Vecka 44, jaha och nu då?

måndag VILA
tisdag natt-ol med martin varannan kontroll på hittaut-kontrollerna. dock slockna lampan efter ett tag. men jag orienterade faktiskt rätt bra trots mörker och brist på kompass. yeay. 55 minuter. sen mata jag utfallsteg och knäböj och en annan lårövning i 15 minuter minst. 70 min totalt.
onsdag styrka på bosön med ida. 130 mage 130 rygg och 75/75 på varje sida. jogg som uppv och nedjogg. intensivt, ingen vila mellan övningarna. 45min.
torsdag uppv 13min. sen sprang jag veteran-rm-stafettbanan från -99, på gärdet/djurgården, 4,1km = 28 minuter. gick bra. lite grönt och nån sjö ivägen här o var bara så jag fick springa längre runt.  sen nedjogg totalt 55 minuter. kändes lite bättre idag i kroppen. skönt.
fredag 6xmaxbackintervaller i en ny backe på elljusspåret i lill-jansskogen. brant först o sen plana den ut. 49-49-49-51-52-50. 4min jogg emellan varje. kände mig pigg och hade en fin kick upp för backen. uppv och nedjogg 16 minx2 så totalt 58 minuter.
lördag ol-teknik i kårsta. kontrollplock. 9km på gps:en 65 minuter + 5min uppvärmning totalt 70 min. jättefin skog och kul med så mycket kontroller! (inget utsatt dock) njutbart och gick mestadels bra! punkthöjderna var något diffusa varför det blev lite osäkert om jag stod på rätt punkt ibland, men tror jag gjorde det. för karta med GPS klicka HÄR
söndag uppvärmning 10 minuter. höstlunken Ö9 8km 57:58. nedjogg 5 minuter. totalt 1h 13 minuter. för karta klicka här.  mysig bana i fin skog! tappade mkt till första kontrollen då jag kanske inte sprang lika fort som jag gjorde sen, missade även kontrollen litegrann p g a att jag sprang för långt på stigen efter asfaltsvägen då jag aldrig såg kraftledningsgatan. kom igång bättre sen. gjorde en bom på 8an också då jag låg för långt vänster i grönområdet och då sikten var dålig hade jag inte riktig koll. knappt 3,5min efter. för winsplits klicka här

TOTALT VECKA 44 = 6 timmar och 13 minuter

skoj med fre-sön-passen. tränar det jag vill och testar lite inför vintern. ska nog bli bra det här.
ska dra igång med utvärdering av året också för att sen helt kunna blicka mot nästa år.


Vecka 43, SM Natt och Smålandskavlen

måndag löpning 1h 7min, 12,6km. sprang från gih genom lilljanskogen bort mot universitetet och stora skuggan och runt litegrann. kommer gå att hitta fina rundor o löpa hela vintern! like it.
tisdag intervaller med fredrika. 3x1-2-3 med 1min vila. uppv 16min. 26min intervall (18min effektiv) resten jogg. nedjogg 19min. totalt 61min. gött pass! 1 (3,37 min/km) 2 (3,47min/km) 3 (3,53min/km) 1 (3:47min/km) 2 (3,51min/km) 3 (3,54min/km) 1 (3,47min/km) 2 (3.47min/km) 3 (3,52min/km). någon knepig känsla i knät bara?
onsdag pampas night 3,4km på typ 22min. sprint-ol med ficklampa. askul. tyvärr ingen seger för gih men vad gör väl det. lite uppvärmning också så totalt 35 minuter. knät kändes ok.
torsdag vila för knäts skull.
fredag fm morgonjogg 22 minuter. knät kändes bra. em natt-sm 9km 1h 24 minuter + uppvärmning 1h 40 minuter totalt. började bra, men gjorde en liten 6min på 3e kontrollen sen var jag igång. :P men vi kan väl säga såhär. tekniskt sett långt ifrån okej, men knät kändes bra och jag var glad och hade roligt hela banan. det var tanken med årets natt-sm! natt är skoj. jag ska nog bli bättre på det!
lördag vimmerby-jogg med ols 17 minuter. stretching!!
söndag smålandskavlen str 4 55 minuter + uppvärmning 70 minuter totalt. jennie sprang fantastiskt bra på 2a och gjorde att vi fick topp-placeringskänning och den höll vi så vi blev 5a. min insats var bra tekniskt, men segt fysiskt. höll dock placeringen och det gjorde jag tack vare orienteringen. framför sprang de jättebra så fanns inte så mycket o göra där så jag är nöjd. det lönar sig att orientera rätt!

