Vecka 18, Sprint-SM + 2xJ-cup

MÅNDAG 28 APRIL

Dagens träning =
VILA, lite tjock i halsen

Bättre. Hoppas kunna springa lite imorgon.



TISDAG 29 APRIL

Dagens träning =
Sprint 20,18 + uppvärmning+nedjogg = 47 min

Sprint i Renströmsparken och jag sprang la på litegrann, men inte för mycket. Hade bra framförhållning i början+slutet men tappade det lite på mitten. Men det var kuwl och god marrängsviss efteråt! Tack Elsi-Brith! :D



ONSDAG 30 APRIL

Dagens träning =
VILA

Orkade inte.



TORSDAG 1 MAJ

Pass 1 =
Sprint-SM kval = 13:31 + 25 min uppvärmning och 12min nedjogg = 51 min

Inget som helst tekniskt krävande i kvalen och jag sprang igenom det på ett stabilt sätt. Sprang i en jämn fart och tyckte inte jag tryckte på det där lilla extra. Kändes bra.

Resultat D20B:
1. Beata Falk 12:21
2. Maja Alm 12:54
3. Lina Strand 13:31

Pass 2 = Sprint-SM final = 15:46 + 30 min uppvärmning och 5min nedjogg = 51 min

Fick varken till det fysikskt, psykiskt eller tekniskt.
Det gick inte riktigt bra att ladda innan och jag hade ganska ont i huvet. Jag tyckte att det skulle bli kul, men självförtroendet fanns där inte. Var också alldeles för passiv från start och drog lite snett till första. Sedan hade jag la en ganska bra period fram till radion, men efter det tog jag ett dåligt vägval + att jag bommade nästa kontroll över minuten p g a att jag släppte koncentrationen för 10sek. Det var nån som hejade på mig som jag reagerade på. Bara detta tyder på att koncentrationen inte riktigt var den rätta hela loppet... Sedan var det tungt resten. Blä.

1. Beata Falk 13:06
2. Maja Alm 13:15
3. Elsa Jansson 13:58
26. Lina Strand 15:46


Det sista fotot i raden ovan: Micke Backlund




FREDAG 2 MAJ

Dagens träning =
OL 40 min

Sprang om Medel-SM-final-banan från 2005 och sprang tekniskt bra och det var väldigt roligt att springa. Sprang inte på nåt nämnvärt men det loppet hade räckt till ett SM-brons då, och det tyder ju på att om man inte bommar så räcker det långt. Försökte bygga upp självförtroendet för morgondagen.



LÖRDAG 3 MAJ

Dagens träning =
J-cup medel 3,2km = 31:38 + uppvärmning 25 min = 57 min

Var taggad dagen innan och på morgonen. Riktigt sugen på att göra ett bra lopp, men jag fick inte riktigt bort det där som ligger och gnager och hade alltså inte helt lätt för att hitta och bibehålla den rätta koncentrationen som jag brukar. Började bra och låg 4:a vid radion, men sedan kom 2 stora bommar på raken. Den första p g a att jag kom till en annan kontroll och istället för att fortsätta på riktningen så lurade jag mig på den och drog snett. KOntrollen efter slarvade jag med allting och läste inte kartan för fem öre. Sedan gick det väl okej, nån liten sväng och nåt dåligt vägval, men slutade med att vara 7 min o 38 sek efter, på medel...

1. Elin Pettersson 24:00
2. Jenny Lönnkvist 24:43
3. Lina Sundqvist 26:37
18. Lina Strand 31:38






SÖNDAG 4 MAJ

Dagens träning =
J-cup sprint 2,7km = 15:08 + uppvärmning = 30min + nedjogg 25 min = 1h 10 min

Samma här att det var svårt att hitta den rätta koncentrationen och när jag hade kass framförhållning och drog snett ut från en kontroll så satte det sig i benen också och efter det funkade varken löpningen eller det tekniska. Kände mest att jag ville ta mig genom banan och jag slutade på en 13e plats 1:22 efter.

1. Malin Leijon-Lind 13:46
2. Jenny Lönnkvist 13:51
3. Elsa Jansson 14:00
13. Lina Strand 15:08




TOTALT vecka 18 = 5 timmar 16 min

Sjukdom först och sen en jävla massa högintensiva pass gjorde att jag inte blev alltför pigg. På nåt pass egentligen. Det psykiska spelade också in en stor roll.

Det är inte lätt att springa orientering när det känns som om det finns 10 extra kilo som tynger inom mig. Men nu jävlar ska jag slänga bort det i ett hörn tills vidare och bara fokusera på det jag ska göra nu framöver. JAG är viktig nu och detta ska genomföras och mina mål ska nås! Jag är redan sugen på att göra 2 bra lopp till nästa helg, men först en veckas skön träning och ingen press från nåt håll.




image75

Vecka 17, 10MILA!

