Vecka 17, Elitseriesprint och 10mila!

måndag avslappnad löpning i trygga hemmamarker. sprang från sörlyckan upp vildmarksleden till prästtjärn, in längs stigar bort mot kåsjöns bortre sida, ner på mysstigar på knipeflågs, lite skogslöpning för att komma över på 18kmarn och sedan den tillbaka ner till sörlyckan igen. 12km och 75min löptid. kändes helt okej.
tisdag sprint i wendelsberg, mölnlycke. otroligt seriös träning blev det efter att ha fixat kontrolluthängare o grejer. tack ida! jätteskoj att springa sprint igen, var längesen sist! kände ändå att jag hade rätt bra tryck mestadels, men tappade lite uppför tror jag. hade ju bara de snabba grabbarna att jämföra med men jag tappade väl något mer uppför än platt/utför. sedan är ju sprint maxfarts-ol så kanske kan våga trycka lite mer. missade nåt mikrovägval och inte optimal väg till 1an, skulle backat direkt, annars najs. 18min på sprinten. sen 20min uppv och 15 nedjogg. totalt 53min. 175 i snittpuls och 185 i max.
onsdag VILA
torsdag VILA, lite kittlingar i halsen...
fredag elitseriesprint. kroppen kändes bajs och jag orienterade som en kratta. men det är inget kul att springa sprint när kroppen inte vill vara med. blev nog lite tagen på sängen av att det vart så tekniskt som det blev också. 16:08 hade jag nog och med uppv och lång nedjogg med jenny o maria så fick jag sprungit lite ändå 60min. kändes litegrann i bröstet efter målgång men efter nedjoggen kändes det bättre.
lördag 10mila sträcka 5, 10,1km. helt ok lopp, grämer mig över missen till 8e. jag hade ju koll, men tappar fokus och springer snett. hade sedan inte riktigt farten i benen som krävs för att hänga med de mest löpstarka, men jag märkte ändå hur jag tjänade på att gå helt rent bitvis och på ett bra vägval på slutet kunde jag passera 2 som passerat mig innan. tog en plac och slutade 28. bra insatser av alla men lite surt med pippas fall. kul att jennie och helen sprang så bra! 72min på sträckan + uppv och nedjogg totalt 95min. 177 i snitt (kunde nog pressat mig lite högre) och 192 i maxpuls. (spurten! där var jag snabb! :P) utvärdering: det jag direkt kom fram till var att tekniskt fungerade det i stort sett bra och jag lyckades vara cool på slutet när det började dra ihop sig och jag märkte hur det lönade sig att orientera rätt och inte göra de där småmisstagen i ringen, då kan de andra lagen få springa några sekunder fortare men de tappar de sekunderna på misstagen de gör. Något jag ska tänka på till Jukola är att våga gå ut lite hårdare. Även om det är långt är det ofta inte distansen som tar ut sin rätt utan tiden man håller på (vilket inte betyder att jag ska öppna i medeldistansfart nästa 10km-sträcka :-), men vara lite mer offensiv första halvan av banan. Jag är dock nöjd med att jag inte stressade ut från start utan plockade första med trygghet.) Till Jukola är målet att vara lite rappare och starkare fysiskt men behålla stabiliteten i orienteringen. Stafett är ett sånt utmärkt tillfälle att få en "mätning" på vad just jag behöver göra för att förbättra mig. (Så ta vara på den möjligheten till utvärdering!) Jag har hört att det kommer bli tekniskt utmanande och tufft även på Jukola vilket passar oss och igen kommer det säkert bli tekniken som avgör. Det ser jag fram emot! för karta med gps klicka här
söndag VILA, lite rossel i maskineriet på kvällen...