TOTALT vecka 43 = 6 timmar 12 minuter

Skönt att säsongen är slut nu. Har varit rätt sliten fysiskt sen 25-manna så jag är nöjd att jag höll ihop loppet bra på Smålands och att det inte verkar bli något av knepigheten i högra knät. De håller vi tummarna för och laddar batterierna för nästa säsong som ÄR PÅ G!


Vecka 42, IFK-kavlen!

måndag styrka på bosön med ida och fredrika. körde uppvärmning först sen ett pass med 100 mage, 100 rygg och 120 sida. och sen lite baksida lår och maxstyrka med vikter. sen nedjogg. asbra! 60 minuter
tisdag VILA
onsdag fm löpning 57 min 10,5km 5,20min/km. kallt! em kort löpning på djurgården för att bekanta mig med omgivningarna. 37min. 5min/km
torsdag VILA, hemfärd och lägenhetsshopping, hann inte träna... :(
fredag löpning runt tösjön 50 minuter. tösjön är en sjö med många stora bäcker som man behöver passera när man springer runt den och denna dag var det snöglopp och kallt. hade inov8skor på mig och det var lite kasst fäste på spångarna, det märkte jag. när jag skulle över den sista så visade det sig att spången inte var fäst på andra sidan så när jag tog första steget på den tippade den och jag tappade balansen och landade jämte spången rätt i vattnet. dyngblöt och kall. första tanken var "fan jag kommer frysa ihjäl!!" andra tanken var "HAHAHA, fyfan vad det måste sett kul ut." jag frös inte ihjäl men jag håller kvar vid andra tanken. "smile, your on candid camera!"
lördag ifk kavlen och lag helvild went for victory och vi vann! sprang 2asträckan och gick ut 3a, 23sek efter. sprang bra och förde upp laget i ledning och skicka ut jovvan 45sek före gmok2. sen sprang han väl och skicka ut ols med 2,5min som han utöka till 3:42. vi vann före gmok2an som också sprang väl! götteee! 25,5min hade jag på min sträcka 3,5 kuperade km. askul! totalt 60min med uppv och nedjogg.
söndag löpning i tösjöskogen utan att ramla i sjön. sprang o reka ´lite nya områden och ibland gick det fort och ibland gick de ganska långsamt... 52min.

TOTALT VECKA 42 = 5 timmar 16 minuter

Lite träningstorka. IFK-kavlen grymt skoj! Badet i sjön? Heja mig!

Vecka 41, 25-manna & Elitseriefinal

måndag VILA, förkyld
tisdag VILA, halsont
onsdag VILA, förkyld
torsdag VILA, förkyld
fredag löpning 30 minuter, 5min/km
lördag 25-manna str 25. var jävligt taggad, men formen var inte riktigt som den varit innan, men jag märkte ändå att jag sprang tillräckligt fort, men jag sprang för jäkla dåligt tekniskt sett och gjorde en massa småbommar och fokuserade inte på mitt eget utan löparna runtomkring mig. tog i mål laget på en inofficiell 11plats men eftersom vi felstämplat tidigare så vart det inget resultat. men 25manna är alltid lika roligt men jag lovar att göra det ännu roligare nästa år!! 32,5min på drygt 5km och snittfart 5,42min/km. inkl uppvärmning 60min
söndag elitseriefinal 5,5km =ca 37,5min = 8:a 2:22 efter H.Jansson. nöjd tekniskt! lite kass på långsträckorna men mestadels väldigt bra. blev otroligt trött bara, speciellt sista kilometrarna, men förkylningen satt väl i. nöjd med min prestation och slutade 7a totalt! inkl uppvärmning 60 minuter.