MÅNDAG 21 APRIL

Dagens träning =
Löpning på stig 1h 9 minuter

Sprang hem från Skatås över Getryggen och upp till Västra och Östra Långvattnet. Hur fint och mysigt som helst och benen kändes piggare än igår!



TISDAG 22 APRIL

Dagens träning =
Backintervaller 5st med aktiv vila 4min + uppvärmning 28 minuter nedjogg 21 min = 1h 10 minuter

Sprang lång uppvärmning och körde sen mina vanliga backintervaller i mastbacken, Skatås. Lite schletna lår efteråt såklart, men fick en go och lagom nedjogg.



ONSDAG 23 APRIL

Dagens träning =
VILA

Kanske var lite väl het under jobbet och lirade lite för mkt handboll o sprang lite för mkt för att det skulle vara vila idag... Inte helt optimalt kanske, men vadfan.



TORSDAG 24 APRIL

Dagens träning =
10-milaformtoppträning 8:an med tempo 3km. uppv = 10 + 13 min + 14 min = 37 minuter

Joggade lite och sen in på 8:an bort till Härlanda Tjärn. Sen sprang Maria, Louise, Pippa och jag tempo mellan km-markering 2 och 5. Kände mig hungrig redan innan och borde kanske tagit nåt litet o stoppa i mig, för det kändes rejält i de två uppförsbackarna och när jag sedan kom upp på flacken fick jag ont i magen och då var det jobbigt att trycka på sista km utför, men tempot var ändå lagom. Och låren var fortfarande aningens tunga, men det hinner försvinna! Hade 12:54 på de 3km. (4:21+4:25+4:07)

Bra stretching efteråt och MYCKET mat! :-)



FREDAG 25 APRIL

Dagens träning =
VILA, promenad

Hade tänkt dra ut på ett kort flytpass men inatt vaknade jag av att halsen hade tjocknat till sig på höger sida och nu på morgonen har det tyvärr inte släppt helt. Men jag har gurglat whisky, gurglat saltvatten, ätit mina piller, harklat och fixat vitlöksdryck som jag ska dricka när den stått till sig, så det kommer ordna sig, men det blir alltså hel vila idag, vilket inte gör så mycket. Men jag vet ju att jag är bra på att vara frisk! 10-mila imorgon ska bliså jäkla skoj! :D



LÖRDAG 26 APRIL

Dagens träning =
VILA, ont i halsen.

Inget 10MILA. :-(



SÖNDAG 27 APRIL

Dagens träning = VILA, ont i halsen



TOTALT vecka 17 = 2 timmar 56 minuter

Otroligt surt att missa 10-mila, men det som kommer framöver är såklart viktigare.

Vecka 16, Natt-SM och Herkules Skogsdåd

Tanken för veckan är att dra ihop lite mer träningstid denna veckan. Högintensivt pass blir på tisdagens intervaller, en form av OL-intervall/kavleträning. På onsdag blir det vilodag då jag ska åka upp till Ida i Nyköping. På torsdag blir det kanske provlöpning av Stigtomtakavlebanor och eventuellt ett lugnt löppass. På fredag blir det Natt-SM som inte är det mest högprioriterade från min sida. Statusen på Natt-SM är inte så hög för oss tjejjuniorer varför jag inte bryr mig så mycket om hur den fysiska formen är denna kväll (jag vill hellre vara det på 10mila veckan efter t ex), men självklart kommer jag ändå tagga rejält och satsa hårt när jag väl är där, för det är bra konkurrens och varje tävling med bra konkurrens är en tävling att visa upp sig på. Ska bli roligt för det kommer bli ett pra pass med hög intensitet. På lördag åker jag hem och beroende av hur det känns så blir det ett lättare pass och på söndag blir det Herkules Skogsdåd i D21L 6,9km som blir ett litet längre och hårdare pass som en fin avrundning på veckan.




MÅNDAG 14 APRIL

Dagens träning =
Löpning runt Kåsjön 60 minuter

Sprang på lunchen på jobbet och det var riktigt gött att komma ut. Relativt pigga ben på mitten av passet! Men det var blött och jag såg inga vargar! :P


På morgonen hemma:
Jag: Jag ska nog träna på lunchen. Springa runt Kåsjön tänkte jag.
Mamma läser tidningen: Mhm...

På eftermiddagen hemma:
Mamma: Såg du nån varg idag när du sprang eller?
Jag: Va? Vadå? Näe?
Mamma: Jo, jag läste i tidningen imorse att det var nån som sett en varg vid Kåsjön igår eftermiddag, men jag ville inte säga nåt till dig imorse för då hade la du inte vågat träna.



TISDAG 15 APRIL

Dagens träning =
OL-intervall/kavleträning 60 minuter totalt

Sprang OL-intevaller i form av stafetträning på detta vis: Löpare A startade 15 sekunder före B, C och D och 10 sekunder efter dom startar löpare E. Jag sprang med Mimmi, Maria A, Oskar och Anders H.