TOTALT vecka 17 = 4 timmar 42 minuter



Vecka 16, SM Natt och Stigtomtakavlen

måndag VILA, efter helgens tävlingar och för att vara återhämtad mot helgen
tisdag tjeckisk olstafett. sprang först med sara och sen med frida. uppv 12min. därefter intervaller ca 250-300mlånga. 18:57 effektiv intervalltid med joggvila. intervaller mellan 1-2min (13st). mellanjogg mellan två set samt nedjogg 13min. totalt 1h 20min. maxpuls 189slag/min. orienteringen flöt okej, litade på mig själv, hade lite svårt att snabbt hitta tumgreppet, men skoj var det. tog dock slut på energi (ätit för dåligt till lunch) och fick kämpa rätt hårt.
onsdag 10milaträning trollhättan. 5,2km (6,2 på gpsen) hade 40:10 på banan. hade som mål att hålla i riktningen och orientera lugnt och metodiskt utan tanke på löpning. blev ändå något ofokuserad när jag kom ifatt annan löpare, vilket resulterade i nåt litet misstag, men lyckades ändå hålla ihop det helt okej. försökte även tänka lite "natt" på de längre sträckorna för att förbereda mig litegrann till fredag. :P max 182, snitt 173. tot 60min med uppv. för karta med gps klicka här. för resultat klicka här
torsdag myslöpning på småstig från skatås upp på getryggen och runt västralångvattnet och upp runt masten och litesådär. hur fint väder som helst och stannade nån minut och njöt av utsikten över västra. mums mums mums! 9km 55min. + lite planka 5min. tot. 60min.
fredag sm natt 9,4km. ja, what to say... ledde vid 4:an. haha. dit gick det bra. sen sket det sig. och jag är så besviken. hade verkligen satt upp målet att bara orientera och framförallt riktning, riktning, riktning. använda kompassen hela tiden. vilket fel gör jag? jo, jag kommer till en sten som jag tror är min: ingen kontroll. och då tittar jag på kartan och INTE kompassen och tror jag är vid en annan sten och springer fel håll. hade jag tittat på kompassen där och även nån minut tidigare så hade jag styrt mer rätt. fan. efter den 4min vart jag lack, vilket kanske var lite dumt, men det resulterade i ytterligare stora bommar. tankar om att bryta kom, men jag gav mig tusan på att få ett bra träningspass ändå. dock lyckades jag med att stämpla fel på näst sista. nej, jag kollade inte kodsiffran, men man kan väl ändå diskutera placeringarna va de kontrollerna. hade 80min på banan iaf och med uppv så vart det väl 95min. jorå, ett bra träningspass... (dock inte tekniskt) snitt 167 (tryckte inte direkt för glatta livet efter varvningen..) och 184 i max. för winsplits klicka här. för gps-trackingen, tryck här
lördag kort lugn jogg längs med bråviken. jättefint och jag kunde springa avslappnat och bara njuta av solen. fick stretchat ordentligt eftersom jag slarvade med det igår och kände mig laddad för morgondagen. 25min.
söndag stigtomtakavlen str 3 7,8km. = 55:44. YES! gud vad gött att det gick så bra. fick kanonutgångsläge av Helen och ffa Jennie som plockat till 5:eplats med lite lucka framåt men lite jagande lag precis bakom. gick ut lugnt och koncentrerat på mig och mitt vilket jag sedan höll i hela banan. hade en löpare i rygg i stort sett hela banan vilket jag inte brydde mig om. samma sak när jag kom ifatt löpare, nemas problemas. SKÖNT! höll på att göra en dundertabbe då jag läste från fel kontroll vid 13e och drog fel riktning 100m men fixade till det relativt snabbt och stressades inte av det. grymma hejarop vid varvningen och då det bara var en kortslinga kvar så kände jag att jag kunde öka och trycka från de där bakom och ohotat ta 4eplatsen. de va najs! otroligt bra för självförtroendet. det lönar sig verkligen att gå tekniskt bra och tempoväxlingsdetaljer kan få komma när tekniken sitter. med uppv och nedjogg totalt 80 min. snitt 178 och max 188. för winsplits min gaffel klicka här. för karta med gpsvägval klicka här


