31 Bästa tid: 0:28 +0:03

13-14 Hade inte riktigt koll på alla vägarna som gick ut i förgreningen och sprang på en för långt åt vänster, men det märkte jag innan buskarna kom och kunde korrigera. Min tid: 1:12 Bästa tid: 1:00 +0:12

14-15 Segstartad och såg först inte kontrollen eftersom den satt nedanför muren. Min tid: 0:47 Bästa tid: 0:42 +0:05

15-16 Jooooobbig backe. Här var jag stum. Sen när jag skulle ta kontrollen hade jag först fått för mig att jag skulle svänga ner vänster, men kollade på kontrollen vid stupet ändå, men hade kollat fel kodsiffra på angivelsen och tänkte "nej, det där var ju inte min" och sprang en bit efter muren åt vänster, men där var ju ingen kontroll och så kollade jag igen: "fasen, det var ju min!". Och så fick jag vända tillbaka. DUMT! Min tid: 1:24 Bästa tid: 1:03 + 0:21

16-17 Rundade vänster. Hörde pappas hejarrop. Min tid: 0:19 Bästa tid: 0:18 +0:01

17-18 Trött. Min tid: 0:45 Bästa tid: 0:36 +0:09

18-Mål Trött, ingen spurt. Min tid: 0:20 Bästa tid: 0:17 +0:03


Totalt sett är jag inte så nöjd. Jag bommade och det får man inte göra på sprint och sedan hade jag ingen bra planering framförallt på de längre sträckorna igen. (Lär jag mig inget av de tidigare loppen?) Jaja, helst av allt skulle jag ju velat springa bra och vara nöjd, men det känns ändå skönt att INTE vara nöjd efter ett sådant här lopp. 18:e på ett SM är något jag är långtifrån nöjd med och jag hade rätt att bli sur efteråt, men sedan är detta inget att haka upp sig på. Jag fick ju två bra snabba pass! Och kul var det! Finalbanan var faktiskt riktigt rolig!


Resultat D20
1. Eva Svensson IFK Moras OK 12:56 00:00
2. Elin Pettersson Täby OK 14:14 +01:18
3. Elin Kristoffersson Alfta-Ösa OK 14:17 +01:21
3. Emma Johansson Filipstadsbygdens OK 14:17 +01:21
18. Lina Strand Göteborg-Majorna OK 15:03 +02:07

För sträcktider, tryck här

Övriga resultat
H20
1. Mikael Kristensson OK Torfinn 12:57 00:00
4. Ola Martner Göteborg-Majorna OK 13:36 +00:39
14. Johan Strand Göteborg-Majorna OK 14:10 +01:13

H21
1. David Andersson IK Hakarpspojkarna 13:23 00:00
29. David Shepherd Göteborg-Majorna OK 15:13 +01:50


Tävling: Natt-SM 2007

Natt-SM 2007 gick iår i Åkulla, Halland och D20 hade en bana mätt till 7090 meter.

Jag var inte speciellt bra förberedd då jag inte sprungit natt mer än en gång sedan Natt-SM i höstas, men var ändå ganska sugen, speciellt på hur benen skulle stå sig under en 7km-bana.

Kände mig pigg under uppvärmningen och försökte få in natt-tänket. "Spring runt! Utnyttja stigar och vägar även om det ser långt ut." Och 21:31 var det dags. Tiden som förövrigt blev en klubbstart då fjolårsmästaren Ola gick ut samtidigt.

Karta skala 1:15000



Såhär gick det:

Start-1 (slinga 1): Hade tänkt springa vägen runt höger, men då startpunkten satt mitt på gärdet valde jag stigen vänster, gick över höjden och ner i sänkan. Lugn, säker start. Min tid: 03:03 Bästa tid: 2:35 +00:28

1-2: Sprang rakt ut på vägen och sneddade lite genom det gröna (här borde jag lärt mig att det gröna skulle undvikas, för det var tätt, tätt...), men kom ur det iallafall och upp över vägen och in. Lätt kontroll. Min tid: 02:59 Bästa tid: 2:48 +00:11

2-3: Ut på vägen igen, sprang till det gula var slut och upp. Såg inte stenen direkt utan smekte förbi den några meter innan jag vände mig om och såg den. Min tid: 02:40 Bästa tid: 02:04 +00:36

3-4: Planen var att jag ville ta kontrollen från vänster och för att komma dit tänkte jag först springa bort till skogsvägen höger om sträcket, men hade för mycket sprint-tänk i huvudet, "korsta inte strecket", så då blev det att jag valde springa skogsvägen vänster för att sedan snedda över till nästa skogsväg och gå in mot kontrollen. Dock hände något när jag lämnade första skogsvägen och jag har på något sätt hamnat uppe på den grön/gröngula höjden och kom tillslut ner i stigförgreningen på skogsvägen höger om iallafall. Fattar fortfarande inte riktigt hur det kunde hända. Jaja, fullföljde grundplanen därifrån iallafall och spikade. Min tid: 07:51 Bästa tid: 05:35 +02:16 - (Jo, det kostade en del den där extra svängen på höjden...)
 
