Vecka 35, J-cup i Vimmerby

MÅNDAG 25 AUGUSTI

Dagens träning =
30 min cykel 40 min löpning = 70 min totalt

Räsercyklade upp till vattenintaget där jag träffade Karl så hängde vi ut varsin 2km-OL-bana. Sen kom massa barn och Skogsäventyret så skickade vi ut barnen på äventyr och jag sprang ut på banan och sprang lite fram o tillbaka på det svåra stället. Sen hade vi stämplingstävling med sportident, jag tror jag vann, men jag fuskade för jag hade snabba pinnen. Sen plockade jag in kontroller i ganska snabbfart och sen räsercyklade hem. Gött att det går dubbelt så fort dit som hem. :P



TISDAG 26 AUGUSTI

Dagens träning =
6 st maxbackintervaller med 5min löp mellan = 30 minuter + 25 min uppvärmning + 14 min nedjogg + magstyrka före 5 min och plankan efter 5 min =  totalt 1h 19 minuter

Innan jag åkte till Skatås körde jag lite situps och annan magträning. Sen hade jag ingen lust att springa Betilssons testrunda då det blir så mycket snabbt i skog i veckan nu ändå, utan var mer tagged för backintervaller. Så löpte med Annika en bit på uppvärmningen och svängde sen upp mot masten och anslöt mig till Johan, Krocko och Oskar nedanför backen upp till TV-masten efter en skön uppvärmning på 25 minuter.

Johan och jag skulle köra maxbacke medan de andra två bara skulle ligga o nöta, men vi körde iväg alla samtidit och kanske var jag lite väl övertaggad när första gick på 49 sekunder och de andra mellan 54-57, skönt dock att avsluta med en 55:a. Började nu ca 10m bakom va jag brukar men tiderna hamnade ändå hyfsat likt tidigare tillfällen vilket bekräftar en form som är på g! Men det var riktigt kul att springa och också att få sällskap, mycket lättare då. Nedjoggen blev 14 minuter och benen var gött trötta. =) Avslutade med lite plankan när jag kom tillbaka.

49 sek, 56 sek, 54 sek, 56 sek, 57 sek, 55 sek. (intervalltid)



ONSDAG 27 AUGUSTI

Fan glömde stretcha rumpan igår, det känns idag...

Dagens träning = Löpning 25 minuter + OL 3km 29 minuter + Löpning 21 minuter = 1h 15 minuter

Löpte hemifrån upp till kojan på Getryggen och sprang där POL-träningen, en 3km-teknik-bana med 18 kontroller och riktigt klurigt i början och en del tvärs-över-sträckor. Gick finfint tekniskt, gjorde endast en sväng där jag sprang förbi skärmen 10m och fick vända. Tempot var kontrollerat. Invigde också inov8-skorna och det var riktigt sköna. Dock inte helt optimala när underlaget blev slät berghäll med en vattenfors på sig. Men det var ett gött pass. Riktigt trött efteråt faktiskt.



TORSDAG 28 AUGUSTI

Dagens träning =
Medel-KM 4,3km = 37:30 + uppvärmning 15 minuter och nedjogg 5 minuter = 58 minuter

Åh, det var KANONKUL för jag kände mig KANONPIGG! Benen bara gick av sig själv!! Orienteringen funkade också bra, gjorde ett par 15sekundare kanske, och lite stressed up på sträckorna ibland, men annars sprang jag fort fort och bestämt!! Kom ifatt H40-Ola Wallinder 1min till 3:an och sen hade vi en tuff batalj då vi kom ifrån varandra och ihop igen, men efter en bom av honom på knappa minuten på näst sista kunde jag göra ett avgörande ryck! ;-) Sprang dock dåligt på långsträckan där jag tappade 1min på Ola. Kollade inte vägval ordentligt utan brötade rakt på. Men annars gick det som sagt kalas och att kroppen kändes så bra var det klart roligaste. Vann med 11 minuter i Louises frånvaro. Och soppan var kanongod efteråt, danke schön.

Winsplits finnes här



FREDAG 29 AUGUSTI

Dagens träning = VILA

Som de flesta fredagar. Och idag bär det av till Vimmerby för SJC masstart imorgon. Jehoo.



