vecka 52, god jul

måndag löpning 8,7km (enligt eniro) 42 minuter på asfalt i sävedalen. fick en go backe upp från fräntorp men det kändes lätt! kanske blir en formtopp iochmed den radikalt minskade mängden förra veckan mot tidigare? höhö.

tisdag löpning 75 min. 13,3km enligt eniro men det var lite svårt att mäta exakt när man springer på stig. plockade in 2 kontroller till så nu är det bara en kvar! tjohoo. men det var en fin runda på knipeflågs. sprang lagom fort. + situps 5min, oj ingen lång styrka det. förövrigt grattis mig själv på födelsedagen. jag fick en garmin 305 så nu ska jag slippa mäta rundorna på eniro.
 
onsdag 7x3min intervall med 1 min vila på 8:an. (blev 3min istället för 1000m då det är lättare att hålla ihop på 3min eftersom vi bara var 3st rätt ojämna som sprang.) men benen kändes som stockar och det gjorde ont att springa idag. men visst, jäkligt skönt efteråt. imorgon får bli ett lugnare pass.
torsdag 1h 30 min långpasslöpning. första 50min med johan runt bredaremossen (i skog) och sen delade vi på oss och då blev det mestadels stig för min del. sprang ungefär som kartan visar.

fredag väääldigt lugn löpning med mor på en runda av ca 7,3km och den tog 53 minuter. körde lite utfallssteg o sånt efteråt så 60min träning.
lördag ol teknik 5km (5,6km löpväg på gpsen). kände mig okej i kroppen, hade dock satt pulsbandet för hårt så det var lite jobbigt.  men jag ser nu i efterhand att jag sprungit med nedborrat huvud. speciellt till 6:an. ojoj. sen gjorde jag några småsvängar på slutet då jag släppte koncentrationen. tid på banan blev: 40:50. uppvärmning 12min och nedjogg 7 min = 60 minuter totalt.

söndag löpning 65 minuter på björnåsberget. ca 11km enligt eniro. gpsen dog efter 900m löpning tyvärr...


totalt vecka 52 = 7h 20 minuter

gö löpdistansvecka. och sjukt najs med gps:en. nu längtar jag till ol-lägret i oskarshamn!!! :-)



vecka 51

måndag vila, tror det behövdes. ingen fart i benen helgen som var.
tisdag backintervaller i 5anbacken (medsols). 6 st intervaller som gick väldigt jämt: 3:03, 3:03, 3:00, 3:01, 3:00 och 2:56. på sista nådde mjölksyran högt, men vad gör man inte för att komma under 3... fick fin draghjälp av mimmi. tack! förvörigt var vilan aktiv = jogg nerför backen och start direkt sen. "vilan" var ca 4min. uppvärmning var 15min och nedjogg 18 min = 74 min totalt. me löve backintervaller.
onsdag kontrollintagning med lampa på björnåsberget från åstebo. var ute i 75 minuter, men det blir ju en del stopp o sånt där, så 65 minuter lugn löpning.
torsdag morgonträning i ifks regi med start från torrekulla. en medeldistansbana uppdelat på 3 slingor som skulle löpas lite snabbare. gick bitvis riktigt bra och vissa delar gick sämre. jag hade ett bra tänk från början, men fick inte riktigt med mig det hela vägen. totalttid inkl. mellanjogg på banan blev 34 min och uppvärmning kan kanske ha varit 13 minuter eller nåt sånt så totalt 47 minuter.
fredag 4st maxbackintervaller i mastbacken + uppvärmning och nedjogg 45minuter. alla intervallerna gick på 59 sek och jag kände direkt att jag var sliten, men jag hann inte köra nåt längre pass idag så det fick bli kort och rappt.
lördag vila
söndag vila

totalt vecka 51 = 3 timmar 51 minuter

oj vad lite träning det blev... :S dock 3 fartpass så det får la duga. tisdagens pass felt good!