4-5: Kortsträcka, bara att ta sikte på den lilla höjden och sen satt den där bakom. Min tid: 01:26 Bästa tid: 01:14 +00:12

5-6:
Hade läst in sträckan innan, dock tyckte jag det avr väldigt långt och brant för att komma upp på vägen. Var även en bäck/surdrag där som fick mig att göra ett egentligen onödigt stopp, men väl uppe på vägarna köttade jag på rätt fint och fick en fin och säker ingång till kontrollen. Min tid: 08:26  Bästa tid: 07:21 +01:05 (Tiden jag tappat måste gått i början då jag var väldigt långsam upp till vägen...)

6-7: Gick en stig nästan hela sträckan så det var riktigt fint att springa. Tog sikte mot höjden innan kontrollen och fick bra höjd och såg reflexen tidigt. Min tid: 03:15 Bästa tid: 03:13 +00:02

7-8: Tog kompassriktning och dunkade på nedför. Blev dock lite ställd när jag såg några jätteklipp-block och en bäck i verkligheten, men inte på kartan först. Upptäckte sedan att de låg precis i ringkanten och att jag skulle fortsätta lite till, vilket jag gjorde och hittade kontrollen. Min tid: 01:56 Bästa tid: 01:31 +00:25

8-9: "Sträckan då allt sket sig." Ja, det vettetusan vad jag sysslade med här. Fick nog en total blackout. Började känna lite stress då jag fastnade i grönområdet ut från 8:an, och sedan fick jag helt fel riktning i mossen och kom ut på vägen där jag inte tänkt att jag skulle komma ut. La inte märke till vägförgreningen överhuvudtaget utan jag var la bara glad att få komma ut på en väg för att kötta lite. Och kötta det gjorde jag, dock åt HELT FEL håll. Efter ett tags köttande tyckte jag att det kanske inte stämde så bra, ja faktiskt inte alls. (Nu var jag nästan nere vid ängarna längst till väster.) Jag sprang in på den lilla stigen, såg bäcken och fattade direkt vart jag var. "HUMBUG!" Ja, då var det bara att hitta snabbaste väg tillbaka igen då. I och för sig var det riktigt fint där i bokskogen. Ja, ända tills jag lyckades hamna i grönområdet innan jag kom ut på vägen, som jag sedan kunde följa runt, nästan ända fram till kontrollen. Åh, så typiskt! Min tid: 15:54 Bästa tid: 09:20 +06:34

9-10: Hade la tappat koncentrationen lite efter föregående sträckas äventyr, så istället för att hålla mig uppepå, sprang jag ner och fick den lilla onödiga stigningen upp till stupet. Menmen... Min tid: 01:43 Bästa tid: 01:17 +00:26

10-11: Sprang på rätt fint, men lyckades pricka det lilla mörkgröna området i det gulgrönrastiga. Kämpade och brötade på tills jag föll framstupa, drog båda knäna rätt in i en sten, dock det ena lite mer än det andra, lampan flög av skallen och det blev svart. Som väl var satt sladdar kvar och jag fick på mig den på huvudet igen och då såg jag att mina nya tighs fått sig ett rejält hål på vänster knä som i sin tur var blodigt och dant. Då vart jag förbannad på det också, men lyckligtvis gjorde det inte så ont så jag fortsatte neråt och fick stigen upp och kunde ta kontrollen. Min tid: 03:37 Bästa tid: 02:37 + 01:00

11-12: Här hade jag ingen koll på riktningen överhuvudtaget och kände mig ganska lost ett tag (se tidstapp) innan jag fick se en reflex, chansade och chansade rätt. Phew... Min tid: 05:21 Bästa tid: 02:28 +02:53

12-13: Försökte runda grönområdet, men möttes istället av massa vindfällen... Jäkla terräng! Kom i alla fall ut på vägen och kunde ta den. Skönt, nu har jag bara en kort slinga kvar. (Men jag var ju fortfarande relativt pigg! Fast hjälpte väl inte eftersom jag inte kunde hålla ihop min nattorientering...) Min tid: 02:35 Bästa tid: 01:24 +01:11