Det gick bra och jag tyckte jag höll ihop orienteringen bra i stressen som uppstod. Jag litade på mig själv, men utnyttjade de andras ryggar när jag kunde. Träningen var grymt kul!!! Tack Elit! :D

Effektiv intervalltid blev 38:15 och vi sprang 7 "intervaller" med total banlängd på 6,5km.





ONSDAG 16 APRIL

Dagens träning =
VILA, åka till Nyköping



TORSDAG 17 APRIL

Pass 1 =
Löpning ganska lugnt 56 minuter på Elljusspår och stigar

Pass 2 = Natt-OL 30 minuter

Ida och jag var ute och kände på nattorienteringen och det funkade bra!



FREDAG 18 APRIL

Dagens träning =
Natt-SM 7,6km 68:51 + uppvärmning/nedjogg = 90 minuter

Var taggad innan start och fick också en fin lupinelampa som lös finfint! Något jag måste lära mig är att ipackningen av allt bagage och att lämna det på rätt ställe tar längre tid än vad jag tror för jag fick inte värmt upp lika mkt som jag hade velat... Lite dumt!

Hade lite svårt att se på kartan, vilket kanske betydde ovana av lupineljuset, men det gick ganska bra, bara när det var väldigt detaljerat som det var svårt att se.

På första slingan gjorde jag la en del småmissar. Till första fick jag stanna flera gånger för att se vart det gick en bro över ån, och tappade lite tid. Till 4:an gjorde jag en sväng där jag sprang förbi kontrollen och fick vända. Lite rackit till 5 och fel riktning ut från 6. Såg inte vänstervägvalet till 7:an utan sprang höger och fick en lite svårare ingång, bommade dock inte kontrollen men fick ta en hel del stopp. Sedan gick det helt okej in till varvning och jag hörde att jag låg 3:a 2:40 efter ungefär, men jag bibehöll koncentrationen bra. När jag sedan kom till 1:an på första varvet kände jag mig lite schleten i benen, men jag tycker inte att jag sprang på så mkt under varvningen ändå... Men härifrån blev jag väldigt passiv i orienteringen. Jag var på rätt väg vid 2:an, men så överanalyserar jag läget och drar fel ändå. Hamnade en kurva för långt ner till 3:an. 4:an gick bra! 5:an gick också ganska rackigt på sträckan även om jag egentligen inte bommade kontrollen, men sprang onödigt zickzack. 6:an gick bra, men sprang väldigt snett ut från den och sen fastnade jag i en gran innan kontrollen. Vid 8:an gjorde jag samma sak som till 2:an och överanalyserade i rädsla för att spring fel - men jag var ju rätt! Så här gick det ännu mer tid... 9:an+10:an bra, och sen klanta jag till mig rejält till 11:an. Bestämde mig först för vänster, men ändrade mig till höger men fick aldrig stigarna och såg aldrig mossarna heller (det hade jag inte gjrot på första varvet heller...). Sen kom jag till kontrollen på första varvet, läste in mig, men hetsade lite för mkt och smekte kontrollen precis utan att se den. Vänder tillbaka och kommer ut i en jättestor gulmosse och läser in mig och vänder tillbaka och får kontrollen. Dock efter bom på 2:20 ungefär. Drog även lite snett till sista. Men jag spurtade bra! :P

Det slutade med en 5eplats 7:04 efter Jenny som vann. Dock var jag bara 1:41 efter silvermedaljen och jag låg 2:a inför näst sista kontrollen. Menmen sånt som händer. Nu har jag lärt mig hur extremt viktigt det är att inte slappna av på slutet utan att jag snarare måste skärpa mig ytterligare!!

Dock är jag nöjd med placeringen. Jag har trots allt bara haft lampa en gång sedan Natt-SM förra året och det var på ett distanspass i november. Jag valde att inte högprioritera detta eftersom jag ville få en helg utan "värdetävlingar" eftersom det rullar på så mkt sen. Så en 5:eplats ger hyfsade jcupspoäng ändå. Sen är det ju alltid tråkigt att jag inte kunde hålla ihop det bättre, men vadfan. Jag fick ett fint träningspass och det var KUL! Kanske ska springa natt liite oftare... :P

Resultat D20 7,6km:


1. Jenny Lönnkvist 61:47 +0:00
2. Elsa Jansson 67:10 +5:23
3. Caroline Gustavsson 67:51 +6:04
4. Elin Pettersson 68:50 +7:03
5. Lina Strand 68:51 +7:04
6. Karin Persson 68:56 +7:09
7. Beata Falk 81:43 +9:56

Slinga 1 ___________Slinga 2




LÖRDAG 19 APRIL

Dagens träning =
Lugn löpning 32 minuter

Stela ben efter hemfärd så lite löpning satt fint, men samtidigt ville jag inte gå ut på ett längre pass för att jag sov ganska dåligt natten till idag. UNDERBART VÄDER!