vecka 50

måndag rullskidor 8:an + ett varv runt gräset nedanför stugan = 50 min + COL-styrka 50 minuter + innebandy 30 minuter
tisdag löptest på 8:an = 31:39. + uppvärmning 15min och nedjogg 15min = 62 minuter. var väldigt trött efter jobbet och började tvivla på att orka springa bra efter de sega benen i helgen, men ändrade inställning och tänkte att benen faktiskt kan kännas rätt bra efter en seg dag... och jag vet inte om dom kändes jättebra, kände mig inte så pigg, men jag satte upp en fart med 3:55 på första kilometern och det gjorde att jag kom in i en bra rytm och sprang avslappnat. fick lite magont mellan 5-6km men fick bort fokus från det ganska fort. tyvärr var vi inte så många i min fartgrupp som sprang så jag hade ingen att fajtas med på riktigt, men det var kul att springa ändå och jävligt skönt att ha genomfört det! att johan och jag sen hade pizza-tisdag gjorde det ju inte sämre... kilometrarna löptes på följande tider: 3:55 - 4:03 - 4:24 (backe 1) - 4:24 (backe 2) - 3:56 - 4:03 - 4:06 (backe 3) - 2:45 (lite kort km). = 31:39
onsdag löpning 66 minuter med annika. sprang från henne i landala till safjället och 2 varv på krokslätts backiga elljusspår och sen tillbaka igen. enligt eniro var det en runda på: 3,4+2,5+2,5+3,4km = ca 12km. det var halt på slutet, men mys
torsdag fm olteknik på björnås, 4,2km = 40min. ganska tuff bana, gjorde en liten kork på första annars gick det bra. hade dock slarvat med skosnörerna så fick knyta dom några gånger plus att jag hade kissepaus också. fan, jag måste sluta hålla på så där. jag ska ju orientera när jag orienterar och inte massa annat tjoffs. men det var kul iaf. + uppvärmning 12min och nedjogg 11 min = 63 min em = rullskidor 54 minuter. 8:an 45min + en runda till. Lite fruset idag så det gick något lättare att åka, men jag var rätt trött i musklerna så det blev bara knappt under timmen...
fredag vila
lördag alfaloppet i torslanda. 63min. kunde ta en till synes ohotad seger, men det som grämer mig är att jag släppte förbi palmen p g a dels missat vägval och sedan missad kontroll. jäklarns! annars bjöd banan på många vägval, men jag gjorde ett par dumma grejer som att missa stigförgreningar och sånt där, men kontrolltagningarna var i huvudsak bra. roligt roligt. 63min + uppvärmning 20min = 1h 23min
söndag långpass från jonsered över råhult en sväng och lite björnåsmys innan jag lämnade klungan och sprang hem till carlsteinsväg. det blev 1h 24min och jag var rätt sleten faktiskt.

totalt vecka 50 = 9 timmar 2 minuter

ta tag i utvärdering07/08 och målsättning snart? JA JA JA. kankse... borde ju också bjuda på det där JVM-inlägget snart också. (jag har inte glömt. kommer aldrig att göra.)

vecka 49

måndag col-styrka 50min och innebandy 30 minuter
tisdag 4x1500mintervaller med 2min vila. den klassiska rundan på 2,5an+8an. hann nätt o jämt jogga från målet till starten på intervallerna under den 2min långa vilan, så det blev verkligen rejäl aktiv vila idag. roligt att jenny johansson var med och sprang idag, gav skön sparring. var osäker innan hur sliten jag var efter lägret, men känslan var ändå bättre än vad jag trodde och känslan på sista intervallen var bra då jag fick nån liten kick och sedan en spurt mot jonas. Intervallerna gick på 6:04, 6:04, 6:05 och 5:50. de 3 första lite längre tid än vad jag har haft innan, men nu var det dels kortare vila och sedan med ett läger i benen. men det var sköj. + uppvärmning 18 min och nedjogg 8min + plankan = 58 min
onsdag vila
torsdag fm tennis-ol med annika östman på råhult. 15min uppvärmning + sen har jag ingen aning hur lång tid varje set tog då jag tryckte på klockan lite då och då men kanske 40min på slingorna lite drygt och så lite mellanjogg och nedjogg 5min så totalt lär det blivit 65 minuter maybe baby em backryck på 5:an 13st (olika längd, korta som långa) = 40min. åkte till stugan i hopp om att någon skulle träna med mig på nåt inte jättehårt men inte lugnt och inte så länge. men inga i elitgruppen var där utan ett gäng ungdomskillar med björn östman, så jag hängde på deras träning = springa 5:an och lubba som en idiot så fort det gick lite uppför. och dom sprang fort så det blev bra träning. jag fick verkligen maxa för att hålla undan! sen när dom var klara körde jag ett gäng till i backarna vid slutet på 2,5:an.
fredag uthängning av kontroller på björnåsberget = 1h 53 min. jag var trött som en björn (när dom är trötta) och sådär, men jag hängde ut 25 kontroller och fick njuta lite av att björnåsberget är så fint. frågan är om jag orkar ta in dom redan på söndag...? en del kanske?
lördag uthängning av kontroller 30min och efter några timmar plockade jag in samma kontroller igen = 30min till = 60min totalt. lugnt. trött som ett as.
söndag vila!

TOTALT VECKA 49 = 6 timmar 56 minuter

lite trött.


RSS 2.0