13-1 (slinga 2): Fick defilera med mitt blodiga knä genom publiken i varvningsfållan och tog min nya karta och gav mig iväg. Läste inte kartan så mycket dock och borde styrt lite mer höger på det första gula för att runda det gröna, men kom ut på vägen mtit för det och rundade vänster. Sedan var ju inte kontrollen så svår... Min tid: 05:38 Bästa tid: 03:53 +01:45

1-2: Fick krypa under en del vindfällen och det tyckte inte såren på knät om, så då började det svida och ha sig också. Gjorde mig lite okoncentrerad och gick upp för långt åt höger. Min tid: 02:51 Bästa tid: 01:37 +01:14

2-3: Lyckades med att runda grönområdena, och fick bra höjd med kontrollen och kunde ta den utan problem. Min tid: 07:01 Bästa tid: 05:01 +02:00 (Jäkla tidstapp här. Iofs gick jag ju en del så ska la inte vara förvånad.)

3-4: Sprang samma väg tillbaka ut mot vägen och bestämde mig för att springa ända ner för att följa höjden. När jag väl va där borde jag gått upp på den för att kunna följa den säkert ut, men den såg så hög ut så gick på kanten höger om och det gjorde att jag följde fel kant ut och hamnade i mossen bakom, på fel sida stenmuren och fick vända tillbaka upp.  Min tid: 08:44 Bästa tid: 05:36 +03:08
 
4-5: Kände mig pigg som tusan i benen igen och skuttade upp lätt som en plätt och såg höjden och kunde ta den, lite långsam ändå i kontrolltagningen dock. Min tid: 01:59 Bästa tid: 01:24 +00:35

5-6: Ännu mera grönt... Min tid: 00:53 Bästa tid: 00:43 +00:10

6-Mål: Spurten kändes bra. Tyckte jag sprang fort utan att ta i något nämnvärt. Min tid: 00:31 Bästa tid: 00:27 +00:04 (Fasen, borde satsat på att vinna spurten!)

Slutkommentar:
Ja, vad ska man säga. Natt är inte alltid min grej? Jaja, jag ska i alla fall ta med mig att jag måste ha otroligt mycket mer koll på kompassen. Alla bommar handlade egentligen om totala riktningsfel. En idé kan vara att springa med s k plankkompass då det är lättare att få in bra riktning. Värt att komma ihåg kanske.
Något som var positivt var dock att benen kändes relativt fräscha under hela loppet och det var riktigt längesen jag kände det, så trots att det tekniskt var ett katastrofalt lopp så får ändå det totala betyget bli positivt då det känns som om jag är på tillbakavägen med löpformen...


Resultat D20
1. Karin Persson Hagaby GoIF 70:22 +00:00
2. Ida Johansson IFK Moras OK 72:46 +02:24
3. Frida Aspnäs Sidensjö IK 76:29 +06:07
15. Lina Strand Göteborg-Majorna OK 88:23 +18:01
För winsplits, klicka här

Övriga resultat
H20
1. Emil Andersson Ärla IF 74:15 +00:00
3. Ola Martner Göteborg-Majorna OK 75:13 +00:58 - Grattis till bronsmedaljen!
11. Mikael Eliasson Göteborg-Majorna OK 81:40 +07:25
22. Johan Strand Göteborg-Majorna OK 87:09 +12:54

D21
1. Emma Engstrand Stora Tuna IK 76:43 +00:00
21. Louise Göthfors Göteborg-Majorna OK 94:02 +17:19
Elisabeth Larsson Göteborg-Majorna OK Ej Godkänd

H21
1. Erik Axelsson Södertälje-Nykvarn OF 80:43 +00:00
29. Magnus Palm Göteborg-Majorna OK 94:04 +13.21
47. Andreas S Johansson Göteborg-Majorna OK 103:05 +22:22


      
      
      

Vecka 15

MÅNDAG 9 april

Dagens träning:
Tävling Snötrampen totalt ca 60 minuter .

För tävlingsanalys: se separat inlägg.