TOTALT VECKA 16 = 6 timmar 40 minuter

Oj redan vecka 16, tänk vad tiden går...
Japp, mycket OL även denna vecka och äntligen gav det resultat: söndag. sweet! Fick till det hyfsat i Trollhättan men inte alls på natten. Visst, jag hade inte laddat nåt speciellt för just det där med nattorientering, men jag vart ändå besviken över att jag orienterade så fantastiskt dåligt. MEN vändningen kom och den kom med besked. Stigtomta, otroligt stabilt lopp av mig och roligt att se att framförallt Jennie gör en så bra andrasträcka igen. Kul med en 4eplats i såpass bra konkurrens! Fysiskt börjar jag inse att jag är bra så när tekniken får allt fokus kan jag också göra rätt för mig och springa bra. Dä ä najz.


Oh, vad vi är bra!

Vecka 15, göteborgsdubbeln

måndag VILA, första dagen på praktiken.
tisdag uppv 12min. OL-intervaller med Petra och Lilian Forsgren. 8 st, totalt 4,5km. (1) 3:02 (2) 3:20 (3) 2:39 (4) 2:30 (5) 2:17 (6) 3:10 (7) 2:22 (8) 1:48. (total intervalltid: 21:08) nedjogg 15min. totalt med mellanjogg 66min. maxpuls på int mellan 183 och 185. orienteringen gick bra. vill väldigt gärna springa fortare, men jag får inte låta det ta energi och fokus från tekniken. det kommer det kommer... för karta med GPS klicka här
onsdag masstart bälinge 10-milaträning. ordentligt gafflat redan till första där jag hade riktigt tidig kontroll. tappade sedan stinget lite när det bara var gallrat grönområde och det var väldigt svårlöpt, hade förväntat mig ett drömpass. vart lite handlingsförlamad på långsträckan och får erkänna att jag lät andra bestämma, men efter det blev jag aktiv igen och då kom vi in i extasterrängen och då kunde jag också bita ifrån på slutet och springa fort. synd att jag inte bet i ordentligt redan från början. känner av lite stress ibland att jag vill känna samma känsla som förra året, men det kommer komma en sådan känsla om jag bara har tålamod och jobbar på som jag har tänkt. hade 45min på 6,2km. gav mersmak att löpa i extasen på slutet. fan vad fint det är där!! totalt med uppv och nedjogg 70min. för karta med gps klicka här. (praktikrapport: fick idag slänga ut två ungar från lektionen till omklädningsrummet... så kan det va...)
torsdag härligt distanspass på stigar från olstorp. hittade lite nya fina stigar att springa på. sprang i 1h 12min och 12,7km. snittpuls 150slag/min. mys mys!
fredag kort löpning + lite styrka 45min totalt. skönt att komma ut litegrann och att det äntligen är helg.
lördag lerums sok medel. 4,1km. 34:40 = 1:a 3min före Jennie. Är inte alls nöjd med loppet. Hela första halvan är väldigt stressad och jag läser varken kartan eller tittar något nämnvärt på kompassen och då går det helt enkelt inte att orientera. Varför gör jag såhär? Jag hade glömt definitionshållare till start, men det är sånt som händer och då ska jag kunna refokusera. Jag var laddad och fokuserad innan tävlingen, på väg till start. Men inte i startfållan och inte när jag sprang iväg. Varför? Vet jag inte. Jag bara vet att jag inte var det. För mycket fokus på pigga ben och löpning tror jag. Efter strulet under feb/mars är jag osäker på min löpform och lägger alldeles för mycket fokus på att springa. Jag behöver inte det. Jag springer fort jag springer bra. det såg jag på elitserien i Blekinge. Att orientera rätt betyder så mycket mer än att springa någon sek fortare per km. Höll iaf ihop det bra på slutet igen, efter andra långsträckan och då insåg jag väl att jag måste börja titta på kartan ordentligt... Räckte iaf till seger. Alltid kul att vinna, men hade kanske behövt en knäpp på näsan och blivit slagen för att få ytterligare en faktor på att detta beteende inte är okej för att få godkänt. Nej, imorgon blir det andra bullar. Då ska jag inte lämna en kontroll förrän jag har en PLAN som innehåller en sista säkra som är lättare att hitta än själva kontrollen och en OFFENSIV VÄG DIT. Det är långdistans och inte lika mycket kontroller som idag så det gäller att vara smart och planera hela sträckan och EFTER DET springa. Planeram först, spring sen... Okej? Då har vi en deal. 90% imorgon Lina!!! Och det gäller både kontroller och riktningar... totalt 60min träning iaf. 172 i medel och 183 i max. för winsplits klicka här. för karta med gpsvägval, klicka HÄR
söndag saik lång, 7,8km 55:53 = 1:a med drygt 7min. idag gick det bättre och jag hade mycket mer fokus på rätt saker. fick ändå jobba en hel del med mig själv och jag hade en låt på tanken som inte ville släppa och det var längesen jag hade det problemet, men lyckades hålla ihop det ändå. på långsträckan började jag tänka på annat också och är kanske inte så konstigt varför misstaget kommer där, drar snett i mossen och kommer upp på fel höjd och ligger alldeles långt till höger. kunde ändå gå ut på vägen och runda det gallrade området, men med facit i hand skulle jag aldrig gått höger över huvudtaget utan mest rakt på. har fortfarande en del att jobba med i riktning och lite framförhållning på de längre sträckorna, men känslan var totalt sätt bättre idag och jag hade roligt när jag sprang till skillnad från igår då det bara kändes stressat allting. piggare i kroppen också! totalt 85min. 173 medel och 182 i max. för karta med gps klicka här, och för winsplits klicka här.