SÖNDAG 20 APRIL

Dagens träning =
OL-tävling 6,9km = 59:37 + uppvärmning/nedjogg = 85 minuter

Slitna ben och lite slitet huvud också. Småbommade en del härochvar, men höll i det stora hela ihop det bra. Jag sprang och reflekterade mycket över hur man springer bäst i Göteborgsterräng. Men det var grymt fint och grymt kul! Men på slutet var jag rejält trött. Men det blev seger med 6 sekunder över Louise och jag inkammade en fin brödrost inför framtida flytt. Gött! :D

Resultat:

1. Lina Strand 59:37 +0:00
2. Louise Göthfors 59:43 +0:06
3. Kristina Kull Österlin 62:52 +3:15

Karta
Start-kontroll 7____Kontroll 7-10 ______Kontroll 10-Mål




TOTALT vecka 16 = 6 timmar 53 minuter

En rolig vecka! Det känns i hela kroppen att det är fint väder och det gör träningen ännu roligare än vad den redan är! Har ju redan gett ganska mkt kommentarer. Men kroppen känns fortsatt bra och det kommer bara bli bättre ;-)!





12/4: Juniorcupspremiär utan j-cupstatus!

Juniorcupspremiär på Herrestadfjället i Uddevalla där det, dagen till ära? kommit 0-10cm snö i terrängen vilket gjorde att j-cupsstatusen försvann och den blev heller inte rankingmeriterande, men med hela svenska, schweiziska och franska D20-eliten på plats så fanns det lika stor anledning att göra ett bra lopp, eller hur? :-)


Vart som sagt lite småless när jag såg att snön låg vid över Herrestadfjället men som coach Jodal påpekade så är det fortfarande en lika god chans att visa upp sig på så det är lika bra att ta den. Och som jag tog den!


Karta D20E 7040m

Lagom lång uppvärmning och uppehåll ovanifrån bäddade för ett fint lopp. Jag var mentalt väldigt bra förberedd och kände mig bra koncentrerad och helt lagom taggad innan start. Jag visste att det som skulle komma var något jag är grym på!