LÖRDAG 30 AUGUSTI

Dagens träning =
SJC masstart 7 km = 61:42 + uppvärmning = 82 minuter

Hade inte riktigt funderat över taktik o så innan start, vilket var dumt, för jag kom på taktiken på väg till 1:an, men den sket sig ganska fort. Jag låg i tät ner mot ettan men litade inte på mig själv och gjorde ett stopp, samtidigt som det blev ganska klart att vi var på rät väg och 10 pers dunkar förbi mig och jag hamnar lite efter i stämplingen. Sen drogs tempot upp nåt brutalt och jag hade bestämt att jag skulle ligga kloss an täten, men efter en vurpa tappade jag ytterligare meter och det gick inte för mig att springa ifatt det på uppförssträckan upp till 3:an, så sekunderna rann iväg allteftersom jag inte hade tätkänning. Passerade radion som 14e och va lite avslagen. Inte alls lika pigg i kroppen som i torsdags. På fjärilen bestämde jag mig för att dra upp tempot och kom där ifatt Elsa och Lina Sundqvist och jag visste att de låg ganska bra med tidigare så då förstod jag att jag plockat placeringar. Blev lite stirrig några sekunder, men var med dom ut på sista gemensamma, där jag kände mig ganska stark. Dock flyttade jag tumgreppet på långsträckan och fick för mig att jag var 200m kortare än vad jag egentligen var och läste att jag gick upp i en sänka, men gjorde det i en annan paralellt med kontrollen, vilket ju från början var min plan. Men jag fattade inte det då utan fortsatte framåt och kom alldeles för långt och tappade 2:20 på den sträckan, jäklaskit! In i mål sprang jag ganska fort, men hade lite dålig koll i grönområdet till förvarningen... Pigg på upploppet ändå! Slutade 8:a 5 minuter efter Beata, men hade kommit 4:a om jag inte gjort den där tavlan på långsträckan och då hade jag varit 3 minuter efter. Jaja.

Resultat kan ses här





SÖNDAG 31 AUGUSTI

Dagens träning  = Vimmerby OK lång OL-tävling D20E 6,2km = 51:27 + uppvärmning = 1h 12 minuter

Var taggad på att revanchera mig från igår och skaffa en okej rankingpoäng. Kände mig till skillnad från igår pigg på uppvärmningen, härligt! Sprang iväg i ett fint tempo men var på väg att göra ett litet paralellfel då jag låg en kurva för högt upp, men efter 30 sek fattade jag det och kunde springa ner till kontrollen. Till tvåan gjorde jag en liten onödig vänsterbåge, borde vart mer offensiv där... Till 3an så jag att det var samma kontroll som igår, och det var kanke de tankarna som gjorde att jag bommade den. Jag var i sänkan för högt upp som såg likadan ut med en sten i, och istället frö att titta på kartan och upptäcka att jag var för högt började jag tänka på om kontrollen inte finns eller inte. Och det gick ganska lång tid, 2:25 närmare bestämt. Efter denna inledning gjorde jag en bra avslutning där jag var offensiv hela tiden och stod på fint. Bäst tid på långsträckan och sedan vann jag sträckan till 11:an med 1 minut och 21 sekunder, vilket jag inte förstår riktigt - vad de andra sysslade med allså. Jag hade 5:21 på sträckan (riktigt nöjd med mitt vägval då det var svårt att bomma kontrollen därifrån) och de andra kan alltså inte sprungit så. Men det var roligt att se!! Stark på spurten idag också.

Resultat:
1. Jenny Lönnkvist 50:05
2. Lina Strand 51:27 +01:22
3. Martina Karlsson 52:21 + 02:17
3. Lina Sundqvist 54:05 +4:00
4. Alva Olsson 55:13 +05:08

Kul med bra startfält. Winsplits hittas här





TOTALT vecka 35 = 7 timmar 16 minuter

Go vecka med 4 bra högintensiva pass (KM, 2xVimmerby och Backintervaller). Har varit en rolig vecka och det börjar kännas fint i kroppen!!