TISDAG 10 april

Dagens träning:
Sprint 23:45 + uppvärmning/nedjogg = totalt ca 45 minuter


Tisdagsträningen var idag en sprint med tanke på helgens SM. Det var mestadels Stads-OL, men vissa delar av skog förekom. (Banläggare Mimmi hade nog dratt upp banan på varje höjd som gick att hitta... ;P)

Karta, skala 1:6000



Mina vägval är inritat med blått
Potentiella (bättre) vägval inritade med rött (sträcka 3-4 och 8-9)

Såhär gick det:

Start-1: Bara att dunka rakt på. Tid: 00:25
1-2: Hade bra koll vart jag skulle, dock trodde jag att jag skulle ha stupet (i brist på angivelse), men tittade upp tidigt och såg snitseln på höjden. Tid: 00:37
2-3: Tillbaka via start/mål, över ängen och så gick en stig ner till huset. Perfekt. Tid: 00:42
3-4: Långsträcka. Dålig framförhållning och tvekade mycket. Vågade inte riktigt ta det röda vägvalet, och mitt vägval var väl en anings längre än det. Världens bergsklättring upp till kontrollpunkten. Hade nog tjänat lite tid på att gå upp höger om stupet nedanför än vänsterom. Tid: 04:57
4-5: Dålig framförhållning igen. Kollade (på katran) efter en passage mellan hsuet och det tomtmarkerade, men fann ingen och sprang då ut på gångvägen igen, men sprang på tok för långt. Tid: 01:09
5-6: Inget att diskutera, självklart vägval och såg snitseln tidigt. Tid: 01:14
6-7: Finns mer rakt-på-vägval, men mitt kändes snabbt. Dock var sista biten ner en lång trappa, men tyckte att jag tacklade den bra. Hade bra syn över kontrollområdet på väg ner och visste var den skulle sitta. Tid: 02:01
7-8: Hade nu häng på Jennie och vi dunkade på riktigt hårt upp för trapporna. Tid: 01:03
8-9: Riktigt riktigt dålig sträcka, men lite får skyllas på karttrycket då jag inte såg stängslet bakom husen. Sprang i tron på att det skule vara en passage längst bort, men det var det inte, så jag fick vända om. Hoppade upp och sprang mellan stängslet och stupen och passerade ett hål i stängslet och stannade till. Såg att stängslet slutade 10meter bort och valde då att krypa igenom hålet i stängslet. Detta får man såklart inte göra egentligen då det var tvåstrecksmarkerat. Och jag kan ha brutit mot ytterligare en regel under denna sträcka. Hur är det med att passera mörkgrönt? Detta ska kollas upp inför söndag. Iallafall. Efter stängselpassagen gick jag upp för tidigt på höjden, men såg husen och korrigerade snabbt, dock stort tidstapp totalt på sträckan. Tid: 03:23 (Som ni ser har jag även ritat in ett potentiellt vägval med rött. Detta hade varit lätt att genomföra och samtidigt kunna gå på utgående löpare från 9:an.)
9-10: Hade bra koll innan och under sträckan. Såg kontrollpunkten tidigt och visste var jag skulle styra emot. Tid: 00:50
10-11: Kunde haft lite bättre framförhållning, samt att jag efter vägpassagen läste från 11:an till 12:an och tog några steg åt höger innan jag upptäckte att det var till 11:an jag skulle. Här hoppade jag upp för en mur markerad tandat stup och det kanske man inte heller får göra? (Shit, det var längesen jag sprang Stads-sprint!) Tid: 01:16
11-12: Go sträcka där Jennie och jag låg jämsides och tuggade. Såg punkten tidigt och kunde korrigera riktningen bra. Steget före Jennie. Tid: 01:31
12-13: Dunkade ner jämsides med Jennie och såg punkthöjden, dock trodde jag snitseln skulle sitta på andra sidan och blev ställd när jag inte såg den. Vände mig om och såg att den suttit på "uppvägen" och Jennie hade toutchat den i farten. Tog några steg tillbaka och toutchade eftersom det var det som gällde. Jennie fick 10-20 meter. Tid: 00:37
13-14: Lätt vägval. Lite tungt över fältet då det var ganska blött, annars bra. Samma avstånd till Jennie. Tid: 02:05
14-Mål: Hade planen att inte korsa strecket och valde att fortsätta rakt fram då Jennie svängde vänster i vägkorset. Dunkade rakt upp mot målet genom den fina skogen och tog in tid och meter på Jennie, var sekunden efter i mål. Tid: 01:46

Total tid: 23:45

Slutlig kommentar: Det var en riktigt rolig sprint, både stads-OL och skogs-OL. Bjöd på en del långsträckor med svåra vägväl, blandat med korta intensiva sträckor. Dock måste jag ha bättre framförhållning! Långsträckan skulle jag läst in direkt och under långsträckan kunde jag kollat in flertalet sträckor. Till 9:an ser man på kartan att den bjuder på lite tidig tankeverksamhet och det gav jag den inte varför det antagligen blev som det blev. Vissa sträckor funkade det dock riktigt bra på, vilket jag ska ta med mig.
När det gäller löpningen så tyckte jag det funkade riktigt bra fram till 9:an då jag tvingades vända vid stängslet. Dock kände jag mig inte så speciellt trött förrän vid 13:e och jag hade två längre sträckor kvar, men jag kämpade mig ända in i mål. Bra att komma ihop med Jennie, eftersom vi hetsade på varandra riktigt bra.
Totalt sett är jag, trots en del bommar, nöjd. Jag kände mig hyfsat pigg och det var det svaret jag ville ha!