TOTALT VECKA 15 = 6 timmar 38 minuter


Mycket orientering och det är bra. Hade dock inte rätt fokus varken i onsdags eller lördags vilket ledde till dåligt beteende. Ska verkligen försöka jobba med detta nu och få en bra feeling till 10mila och till värmlandstävlingarna. ska ha möte med både Ingela och Tobbe i veckan så det ska nog bli ordning på taket. :-)

Vecka 14, säsongen är igång

måndag elitserie medel. var laddad och riktigt längtade ut i skogen för att göra ett bra lopp. hade en bra känsla i kroppen innan. kändes väl inte jätterapp men fokuserad, det var jag. sprang i väg och orienterade helt enligt planen till 1an. kunde springa offensivt hela vägen. fortsatte med högt tempo och jobbade på bra. en liten krok på 4an där jag trodde att gulhöjden skulle vara större och var osäker på min position varför det blev några extra kartstopp innan jag såg kontrollen. ca 10sek. tappar sedan 30sek till 6an. fastnar dels i grönmossen och sedan går jag för länge på gulhöjderna till höger och när jag ska vika ner väjer jag för en blöt mosse och tappar riktningen. kommer till stenen och inser vart jag är och styr mot kontrollen. ligger ändå 3a totalt vid 6an drygt 1min efter. drar sedan helt snett ut från 7an och när jag kommer ut på gula tror jag att jag är under strecket, men sen stämmer det inte och jag fattar att jag dragit snett och kommer sedan ut på vägen mitt för mossen och får runda den. tappar här ca 1min. blev kanske lite stressad för att jag mött 2min före startande silje vid 6an. sedan var planen att försöka stå på och springa offensivt på långsträckan vilket jag tycker att jag gjorde. är dock sämst vid passagerna av stenmurarna, tar way too much time. vet dock inte vart jag tappar all tid, men har iofs börjat bli ganska trött... när jag ska passera bäcken efter 10an hoppar jag i och den är bottenlös, blir riktigt kall och har sen svårt att få igång kroppen igen eftersom den redan var sliten innan. har nu nästan kommit ifatt silje igen och får lite hjälp med att komma upp i tempo efter doppet. har bra koll på orienteringen in i mål sen, men fick slita på ordenligt. slutar 7a 2:52 efter maria m. fysiska är som sagt inte där jag vill att det ska vara, men ändå gött med ett kvitto på att jag är på god väg. bra orientering med undantag för 2 riktningsfel på mitten. tid 38:29 + uppv 60min. snitt 181 och max 189slag/min. för karta med gps-vägval klicka här.
tisdag distans på grusväg och småstig och lite skog med axe. 1h 16min och 13km löpta. sprang 8an baklänges och bort mot bertilssons, sen in på 18km och ner till stans väg. sedan upp över getryggen, ner, på milen, upp på höjden vid masten, liten runda i skogen och sedan till stugan igen. skönt pass och skoj att springa i delsjöterrängen igen. :-) snitt 159 max 180 (upp till getryggen).