Vecka 34, Rydboholm x2

MÅNDAG 18 AUGUSTI

Dagens träning =
Löpning 58 minuter

Löpte en runda med Apan på Björnåsberget + asfalt i Sävedalen. Det gick fint och jag kände mig hyfsat lätt! :-)



TISDAG 19 AUGUSTI

Pass 1 =
Styrka 45 minuter

Värmde upp med lite pinnövningar, knäböj o hamstring och sånt där, och sen körde jag mage o rygg o sida, ganska högt tempo. Försökte spara lite på benen eftersom det är intervaller ikväll. Perfekt att köra styrka framför TV:n när det är OS! =D

Pass 2 = 8 st 2 minutersintervaller med 1 mins vila + 11 min uppvärmning och 20 min nedjogg. = 54 minuter totalt

Körde hela milen med uppvärmning/intervaller och nedjogg. Var lite slowstartad och kom egentligen inte igång förrns efter 4e intervallen, hade lite håll o grejer. Sen låg jag och Silje Ekroll Jahren (kul att hon är här btw!) varannan framför varannan bakom varandra typ och sporrade varandra till hög fart så vi sprang riktigt fort på de 4 sista. Försökte släppa på o våga springa fort nedför också och det gick kanoners! Kändes lagom med bara 8 idag då det var första intervallpasset på länge och jag vill inte åka på nån känga nu... Men det var roligt! Och gott med mat efteråt och gemenskapen där! Me love it!



ONSDAG 20 AUGUSTI

Pass 1 =
Kontrolluthängning 42 minuter

Sprang o hängde ut mina 5 kontroller uppe på Tultered och sen sprang jag en liten "omväg" tillbaka till mål så att det skulle bli nåågra minuter längre iallafall. Var lite deg, och hade för mycket på mig så blev hur varm som helst.

Pass 2 = Joggrunda 25 minuter

Åkte till Kongevi i Kungälv och drog en joggrunda med friidrottstjejen Lovisa Lindh som jag kanske ska träna lite med framöver, då och då. Så vi drog bara en kort joggrunda för att bekanta oss lite. Hon skulle sedan köra nån formtoppnigsträning mot U-finnkampen, men jag hade lite bråttom hem plus att jag inte kände att det var helt optimalt för mig, men det kan bli roligt i framtiden.

Pass 3 = Inplockning av kontroller 31 minuter

Sprang o plockade in mina kontroller i ösregn, men det var bra för det gjorde bara att jag tryckte på litegranna.
Så idag ser det ut som om jag tränat aset "3 PASS!!!", men i själva verket är det ju bara korta joggpass allihopa egentligen, men det fick va lagomt en dag som denna.



TORSDAG 21 AUGUSTI

Dagens träning =
OL 6,5km = 51 minuter + uppvärmning 9 min = 60 minuter totalt

OL-teknik i Änggårdsbergen. Efter ett tekniskt missöde som upptäcktes under banan så visade det sig att vår Elit  drabbats av Eksjötränar-syndromer och hade lagt banan på 15:000-del istället för 10:000-del så banan som skulle mätt 4,3km blev helt plötsligt ca 6,5 istället. Gjorde iofs inget för mig som valt den korta banan men för andra vart det värre! =D Att detta är sant styrks av O.Marténers fina GPS-klocka då distansen för homom blev cirkus 11km. Lite väl många omvägar om det skulle varit en 6,5km-bana! =D Men även den bäste kan göra fel och tidsmässigt blev detta perfekt för mig så det är bara att tacka och bocka! Det gick till största delen bra också. Inte helt på topp, men inget större att klaga på. Det var rooooligt!



FREDAG 22 AUGUSTI

Dagens träning =
VILA



LÖRDAG 23 AUGUSTI

Dagens träning =
OL-tävling medel 3,6km = 34 minuter + uppvärmning = 55 minuter

Lite hejåhå vid starten då jag kom fram med en minut kvar och upptäckte att det inte fanns några kartor kvar i lådan. Fick säga till lite arrangörer och när det var 3 sekunder kvar innan start fick jag mig en karta i handen. =P Men jag behöll mig coollugn och blev inte uppstressad så det var bra. Dock var jag seg i benen och fick inte riktigt flyf helt ändå men gick helt okej, tills långsträckan då jag sjabbla bort vägvalet nåt enormt och sen efter det pajjade min ol-dojja. Där jag klippt upp på hälen gick upp helt så skon blev en toffel så det var lite småjobbigt andra halvan av banan speciellt i det boråsbrötet som det var, men jag tog mig runt och slutade 13:e, 3:30 efter Carina Svensson. Jaja, så kan det va.

Resultat finnes här

Imorn ska jag testa att springa med en hel OL-sko så får vi se om hälen håller!!