Start-1: Öppnade lugnt i tempo som jag bestämt mig för att göra och jag såg att kontrollen var lurig, men jag var inte tillräckligt noga sista 100m in mot skärmen vilket resulterade i en krok på ca 30sek. Här kom jag ändå ikapp 2min före startande Carro. Min tid: 2:40 Bästa tid: 2:01 +0:39
1-2: Carro som vart vid 2:an en gång förut (fick jag veta i efterhand) skuttade snabbt iväg, men jag ville inte börja rusa utan komma in i flytet. Inga konstigheter. Min tid: 0:39 Bästa tid: 0:31 +0:08
2-3: Försökte hitta snabbast möjliga väg upp på det stora höjdpartiet, men fick lite bräsk i början. Annars tuggade jag bara på för jag ville fram fortast möjligt till långa mossen som börjar med ett Torn och går sedan nordväst med ett gäng branter. Spikade tornet, men vek av ite för mkt och gick på ett höjdparti för högt upp. Upptäckte att jag var för högt upp och såg min kontroll 75m bort. Liten sväng på 20 sek ungefär och Carro, som varit jämsides med mig spikade (bästa tid) och sprang ifrån. Min tid: 8:27 Bästa tid: 8:06 +0:21
3-4: Ingen svår kontroll och bra plan för sträckan, men hade dålig koll på kontrollangivelsen eftersom det var blött och det la sig imma över den så den var lite svårläslig, men i vilket fall så kollade jag efter en sten/punkthöjd, fick se dem, men såg en kontroll som satt i en mosse 20m bort. Det kan ju inte vara nån annan än min och det var det, men lite onödigt strul på några sekunder. Min tid: 2:22 Bästa tid: 2:18 +0:04
4-5: Valde snabbt att jag skulle springa höger om sjön och fick en lite väl vid båge i början då jag inte passade kartan ordentligt. Fick sedan rätt goa stråk, men var aningen passiv p g a riktningsfelet i början. Mitten på sträckan gick bra, men när jag gled ut i mossen efter knappt 2/3 så hade jag inte bestämt mig för vilken sida den långsmala gulmossen jag skulle gå och det beslutet fattades inte direkt snabbt och jag fatta inte riktigt vad jag höll på med. Valde att gå höger för att få utgående löpare och fick sen en helt okej väg fram till kontrollen. Borrade ner huvet lite för mycket i kontrolltagningen och tappade ytterligare några få sekunder. Min tid: 11:21 Bästa tid: 10:19 +1:02
5-6: Bra steg, men gick lite fortare fram till stupen än vad jag trodde och fick klättra litegranna. Lite dålig sträckplan kanske, och fick den onödiga klättringen. Min tid: 2:20 Bästa tid: 1:57 +0:23
6-7: Lugn och sansad trots radiokontroll/vätska/människor. Tummen upp! Slarvade dock än en gång med att kolla kontrollangivelsen då jag fick för mig att det var stupet jag skulle ha och kollade efter det och sprang fram: men nehej, ingen skärm. Ojdå, sänkan bakom... Onödiga 30 sek!!! Min tid: 2:19 Bästa tid: 1:43 +0:36
7-8: Längsta långsträckan och jag fattade snabbt beslut om vägval. Snabbast väg fram till kraftledningen, och såg gärna de gula höjderna, men jag tror jag hakade upp mig lite för mkt på att nå dom då jag valde fel stråk precis i början och gick lite för långt vänster. Kom sedan fram till lilla sjön och blev först lite ställd, men bestämde mig sedan för att skita i de gula höjderna och bara dunka på fram till kraftledningen och där jag sedan passerade. Nu ser jag dock att jag ritat in slarvigt efter kraftledningspasseringen. Jag sprang till höger om de tandade stupen och inte till vänster som jag ritat. Sedan gick det enligt planen, över mossen (hade Carros rygg som gjorde att jag höll ett bra tempo över här trots att magen börja skrika hunger) till stigen, upp till röset och sedan mot höjden innan kontrollen. Tyckte jag ändå släppte på hyfsat bra denna biten = bra! Tid kostade det mest första halvan av sträckan då jag var lite för passiv. Min tid: 13:40 Bästa tid: 12:26 +1:14
8-9: Carro och jag stämplar samtidigt här, och hon går för höger, men jag litar på mig själv och kör mitt vänster. Även här lite passiv 1/3. Sedan var den vita skogen väldigt fin, stigarna likaså och i skogen närmast kontrollen var det gallrat, men det störde inte så mycket och jag såg tydligt vart kontrollen skulle sitta! Gôtt! Min tid: 10:27 Bästa tid: 10:00 +0:27
9-10: Inga konstigheter! Lagom kartkontakt på denna sträcka och lyft blick vilket gjorde att jag snabbt såg min kontroll. Min tid: 1:39 Bästa tid: 1:38 +0:01
10-11: Kände att jag var trött, men tyckte att jag kanske tog det lite väl lugnt för så trött var jag inte, så jag borde tryckt på lite mer här. "Ända in!" Min tid: 1:17 Bästa tid: 1:07 +0:10
11-Mål: Lerig spurt och lite deg sådan, men hörde Carros pappa säga att jag kommer ta ledningen och många hejjarrop från klubbkompisar. Härligt! Min tid: 0:33 Bästa tid: 0:31 +0:02

Loppet i sig omfattar ungefär 1:40 i misstag på sista biten till kontroller mest. Har även tappat tid på att jag varit för passiv i början på långsträckorna. Här har jag tid att hämta genom att bara grovorientera och dunka på fram till nån säker passage som idag fanns många! Något riktigt bra var att jag tuggade på i ett gött tempo hela vägen och jag stressade mig inte p g a andra löpare o s v utan jag bibehöll min koncentration väldigt bra och var stabil! Jag kände mig stabil! Och efter en liten krok stressade jag ingenting utan jag lämnade det direkt bakom mig och gick vidare - Tummen upp!!!

Resultatlistan visade sig även den bli väldigt tummen upp!

D20E:
1. Lina Strand Göteborg-Majorna OK 57:44 +00:00
2. Karinne D'Harreville Franska J-landslaget 58:37 +00:53
3. Beata Falk Hagaby GoIF 59:33 +01:49
4. Malin Leijon-Lind Haninge SOK 59:49 +02:05
5. Karin Persson Hagaby GoIF 59:57 +02:13
6. Elin Petterssno Täby OK 1:00:58 +3:14
7. Caroline Gustavsson IF Hagen 1:01:15 +3:31
8. Elsa Jansson Främmestads IK 1:01:30 +3:46
9. Kristin Boman SOK Viljan 1:03:28 +5:44
10. Rebecka Nylin OK Tisaren 1:04:37 +6:53

Visst det var mer eller mindre snö i terrängen och därför blev det ingen j-cupsstatus (jag får inga 50p denna gången) och jag får inte heller några rankingpoäng och det är klart att det inte riktigt var rättvist för alla, speciellt inte de allra först startande. Sedan är det även många som tycker att kontrolltagningen bara blir svårare p g a spår då det kan villa till ganska mycket. Men för min del var detta ett otroligt skönt besked! Det bevisar att jag ligger riktigt bra till och att min träning de senaste veckorna har gett väldigt bra effekt! :-) Oj, vad roligt det var idag!


