Vecka 6, åka Portugal

måndag löpning från järla sporthall runt om i nacka 45min. 5,33min/km. skönt pass. kände mig pigg! sedan styrka inriktning spänst 45 minuter. slet på bra. inte så jäkla stark i bålen som jag borde vara kanske...
tisdag 2(15x200m) "lappen" à la lidingö. fick en lapp där det stod typ 0, -1, -4, -2, -5, -6 o s v... Där 0 är varvtiden man har när man springer 3000m och varje minus är sedan antal sek under den varvtiden. vilotiden blev 10x siffran så om jag hade kört en -1intervall så vilade jag 10sek och körde jag en -6intervall vilade jag 60sek. 0:an blev 10sek vila. körde med annika, annica m.fl. blev riktigt trött men sprang bra hela vägen. våran 0-tid blev typ 41/42sek. 10min mellanjogg mellan set:en. maxpuls 185slag/min. inkl uppv (19min) och nedjogg/nedcykling (18min) så vart passet totalt 1h 22min. gött! skönt för luftvägarna att springa inomhus också.
onsdag löpning 12km 60 minuter på djurgården. skönt pass. kände mig asseg efter allt hopp o studs i skolan (även om jag försöker hålla det så lugnt som möjligt) men när jag väl kom igång o springa gick det finfint!
torsdag VILA, nu åker vi!! hejdå snö, hej BARMARK! så. jävla. underbart.
fredag fm OL moderat tempo på dunas de la tocha. 1h 17 min + uppvärmning 5min = totalt 1h 23min, knappt 13km löpväg. 165 i puls i snitt. kändes bra och orienterade bra. bommade en kontroll som inte fanns och det var en riktigt lurig kontrollpunkt, men efter ett tag insåg jag att jag verkligen var rätt och kunde springa vidare. em medel-ol 6km 40min. som att släppa ut en kossa på grönbete. ville trycka på, men tryckte väl lite väl hårt så det blev inget bra flyt i orienteringen. efter ett ganska stort parallellfel till 11an så tog jag omstart och sprang bra resten av banan. jaja, första gången att springa fort i barmark på länge, det får vara ok. :P med uppvärmning och nedjogg totalt 55min.
lördag fm 8,5km ol dunas de la tocha, 3 slingor med måååånga kontroller. typ 35 totalt eller nåt. och det gick så jävla bra. orienterade som en gud och det var så jäkla härligt. solen sken och allt var på topp. sprang i perfekt ol-tempo. tyvärr var klockan ur funktion så har ingen gpsrutt och ingen exakt tid, men jämfört med de andra hade jag typ 56min inkl toapaus. + uppv och nedjogg totalt 1h 10min em brunbilds-OL. jävligt skoj pass igen. 6km 34:44 + uppv och nedjogg totalt 50 min. orienterade bra sånär som på två ställen där jag lurades av två vägar och tappade lite riktning, men inga stora grejer. 161 i snittpuls. känns bra!
söndag fm WRE medeldistans POM. 6,2km 37:01 = delad 10:a 5min efter Simone Niggli. okej, springer väldigt bra i början och är 50sek efter vid drygt 16min löpning. jag håller i tempot hela vägen då jag utan större misstag hade varit ca 2,5min efter simone denna dag. jag bommar ca 2,35 på totalt 4 kontroller. gör även några småmisstag typ in till bo-kontrollen. tappade riktningen och litade för mycket på att "där har jag ju varit förut". men trots för mycket misstag så känns det bra att farten och den fysiska biten är bra och att den finns där. ett kvitto på att träningen hittillls har skött sig. schweiz har ju faktiskt inte haft lika mycket snö som sverige ;-) totalt med uppvärmning vart det 55 min. (vi var lite sena dit så blev lite småstressat med uppv och toabesök och liknande, men kände mig ändå cool när jag stod på startlinjen. första misstaget på 50sek kom då jag tittade fel på definitionen och trodde jag skulle ha en sänka istället för en ås. jag var precis vid åsen från början...
em
2 små ol-banor. den första en stjärn-bana utan kompass där jag fuskade lite och körde med kompass (grönrastret låg ju i norr/söder-riktning. :-P knepigt i början med 1:5000del, men ordnade sig sen. här tjänar dock palm 1 muffins på mig då han är en väldigt dryg minut före mig i mål (startade samtidigt åt varsitt håll). sedan startade han 1min före mig på den andra delen, utan stigar, men med meridianer och då han fastnar i världens grönområde vid 1an tog jag ifatt försprånget, sedan låg vi i samma tempo men körde olika mikrovägval hela tiden och det gällde att hålla skärpan uppe för att inte komma efter. slutade med spurtstrid där palmen ändå var nästippen före. attans. :P men en riktigt skönt nedjoggningspass. första delen lite lugnare, andra delen i ett skönt tempo "där man kan springa hur länge som helst", men i ett bra tempo för bra orientering. totalt 50 minuter alltihop.

TOTALT VECKA 6 = 9 timmar 55 minuter

SÅÅÅ JÄÄÄVLA SKÖÖÖNT MED BARMARK!!! Jag dör vad jag har saknat barmark. Ville bara springa mer och mer och mer... Ochhade riktigt skönt flyt på framförallt lördagens träningar. Det tar jag med mig. En annan sak jag tar med mig är att mitt löptempo är bra. Nu är det bara att hela tiden springa koncentrerad orientering. Nu är det färdigbommat för i år... ;-)



Vecka 5

måndag löpning ganska snabbt med elin och anina. 45min. därefter löpskolning 50 minuter. riktigt kul o bra.
tisdag VILA, helt slut när jag kom hem från skolan och konstiga känningar av tjockhet i bröstet som jag haft i några dagar nu. bestämmer mig för att vila.
onsdag lugn löpning med anina på djurgården. skönt pass. 56min 10,2km
torsdag fm försök till att åka skidor. sämst före ever. pallade 40 min. typ 6km... :P em järla körde 3000m bana men jag har ju inte haft bästa känslan i bröstet senaste dagarna så jag ville inte köra på max. var hare åt maria i 2000m (7min39sek) och sedan pushade jag emelie sista varvet. därefter körde jag 3x600m med ett varv (200m) joggvila. kändes ok. totalt 55min. sedan lite bålstyrka 10min.
fredag VILA, är jag frisk eller inte?
lördag fm ääh, nu får det bära eller brista. bryter inget ut efter detta passet så kör jag på. järla o-tour 7,7km stads-ol i gustavsberg. vart 10,8km på gps:en. vann några sekunder före malin sand (lidingö). kul bana! mycket vägval och riktigt gött med ett fart-ol-pass igen. kändes tungt på mitten men fick nya krafter och avslutade fenomenalt. totalt 70min. em maq-styrka à la elin skantze. intressant o lärorikt pass. jag är assvag i magen. :(
söndag långpass i nacka med järlafolks. 1h 42min. 18km typ. väldigt backigt på mitten. anina och jag fick kämpa med killarna. oj oj, men det gick ju bra. :-)

TOTALT vecka 5 = 6h 23min

ingen förkylning än. håller tummarna för att det inte blir något.

RSS 2.0