ONSDAG 11 april

Dagens träning: VILA

Idag blir veckans vilodag och det känns helt okej.
Imorgon blir det intervaller, fredag Natt-SM, lördag lätt jogg troligtvis och på söndag Sprint-SM.

Nu har äntligen startlistorna kommit också och det var helt okej starttider för min del.
På natten går jag ut 21:31 och på sprinten 10:40 i D20-1. Skönt att HD20 slapp 9:30-starten och det känns konstigt att det bara är 2 heat, men det är ju så det är i D20 nuförtiden! Jaja, kul ska det bli iallafall!
SM Hemsida



TORSDAG 12 april

Dagens träning:
10 st 200-meters-intervaller och 15 st 15/15 + uppvärmning/nedjogg totalt ca 45 minuter

Joggade en runda till löparbanan på Vallhamra IP (kände mig ganska seg under uppvärmningen) och började därefter köra intervaller.
Jag började med 10 st 200-metare (15 sekunders vila) och noterade följande tider: 40,68, 43,55, 46,01, 43,02, 45,39, 43,95, 45,89, 42,91, 45,70, 45,15. Det var första gången jag sprang sånna och även första gången på länge jag sprang intervaller överhuvudtaget. Efter de vilade jag ca 1,5minut innan jag gick på och körde 15 st 15/15-intervaller, mest för att känna på lite fart och maxa lite.

Det var dock riktigt skoj att springa och jag kommer köra intervaller på bana fler gånger. Ett väldigt bra sätt att pressa sig på!

Jag avslutade passet med lugn jogg hem och då kände jag att låren var gaaaanska trötta. Kände dock av hälen en del också, men det hindrade mig iallafall inte från att köra hårt.
Stretchade rejält efteråt.

Ses på SM!



FREDAG 13 april

Dagens träning = Tävling Natt-SM 88:23 + uppvärmning totalt ca 95 minuter, placering 15

För tävlingsanalys: se separat inlägg.



LÖRDAG 14 april

Dagens träning = Lugn återhämtningsjogg med Johan 18 minuter + stretching

Lugn och skön jogg i solen nedanför Björnåsberget. Kändes väldigt behövligt då jag var otroligt seg till en början, men jag tror det lossnade litegranna mot slutet iallafall. Fick stretchat igenom musklerna också och jag hoppas att det ska räcka för att benen ska vara pigga imorgon.

Har även lite reflektioner från gårdagens Natt-SM. Jag tror att det mesta av tiden jag tappar (borträknat bommar) är i början, ut från kontrollen då jag är alldeles för seg i att komma i väg. Det kan förbättras genom att ha bättre framförhållning och att vara medveten om att där kan det hämtas tid. Dock kanske det kommer iochmed att formen blir bättre, men alltid en tanke att ha med sig i bagaget. Ska la försöka träna lite explosivitet också så att jag inte är så jäkla segstartad som jag är. :P

Nope, nu ska det laddas mot sprint-SM med lite kartstudering. Har inköpt nya shorts att springa i också. Det ska bli kul det här!



SÖNDAG 15 april

Dagens träning = Tävling, Sprint-SM kval och final båda à 15 minuter plus uppvärmning/nedjogg = totalt ca 60 minuter

För tävlingsanalys: se separat inlägg



TOTALT vecka 15 = 5 timmar och 23 minuter

Jahopp, då var "första" veckan avklarad och den innehöll för ovanlighetens skull hela tre tävlingar, varav två SM.  SM-tävlingarna var jag inte bra förberedd till p g a vårens alla problem, men jag försökte göra det bästa av det, dock resulterade det i alldeles för mycket bommar både på natten och på sprinten, men känslan i kroppen känns ändå uppåtgående och det var den känslan jag ville känna.




Tävling: Snötrampen 2007

Idag sprang jag Fjärås AIK's Snötrampen, klass D20L 5800meter.