Och så en sak till... JAG ÄR BÄST PÅ ATT VARA FRISK!

Vecka 15, Juniorcupspremiär i Uddevalla

MÅNDAG 7 APRIL

Dagens träning =
VILA, lite rossel i halsen. (Gurglade whisky 2ggr!)



TISDAG 8 APRIL

Dagens träning =
VILA, halsen bättre men inte helt 100. Tog en cykeltur och en promenad för att komma ut.



ONSDAG 9 APRIL

Dagens träning =
Korta rundan löpning 38 minuter

Sprang iväg direkt efter jobbet och jag var förvånansvärt pigg! Pressade mig inte, men studsade ändå upp för alla backar ganska lätt. Och halsen kändes fint!



TORSDAG 10 APRIL

Dagens träning =
Cykel 14 min + uppvärmning 11 min + 10st 70/20 15 minuter + efterlöpning 30 minuter + cykel 10 min = totalt 1h 20 minuter

Cyklade till svarttjärn och värmde upp för intervallerna. Benen var dock inte alls lika fräscha idag (tror jag spände mig alldeles för mycket) så det fick vara efter 10 intervaller. Bestämde mig sen för att ta en längre joggingrunda efter för att få igång benen lite bättre så sprang in på småstigar på Getryggen och det kändes som om det lossnade litegranna!

Imorgon blir det någon form av kortare löpning också för att ha mjuka, goa, taggade ben till långdistansen på lördag!



FREDAG 11 APRIL

Dagens träning = 26 min löpning

Cyklade till Skatås och krossade far och son Carlstedt samt Lina Sundqvist på de första 9 hålen på 18-hålsbanan i frisbeegolf! (Självförtroendet fixat för imorgon, gött! ;P) Sedan sprang jag hem och pressade på ganska bra, men benen var tunga och jag vet inte om det beror på att dom var tunga eller om jag bara spände mig för att jag var lite stressad.



LÖRDAG 12 APRIL

Dagens träning =
OL-tävling, j-cup utan j-cupstatus 7040m, 57:44 + uppvärmning = 88 minuter

DET BLEV SEGER!!! :D :D :D
Se separat tävlingsinlägg.



SÖNDAG 13 APRIL

Dagens träning =
OL-tävling j-cup nr 1 - 3,3km 31:25 + uppvärmning = 61 minuter

Var på väg att bli en riktigt bra dag här också om jag inte fått hjärnsläpp under sisådär 30-60 sekunder och sen va den dagen förstörd. Men jag kan ta med mig ungefär 10 av 11 kontroller den dagen och det är BRA!



Ta inritningen till 8:an med en nypa salt. Jag vet var jag läste in mig (ute vid vägen) och jag vet att jag var vid den vitsnitslade stigen en gång, vet dock inte var. Jag vet också att jag sprang kontrakurs 2 gånger, men exakt var jag sprang har jag ingen aning om. :P



TOTALT vecka 15 = 4h 53 minuter

RIKTIGT JÄVLA GÖTT med lördagen!!! Och känslan i mig denna helgen har varit jättebra trots missödet på 8:an på söndagen, men vem bryr sig.

Åh, nu är allt så himla roligt! :-)

Vecka 14, Göteborgsdubbeln

MÅNDAG 31 MARS

Dagens träning =
VILA



TISDAG 1 APRIL

Dagens träning =
Intervaller 3st 3min + 4st 1,5min + uppv/nedjogg = totalt 45 min?

För det första var jag dum o åt jäkligt mycket när jag kom hem från jobbet och hann inte smälta allt innan träningen så magen var ganska tjock. Sen hade inte benen sin bästa dag då de tog helt slut på 4:e 3minaren som då bara blev en 1,5a. Mjölksyra upp över öronen! Jag tog lite längre vila mellan varje intervall sedan och pressade mig på 3 st 1,5or till, sen fick det räcka då hela kroppen var grymt trött. Men flåset kändes la helt okej iallafall! :P Men benen fick jobba en heeel del förra veckan och de kanske de inte riktigt var vana vid.



ONSDAG 2 APRIL

Dagens träning =
VILA

P g a gårdagens enorma syra i benen bestämde jag mig för att låta dem vila idag. Hade tänk köra bålstyrka, men då jag kom hem från jobbet och var gryyymt sömnig och deg bestämde jag mig för att skjuta på detta passet och ta en hel vilodag till.



TORSDAG 3 APRIL

Pass 1 =
26 min uppv + 5 st maxbackar med 4min jogg mellan = 22 min + 14 min nedjogg = totalt 62 minuter

Hur fint väder som helst och humöret på topp för träning! Backintervallerna var grymt jobbiga (53, 57, 58, 58, 57) men jag bet i och blev rejält trött, som jag skulle bli. Kände ändå att återhämtningen kom igång snabbt under nedjoggningen då jag blev lite piggare igen mot slutet.