SÖNDAG 24 AUGUSTI

Dagens träning =
OL-tävling 7,8km = 78 minuter + uppvärmning och nedjogg = 90 minuter totalt

Kände redan på uppvärmningen att det kändes skumt i hälen och blev sådär taggad, men löpte iväg och kände mig rätt seg idag också, dock inga kontrollbommar förutom en kanske, men det var mer lite tvivel på sträckorna, men det har nog med att göra att aggresiviteten saknades och att hälen gjorde ondare och ondare för varje minut, men jag bestämde mig för att springa runt eftersom jag ändå var igång så det gjorde jag och slutade  6:a, 9:56 efter Carina Svensson. Ptja, det får också vara. Efter tävlingen köpte jag ett par inov8-skor som jag förhoppningsvis kan springa i utan att klippa ett hål, så håll tummarna för det nu!

Resultat finnes här

Men en annan sak. FY fan vilken jävla terräng det var idag. Helt åt helvete! :P



TOTALT vecka 34 = 7 timmar 40 minuter

Ohyeees!




JVM medeldistans 4 juli 2008
Jag är sjukt sugen på att springa medeldistans!!!

Vecka 33, Stockholm och Hestra IF

MÅNDAG 11 AUGUSTI

Dagens träning =
Styrka 20 minuter och uppvärmning löpning  13 minuter

Sprang lite först och sen körde Martin och jag mage, rygg, sida och benstyrka. Jag var deg på magen (som jag är sämst på) men annars körde jag på. Dock borde jag kört mest på magen men jag får la ändra på det. Hann inte köra så länge för det var matlagningsdax.



TISDAG 12 AUGUSTI

Dagens träning =
OL 4,7km = 36 minuter + uppvärmning 10 minuter

Södertäljes medel-KMbana vid Järlagården. Såg inte snitslarna vid de 2 första kontrollerna och fick stå still ett litet tag, men sen fick jag gött flyt och grymt tempo. Roligt med mycket folk (startade 2st varje minut) och tröttnade la lite på långsträckan och gjorde 2 småsvängar, sen fick jag en pinne i ögat så linsen hamna på sniskan och fick stanna och försöka få i den, utan resultat så fick lägga den i kartfodralet och springa med bara en lins vilket gjorde det hela lite snurrigt. Var ca 1 minuter efter Elin A-S på banan. Surt eftersom jag var nästan ikapp henne på ett ställe, men hon sprang ifrån mig igen. Men det var roligt!!



ONSDAG 13 AUGUSTI

Dagens träning =
OL x km = 56 minuer + uppv 10 minuter = 66 minuter

Njut-OL-pass i Paradiset, Stigfinnarnas klubbstuga eller nåt sånt. Sjukt fint!! Sprang lite slingor, men jag kände att mina ben var slitna så valde att ta det lugnt och fick då lite sådär flyt emellanåt, men det var ett riktigt härligt pass!



TORSDAG 14 AUGUSTI

Dagens träning =
OL 32 minuter + uppvärmning = 42 minuter totalt

Sprang 2 slingor av Elitseriefinalbanan i Djurgårdsbrunnsparken eller vad den hette. Det var okej, men jag kände mig faktiskt rejält sliten i benen och huvet ville inte alls vara med längre. Inte så konstigt med alla intensiva OLpass det senaste. Var planerat att köra alla 3 slingorna, men det fick bli bara 2.



FREDAG 15 AUGUSTI

Dagens träning =
VILA



LÖRDAG 16 AUGUSTI

Dagens träning =
20 min jogg

Var rätt seg hela dagen efter tågresan hem och mycket OS på TV. ;-) Så drog ut på kvällen och sprang på lite asfalt för att förbereda benen för tävling imorgon. Det fick vara lagom.



SÖNDAG 17 AUGUSTI

Dagens träning = OL-tävling Hestra IF = 7,8km = 76 minuter + uppvärmning 15 minuter = 91 minuter totalt

Blev aldrig riktigt taggad innan start och hade itne alls flyt i början. Tappade stigen jag sprang på till 2:an och sen hade jag ingen koll när jag lämnade den senare och härjade runt som tusan. Letade efter en bäck påväg till 3:an som jag egentligen borde skitit i och gjorde en sväng där också. Sedan började jag få upp lite flyt och inför den 3km långa långsträckan låg jag 3:a +1:48, men efter en bra långsträcka där jag bara var 1sek efter (trots lite sned utgång från kontrollen och lite onödigt trassel mitt på sträckan) så gick jag upp i ledning, om än bara en liten sådan. Dock var jag för bekväm och gjorde inte enligt planen till nästa kontroll (att ta lite höjd direkt för att komma säkert mot kontrollen) så då ramlade jag ner alldeles för långt och bommade 2,5 minut. Gjorde sedan några klantgrejer på ett par kontroller och sprang in som 3:a 2 min 45 sekunder efter Louise som vann. Elsa var 2:a 1:56 före mig.