Jag var sent efteranmäld vilket gjorde att jag inte var med på startlistan igår, men det skulle de fixa sa de. Räknade iallafall ut att jag skulle starta 9.57 och mamma och jag åkte i god tid hemifrån - trodde vi. Väl framme hade de flyttat parkeringen sen i fredags från några hundra meter till 1500 meter ungefär. Det blev till att snöra på sig dojorna direkt vilket iofs inte var någon nackdel då jag fick bra uppvärmning och slapp bära väskan till TC. :D
Väl på TC fanns jag inte med på startlistan igen, men det fick mamma fixa så sprang vidare till starten och startade på utsatt starttid utan krångel.
Lite småstressad innan start, men kände mig ändå hyfsat lugn inför starten.


Karta



Såhär gick det:

Start-1: Liksom många andra fattade jag inte mycket runt startpunkten, och missade det givna vägvalet rakt över den första höjden. Istället rundade jag vänster om branterna och fick lite längre väg och troligen lite bökigare då det varit som en stig upp på höjden. Dock gick resten av sträckan okej, tog aningen för mycket höjd på ett ställe bara, men spik på kontrollen. Min tid: 5:26 Bästa tid: 5:26 (antar att de andra bommade de också för tiden borde vart bättre.)

1-2: Lätt kontroll, rusa nedåt längs stenmuren. Dock tyckte jag att det var väldigt långt att springa och tog ett onödigt stopp utan för ringen och började fundera om jag sprungit för långt, men det hade jag inte utan skulle fortsätta en liten bit till och kunde ta kontrollen, dock gick där onödiga sekunder... Min tid: 1:45 Bästa tid: 1:28 (+ 00:17)

2-3: Långsträcka och tanken var att gå uppe på höjderna, så nära strecket som möjligt och undvika de stora mossarna och nå sista höjden. Kontrollen i sig var ju väldigt lätt. Och jag följde planen på ett bra sätt tycker jag och fick hyfsat fina stråk hela vägen. Lite knävligt på mitten bara, men det hade nog inte gått att undvika. Spik på kontrollen. Min tid: 11:28 Bästa tid: 11:28

3-4: Lätt kontroll igen. Bara följa höjden (hade dock lite problem att ta mig ner för ett stup), över mossdraget, upp på höjden, följa den och där satt den. Min tid: 1:50 Bästa tid: 1:43

4-5: Planen var att gå i strecket mellan sjöarna/gölarna och sedan gå lite höger för att runda stora höjden innan kontrollen, dock drig jag mycket vänster eftr passagen av den första gölen, fick se de stora gulmossarna i norr, korrigerade lite, men eftersom jag då var en bit vänster om strecket, rundade jag itne höger utan gick rakt över höjden, ner på andra sidan och tog den. Dock tappade jag en del på mitt fall åt vänster eftersom jag var samtidigt som en rad gubbar vid 4:an och de var sedan före mig vid 5:an. Min tid: 9:10 Bästa tid: 8:30 (+ 00:40. Jo, det tog ganska mycket längre tid att ligga vänster...)

5-6: Tog så lite höjd som möjligt och fick höjderna ut mellan mossarna bra. Spik på. Min tid: 4:40 Bästa tid: 4:40

6-7: Rakt på var det som gällde, men när jag kom till mossdraget ca200meter innan kontrollen gick där en stig och jag fick tankarna på att jag hamnat för långt söderut, där en stig går över ett bäckdrag, dock märkte jag att jag ändå var rätt då jag kom in i skogen och kunde gå upp på höjden och ner i min sänka. Min tid: 5:06 Bästa tid: 5:02 (+ 00:04)

7-8: Lätt kortsträcka, dock slarvade jag lite med riktningen och fick en lite onödig krok på mitten. Min tid: 1:37 Bästa tid: 1:28 (+00:09)

8-9: Stigköttar-sträcka. Inte mycket att säga, såg kontrollen från vägen. Sprang på så gott jag kunde, dock ganska trött... Min tid: 3:37 Bästa tid: 3:34 (+ 00:03)

9-10: Bara att löpa på det gula, dock blev jag ltie ställd vid höjden 100 meter innan sista då jag sprang på en stenmur som gick helt åt "fel" håll och eftersom det var en del buskar och annan skit så såg jag inte sista och blev lite fundersam. Dock förstod jag att stenmuren inte var med på kartan och sprang ur buskagen och såg då sista kontrollen, men tog lite onödigt lång tid... Min tid: 3:15 Bästa tid: 2:52 (+ 00:23)

10-Mål: Spurtade någorlunda. Min tid: 00:49 Bästa tid: 00:45 (+ 00:04)

Slutkommentar: Helt okej eftersom jag inte gjorde en enda kontrollbom, dock en del virr på sträckorna, framförallt kunde jag ha haft lite bättre koll från start så hade jag kanske fått ihop det bättre. Annars bjöd ju inte banan på alltförstora utmaningar då det i princip inte var några direkta vägval, men det var riktigt kul att springa eftersom jag har goda minnen från denna karta (Klassisk-DM seger för ett par år sedan med nära 10minuter), och det kändes bra att orienteringen höll hyggligt och att det slutade i seger - ger alltid självförtroende även fast vi inte var fler än 4 i klassen...