Pass 2 = 15 min jogg

Satte bara ut kontroller, slapp o plocka in för det gjorde norskarna. Härlig vårkväll!
(Borde springa den där banan nångång, tror Mariann U hade 15:10.)



FREDAG 4 APRIL

Dagens träning = Jogg 30 min + mage/rygg-styrka 15 min = totalt 45 minuter

Hoppas att joggen kunde göra susen för att få fräscha ben imorgon!



LÖRDAG 5 APRIL

Dagens träning =
OL-tävling 3,5km 27:09 + uppvärmning = 55 minuter

Sävedalens AIK's tävling på Råhultbladet, vid Partille Vandrarhem.

Värmde upp riktigt bra och benen var la inte jättepigga, men jag var taggad! Dock var startklockan helt fel vilket betydde 6 min längre till startpip än vad jag och alla andra först trodde. Menmen, bara att göra det bästa av situationen.

Sprang iväg iaf något för stressad och gjorde en krok på sträckan till 1:a som var på längre än de 9sek jag var efter dit. Kanske ska öppna något lugnare nästa gång eftersom det även gick knaggligt till 2:an och jag fick ta några onödiga kartstopp där jag borde varit bättre förberedd samt att jag sprang till fel punkt i ringen. Tappet blev så mycket som en halvminut.(31sek). Sedan började kontrollplockningen (kontroll 3-7) och jag gjorde en riktigt dålig sträcka till 4:an då jag slarvade rejält med riktningen. (22sek efter på en 100msträcka). Annars var det väldigt lätta kontroller tekniskt, men jag hade en alldeles för stressad känsla. (Jag tror jag var för sugen på att springa fort och lite väl övertaggad.)
När sedan de lite längre löpsträckorna kom var jag huuuur trött som helst och sprang/gick/sprang/gick = inte helt optimalt, men jag försökte trycka på allt vad det gick.
När jag närmade mig slutet av banan kom just tanken "nu är det snart slut" och då försvann intensiteten litegrann på kontroll 12-14 och jag hade ingen plan och då blev genomförandet också kasst. Jag tänkte nog mer på att jag var så trött, men med facit i hand så var de flesta andra det också och jag noterade helt okej tider. Som till 14:e där jag sprang riktigt dåligt så var jag "bara" 15sek efter och på de två nästföljande sträckorna hade jag mina enda topp3-sträcktider.

Detta kan jag lära mig mycket på. Trots att jag är trött så går det i ett helt okej tempo ändå och det gäller att hålla i ända in! Sedan ska jag öppna lite lugnare i fortsättningen för att direkt få flyt från 1:an så att stressen inte hinner komma.

Något som jag gjorde riktigt bra var dock att ha lyft blick! Jag utnyttjade faktumet att man kunde se väldigt långt på ett bra sätt!

Slutresultatet blev en 5:e plats 1:07 från segern i riktigt hård konkurrens:

D20E
1. Martina Karlsson 26:02 +00:00
2. Karin Persson 26:38 +00:36
3. Mariann Ulvestad 26:43 +00:41
4. Ida Marie Naess Björgul 26:55 +00:53
5. Lina Strand 27:09 +01:07
6. Kristin Boman 27:11 +01:09
7. Simona Karaschova 27:15 +01:13
8. Lucia Machutova 28:16 +02:14

Banan i sig var ganska löpbetonad och inte så mycket krångligheter och anledningen till mina tidstapp på sträckorna var p g a stressen som kom genom att jag innan start kanske inte hade lika pigga ben som jag hoppats på och sprang iväg för fort till 1:a och gjorde en sväng där och sedan ville jag "inte tappa mer" genom att springa fort, lite för fort. Men trots detta var jag bara drygt 1 min från seger och det känns som om formkurvan fortsätter uppåt.





SÖNDAG 6 APRIL

Dagens träning =
OL-tävling 5,5km = 50:58 + uppvärmning = 1h 10 minuter

OK Alehofs tävling i Jennylund.

Kände mig lite deg på morgonkvisten när snön föll utanför och var la inte jättesugen på att springa, men jag taggade till litegrann när jag tittade på den namnkunniga startlistan. (Alltid kul att ta chansen att spöa bra löpare!)