onsdag lugn löpning hemma och lite styrka efter, hann inte så mycket mer tyvärr. 52min löpning, totalt 60min.
torsdag ol i labacka. först en lite längre sträcka och sedan kontrollplock 4 kontroller och så vidare. hade lite svårt att hålla koncentrationen uppe hela vägen av nån anledning. lite mycket tvekan och funderingar istället för att bara vara distinkt i mina val och tro på mig själv. inkl uppv 1h 26min. (uppv ca 12min.) höjde tempot lite mot slutet. snittpuls ca 170 och max 177. skönt med ett längre pass och fin terräng!
fredag VILA
lördag tolereds aik medeldistans. 3,4km 26:40, vann med 2:58 före laila. förvånad över att det blev en så pass stor seger, för terrängen tillämpar inte riktigt till högfartslöpning då det är svårframkomligt, men då det är svårt så bommades det väl för mycket och då jag knappt gjort några misstag så blev det som det blev. skönt att det gick så bra och jag kämpade på bra och jobba in mig till ett riktigt bra fokus efetr 4e kontrollen (efter ett litet misstag). kul! uppv 20 och nedjogg 10, totalt 57 min. 180 i medel och 191 i maxpuls. för winsplits klicka här
söndag folskubbet långdistans. 7,5km. ingen bra inledning, bom på 1an och 2an (har ändå bästa sträcktid! och leder vid 3an!). hade jag vetat det då hade jag kanske pressat på lite mer resten av banan, eller jag vet inte varför jag inte puschade på mer. jag vet ju hur man måste springa i göteborgsterräng. det går inte att bara springa litegrann man måste vara aktiv hela tiden i löpningen för att det ska gå fort! lyckades sedan med ett katastrofmisstag och tog fel stig och fick vända när jag kom ner till en sjö. halå, vart är koncentrationen och kollen på riktningen? tappar alldeles för mkt på långsträckorna men det är just för att jag inte är aktiv i löpningen. måste träna på det! jag måste också få fullt självförtroende i tekniken igen för som det är nu är det lite varannatlopp-teknik. tekniken är min styrka! slutade 2a men hela 5:30 efter maria. hade 63:40 och med uppv och nedjogg totalt 90 minuter. 175 i sintt och 185 i max. 175 i snitt borde varit högre och alltså skulle jag kunnat pressa på mer.  för winsplits klicka här

TOTALT VECKA 14 = 7 timmar 22 minuter

Mycket OL och mycket tävling, men det är bara skoj. Skönt att vara hemma i finterrängen igen och löpa! Det ger energi även om det tar mycket också. :P Kul med 7e platsen på elitserien, skönt att se att det räcker långt trots att jag har lite kvar fysiskt. gött att orientera bra, (kontrolltagningarna), men riktningen får jag jobba med. måste även skaffa fullt fokus och självförtroende i tekniken igen och kolla igenom mina memoarer eller vad man ska kalla det. det ska jag göra till helgens tävlingar.


RSS 2.0