Resultat:
1. Lina Strand Göteborg-Majorna OK 48:07 +00:00
2. Sanna Eriksson IF Rigor 49:20 +01:13
3. Elin Kristofersson Alfta-Ösa OK 53:09 +05:02


Dagens träning: OL-tävling 48:07 + aktiv uppvärmning = ca 60 minuter.


Om Lina Strand

Namn: Lina Strand
Född: 23 december 1988, Göteborg
Klubb: Göteborg-Majorna OK sedan 1993
Klass: D20 Elit
Bor: Eksjö (fram till 9 juni) och Partille
Gör: Går sista året på natuvetenskapliga programmet på Eksjö orienteringsgymnasium. Tar en efterlängtad student den 9 juni.
Träningsplanering: Jag har tidigare använt någon form av pulseringsmetod, men upptäckt att det inte passat mig. Jag har därför valt att detta år inte ha någon strikt tim-planering, utan vill hellre köra mer på känsla och planera in de pass jag tycker veckan bör innehålla. Att ha en exakt antal timmar-planering tycker jag blir för mycket tim-jagande och det skapar onödig press.
Meriter:
SM
2003 Kort-SM 10:a
2003 USM 5:a
2003 Skol-SM 1:a
2004 USM 2:a
2005 Medel-SM 9:a
2006 Medel-SM 9:a

O-ringen
2 etappsegrar (1998 och 2003)

1998 total 3:a

2003 total 7:a (efter etappplaceringar 2-1-2-4-77)

DM
20-25 DM-guld 1998-2006

Mål:
Vara skadefri. (Var hälskadad april-05 t o m juni-06) Har dock återfått lite av de problemen.
Utvecklas, bli snabbare och säkrare.

JVM GÖTEBORG 2008

Övrigt:
Hade hoppats på ett år utan problem, men sen januari har sjukdomarna och fotproblem avlöst varandra och därför har våren inte blivit som önskat. Därför har jag nu tagit en omstart* i min träning och nu är siktet helt inställt mot JVM i Göteborg nästa år (som varit mitt långsiktiga mål sedan det blev klart för ett par år sedan). Efter studenten ska jag flytta hem, jobba litegranna och träna träna träna för att vara i bästa möjliga slag inför säsongen 2008 - Något jag ser fram emot! Vägen dit hoppas jag blir en trevlig resa och jag hoppas träna upp mig så bra som möjligt så fort som möjligt för att så snart som möjligt vara tillbaka i toppen som jag hörde hemma i för några år sedan...

* Efter många nederlag och motgångar under våren (och med tankar på de senaste åren) beslutade jag på påskafton att jag skulle ta en omstart för att hitta tillbaka till mitt rätta jag. Detta ska jag göra genom mer träning anpassad just till mig, mer löp/fart-träning och mer träning som jag tycker är KUL. Detta beslut känns väldigt bra och väldigt rätt. Det var också bland annat därför jag startade denna bloggen för att på ett nytt sätt hantera min träning och utvärdera den. Dock var det även p g a lite påtryckningar från AP förra helgen ;), så nu ska det bli lättare för er som är intresserade, att följa min träning och min väg mot JVM-guld på hemmaplan nästa sommar!

 SM Medel kval 2OO6                  
  Foto: SEPRO Medel-SM kval 2006


Vecka 15- Planering

Planerad träning vecka 15:

Måndag: Fjärås AIK Snötrampen D20L 5750meter
Tisdag: Sprint-träning med klubben + lite diverse ruscher kanske
Onsdag: ?
Torsdag: Intervaller typ ?
Fredag: Natt-SM D20E 7300meter
Lördag: Vila
Söndag: Sprint-SM D20E 2600/2700meter

SM till helgen och än så länge känns formen sådär. Jag har sprungit ungefär ett natt-pass sen Natt-SM förra året (plac 14) och är inget stort fan av natt egentligen, men allt kan hända och det är det som är så kul! När det gäller sprinten så ska det bli riktigt kul. Jag har bara sprungit Sprint-SM en gång tidigare och det var 2005 som resulterade i plac 19 har jag för mig. Jag sprang inte förra året på grund av häloperationen, och därför är jag taggad till årets sprint. Dock hade jag hoppats vara lite bättre förberedd, men det är inget att ändra på utan jag kan bara gå ut och göra mitt bästa vilket jag ska!