Men det var skönt att springa en lång bana och nu kommer SM-lång-banan vara kort som tusan med sina 6,9km eller vad den kommer att vara. :-)



TOTALT vecka 33 = 4 h 58 minuter

Många korta pass, men det var skönt att få lite fart i benen, speciellt i tisdags. Riktigt roligt. Detta gör mig grymt sugen på medeldistanstävling.



Vecka 32, SM-läger



MÅNDAG 4 AUGUSTI

Dagens träning =
VILA



TISDAG 5 AUGUSTI

Dagens träning =
Löpning 50 minuter

Sprang ungefär milen i Skatås med brudarna. Ingen var direkt på intervallhumör. :P Men vi tryckte på litegranna efter 7 km kanske och det kändes bra.



ONSDAG 6 AUGUSTI

Dagens träning = 
OL + löpning 60 minuter

Lullade runt uppe på Getryggen ett tag och på lite vägar runt Sörlyckan. Hade gammal karta över Getryggen som var sådär så blev inte på OL-humör.



TORSDAG 7 AUGUSTI

Dagens träning =
Löpning 50 minuter

Sprang med Martin på stigar från stugan upp på Getryggen och runt Västra Långvattnet. Blev lite trötter på slutet men det var fint. :D :P



FREDAG 8 AUGUSTI

Dagens träning =
OL 64 minuter + 6 min uppvärmning = 70 minuter

SM-läger pass 1
Förstod inte riktigt kartritningen i början och inte heller att man skulle springa i mossarna, men när jag väl fattat dessa 2 saker så drog jag upp ltie tempo och det gick bra ett tag! Sen tittade jag på klockan när jag vecklade ut kartan och såg att det var sjukt långt kvar och jag hade vart ute 50 minuter på min 6,5km-bana. Då förstod jag att nåt var lurt och att Wille gett mig 8,5kmsbanan istället. Jag tyckte inte det var vettigt att springa så långt idag så jag löpte väg hem så det blev lagom iallafall.



LÖRDAG 9 AUGUSTI

Pass 1 =
Masstart-OL 7,5km = 64 min + uppvärmning och nedjogg = 20 minuter = totalt 84 minuter

Ett riktigt gött pass i Mölnbo. Masstart med SAIK, Kåre och GMOK. Jag var lite seg i början men sen fick jag upp ett riktigt fint tempo och bra flyt. Ut från näst sista kontrollen vurpade jag och drog helt snett så jag fick ta ett dåligt vägval och tappade en del. VAr en 3 minuter efter Emma A, men in som god 2:a.

Pass 2 = OL x km = 61 min + 5 min uppvärmning = 66 minuter

Sprang på Acksjöarna och det var riktigt fint. Orienterade okej. Mossarna var blöta som tusan och det spöregnade. Blev lite stressad när jag och Magnus kom ihop och gjorde en sväng, men kunde lösa det bra ändå. Höll igen litegranna uppför annars okej tempo.



SÖNDAG 10 AUGUSTI

Dagens träning = Ärlas tävling D21 8,5km = 73 minuer + uppvärmning och nedjogg = 93 mintuer

Kom inte direkt in i det från början då jag mer tänkte på att jag skulle hitta rätt tempo i löpningen. Var lite väl passiv första halvan av banan men taggade till när jag kom ifatt lite folk. Sprang bra på långsträckan vägvalsmässigt men borde bitit ihop mera i löpningen. Fick en pinne i ögat och var groggy ett tag men jag höll ihop orienteringen fint hela banan och gjorde endast nå små misstag. Och 8,5km kändes inte alls långt vilket jag ska ta med mig. Grymt fin terräng btw.

Resultat kan ses här



TOTALT vecka 32 = 7 timmar 53 minuter

Härlig vecka! Gött med SM-läger och att jag börjar komma igång igen. Masstartpasset var riktigt roligt och tävlingen var fin då jag var klart bästa D20E. Najsnajs.



RSS 2.0