Totalt vecka 41 = 2h 30 minuter

Typiskt att bli sjuk innan en av säsongens roligaste tävlingshelger, men biobesök bland hostande människor (för i helvete, man går inte på bio om man är sjuk och hostar magslem, är man sjuk stannar man hemma och hyr en film!!) och sen praktik där jag gick upp 5.15 på morronen hela veckan. ingen bra kombo. men jag har lärt mig nåt av det iallafall!


Vecka 40, WOC2011/2012-läger i Schweiz

måndag fm OL lugnt i flack björnbärssnårig terräng = 1h 15 min. kompassövning utan stigar och vägar, och sprang lite för långsamt för att få bra flyt. brötigt.
em magpaj, så fick ta det rätt lugnt... dåligt flyt i början då jag försökte trycka men magen strejka och då sprang jag fel. massa björnbärsskit också som jag la för mycket fokus på, men andra halvan av banan gick mycket bättre, men i samma ganska låga tempo. 1h 20min.
tisdag fm finaste passet på 1500m höjd. drygt 8km. öppna betesmarker och skog. långsträckefokus. 1h 10min. gick bra!
em uppvärmning 6 min. OL 51 minuter. utan stigar och vägar. kasst till 1an, tryckte lite på mitten och det gick bra, tröttare på slutet, men det gick okej. totalt 57 min.
onsdag medel-OL 41,5min. dåligt igång i början. bättre avslutning. glömmer ibland bort definitionen! inte bra!! väldigt skoj. uppvämrning 15min och nedjogg 3min = totalt 60 min.
torsdag VILA
fredag VILA, för lat?
lördag löpning 64 minuter knappt 13 km
söndag löpning blandat stig och asfalt 1h 13 min 14,4km

 

TOTALT VECKA 40 = 7 timmar och 59 minuter

Grymt härligt i Schweiz!! Lite trött på måndagen då jag var tom på energi men tisdag fm var så läckert!! Värdefull tid!


Vecka 39, World Cup-debut i Schweiz

måndag VILA, välförtänt tycker jag
tisdag OL-intervall/OL. uppvärmning 10min. + 40 min + 10min nedjogg = 60 minuter totalt. Sprang lite slingor på Järlas träning, hyfsat fort.
onsdag VILA, flytt
torsdag Jogg 30 minuter. Hann inte mer... Resa till Zürich.
fredag fm: sprint-OL i 3 etapper. först linje-OL som uppvärmning 18 minuter. sedan sprint-OL drygt 1km snabbt och sedan en sprint-bana till nästan lika snabbt. totalt 16 minuter. nedjogg 3min. 37 min totalt.
em medel-ol en kort bana för att känna på terrängen. 24 minuter. gick bra sånär som på en kontroll då jag slarvade med riktningen när jag lämnade vägen. sprang några kontroller till efteråt och lite uppvärmning totalt 40 minuter
lördag World Cup Final medel. 42,5min = 7,5min efter S. Niggli som 33:a. kasst i början och kasst på långsträckan. i övrigt okej. hade inte riktigt tankarna på rätt plats och stressade och var inte alls avslappnad. uppvärmning 25min och nedjogg 7min = 1h 15min.
söndag World Cup Final sprint. 15:22 = 1min19sek efter S. Niggli. 12:a. bland det häftigaste jag gjort! massa publik och asrolig sprint inne i gamla stan i Zürich. gick bitvis riktigt bra, orkade inte hela vägen, en liten kontrollmiss och ett något sämre vägval på långsträckan. men jag är jättenöjd! uppvärmning 25min och nedjogg 10 min = 50 min totalt.

TOTALT vecka 39 = 4 timmar 52 minuter

Hur kul som helst med WC-final!!
Innan dess var det en seg vecka...


RSS 2.0