Vecka 14, söndag

Dagens träning: 56 minuter distans

Första passet på min "träningsomstart" blev en distansrunda på Björnåsberget i nätt snöfall med brorsan. Var beredd på att ha honom hack i häl och behöva slita i ett högt tempo, men eftersom han sprang en bana mätt i D20-ultralång-längd igår så kom jag på att det nog inte skulle bli så högt iallafall, vilket var utmärkt för min del.

Tempot blev alldeles lagom och jag har känt att jag den senaste veckan fått slita i även den farten, men nu kändes det väldigt behagligt, och mer som det ska kännas under ett distanspass.

Passet var en riktig uppmuntrare och det var riktigt roligt! Hoppas på att det ska fortsätta den är vägen!

Karta över slingan


När det gäller hälen så sprang jag nu i mina Sauconyträningsskor och det kändes bra till en början, men efter ca 20 minuter började det kännas igen. Det ömmar inte så mycket att det hindrar mig från att springa, men det är ju inte direkt helt 100. Ska försöka få tag på Torsten så att jag kan få en tid på IFK-kliniken snart igen och kolla upp det.

Öjetrampen 2007

Hej!

Nu är jag hemkommen från Öjetrampen 2007. Det var en av GMOK's uttagninstävlingar till 10-mila och därför var jag anmäld i D21 ELIT som idag hade en bana på drygt 7,2km och ett bra startfält. Dock har jag haft rejält tunga ben hela veckan, antagligen sen Ultralången och den dåliga träningen innan dess. Sedan är ju inte mina fötter 100%. Vrickskydd på vänsterfoten och uppklippt sko på höger för att slippa smärtan från min ömmande häl. Med andra ord: inte den mest ultimata dagsformen.

Jag försökte hitta koncentrationen innan start och var rätt taggad. Mycket säkerhet till första, men väl där vart jag störd av en tjej som frågade om hjälp och nästan drog tag i min karta så jag flydde ganska fort utan att kolla vägval (olyckligtvis var det en långsträcka till 2an) och det resulterade i en del virr innan jag kom på rätt väg och sen väl runt 2an så läste jag fel på hyggeskanten, sprang för långt och fick vända. Även från kontrollen tyckte jag hygget var skumt och drog kanske lite onödigt över mossen, men fick 3an bra iallafall.

Ja, inledningen var ju inte den bästa, men det hade inte blivit någon direkt stor grej och jag kände mig inte lika seg som tidigare i veckan, men för mycket tankar på löpning och andra runtomkring gjorde att jag gick upp på fel höjd vid 4an och letade och fick inte ihop det. Gick tillbaka till ursprungsläget och tänkte att jag gått för mycket vänster och gick alltså nu mer höger, men inte stämde det inte. Kom ut på en liten stig och fattade inte mycket. Kom på vilken stig jag borde vart på, men följde den för att se så att det verkligen var den, och det var det. Okej, då ska jag bara upp 150-200meter i skogen. (Punkten var ett litet stup uppe på en höjd) Men var inte tillräckligt långt åt vänster och la några minuter till. Tänkte ta en nytändning, men bomma även nästa och nästa, och ja, jag tror jag bommade de flesta fram till varvningen. När jag där varit ute längre än vad ledartiden var sket jag i sista slingan och jogga imål. Resultat: Brutit.

Detta var nog även sista tävlingen jag springer med vrickskyddet. Ett jäkla gnissel och foten känns så jäkla tung! Och sen är jag trött på min uppklippta sko också. Ingen stabilitet eller nåt.

Ja-a. Nu känns motivationen nere på noll. ALLTID ska det vara nåt, som Jennie och jag konstaterade efter dagens äventyr. Nope, nu ska jag försöka träna upp mig igen, för är jag inte i någorlunda löpform funkar inte orienteringen heller. Och så hoppas jag få tag på läkare Torsten så att jag får en tid och kan se vad jag ska göra med den förbannade foten. Att springa i uppklippta skor och ha ont när jag tar på mig vanlig sko efteråt är ingen bra lösning på problemet tror jag...

Nope, ingen munter dag, men tack til Elsi-Brith som fick mig på lite bättre humör på tävlingen.
Nu ska jag börja om!



Dagens träning: OL-tävling ca 60 minuter + 10 minuter uppvärmning

RSS 2.0