Värmde upp lagom mycket och benen kändes väl okej ändå. De hade inte blivit sega p g a gårdagen!
Jag startade i min outfit (överdragsjacka och mössa) vilket säkert gav ugglor i konkurrenternas huvuden. "Ska hon bara jogga idag?" Ohnej, hon hade faktiskt hunnit bli ganska rejält taggad där på startlinjen... ;)

Jag sprang iväg och gjorde helt rätt till första! Lagom tempo, kollade kartan och förenklade och sprang sedan utan "onödiga" kartstopp och spik på. När jag stämplat "överfölls" jag dock av en tant som tog tag i mig och ville se min kontrolldefenition eller kartan eller vad det var. (Hon är 100m från start och verkade inte ha nån aning om var hon var. Vad ska hon ut där o göra då?) Jag slet mig loss förklarade att jag inte hann med det där och köttade sedan iväg. Något stressad och hann inte klart med min plan riktgt vilket gjorde att jag inte fick bästa vägen ut till stigen. Väl där rammade jag en äldre gubbe och fick skrika förlåt x antal gånger innan han svarade att det var okej. Sedan kunde jag samla mig något och komma in i koncentrationen igen. Sprang sedan helt okej till 2:an, när jag närmade min kontrollen trodde jag att den skulle sitta i en sänka tidigare, men det ingav inga större problem bara ett par extra stopp. Sedan underskattade jag 3:an litegrann och kollade inte tillräckligt på kartan vilket resulterade i en 30sekbom. När jag stämplade vid 3:an stod där en förvirrad gubbe som också bönföll mig att visa honom var han var. "Du är vid punkthöjden!" "VAAAA?" "Söder om sjön!" "Söder om VAD?" "OM SJÖN!" Sedan hade jag hunnit på behörigt avstånd från honom. Åh, kan inte dessa gubbar och tanter lära sig orientera på riktigt istället för att hoppa på andra, och då speciellt elitlöpare som kommer och springer fort. Jaja.

Sprang sedan riktigt bra på sträckan till 4:e och såg att det var en lurig kontroll så jag var otroligt noga med att kolla sista säkra innan och hoppade ner för ett stup och tänkte plocka kontrollen. Ser ingen skärm. Nähä, då ska jag la mer åt vänster då. Börjar traska i skiten på sluttningen. Ser ingen skärm. Dubbelkollar med sistasäkranr2. Den ska ju vara här på denna kurvan! Hamnar inne i massa stenbumlingar, nej nu är jag för långt. Tillbaka, upp litegrann, nej den ska vara där nere. Hoppar ner och ser då skärmen, 5m från där jag var första gången, bara det att den var gömd bakom ett nedfallet träd. Sträcktiderna visar bom på 2,20min men jag gissar faktiskt mer på 3min för jag hade sprungit riktigt fort och bra på sträckan innan och min totala tid på sträckan blev nästan 9 min och lätt att jag dratt den på 6.

Bra teknik till 5:an, men stukade vänsterfoten framåt vilket gjorde jävligt ont då och jag fick luffsa hela den sträckan och även halva till 6:an innan det började kännas bättre. Tappade hela 40sek här.

Till 7:an gick det bra och jag tuggade på och vann sträckan med 37sek. Riktigt bra in mot kontrollen här!
Till 8:an valde jag att springa rakt på och jag tror kraftigt på det vägvalet omj ag bara hade hållit ihop det lite bättre mitt på sträckan där jag tappade bort mig litegrann. (Eftersom stigen till 7an hade varit så dålig ville jag inte riskera en lika dålig runt till 8:an). Jag var dock 1min efter på sträckan och det hade jag kunnat kapa om jag sprungit bättre. Iofs hade runtvägvalet varit säkrare och en jag vet sprang det hade 30sek bättre än min tid. Att springa rakt på är inte bara att springa rakt på utan det gäller att hitta de bästa stråken!!

Slutet var inte så mycket att tala om. Ganska trött och blöt och tung, men banan hade tagit slut fort så det kändes bra! 5,5 var ju ingenting! ;-)

Slutresultat:

1. Alva Olsson 47:33 +00:00
2. Lina Strand 50:58 +03:25
3. Lina Sundqvist 51:36 +04:13
4. Elsa Jansson 52:34 +05:01
5. Karin Persson 53:32 +05:59

Ett bra lopp av Alva, men riktigt tråkigt med bommen på 4:an där jag gjorde allting rätt i princip. Men nu har jag lärt mig att det ibland kanske behövs kollas ordentligt 2 gånger... Men det var roligt iallafall! :-)





TOTALT vecka 14 = 4h 52 minuter

Inte mycket tidsmässigt, dock mycket hård intensitet iochmed 2 intervallpass och 2 tävlingar. Var rejält sliten i tisdags, men tycker ändå jag fick ihop veckan bra. Backpassen är numera högprioriterade!




Vecka 13, träna massa

MÅNDAG 24 MARS Annandag Påsk

Dagens träning = Tävling 8,2km = 1h 34 min + uppvärmning = 1h 50 minuter

Sprang IK Uvens tävling D21 eftersom det var uttagningstävling för 10-mila. Tråkigt att inte springa D20 eftersom det var 3 riktigt bra namn med (Lina Sundqvist, Kine Hallan Steiwer och Silje Ekroll Jahren som radade upp sig 3, 2, 1) menmen, så kan det gå ibland och jag fick ju å andra sidan längre bana och ett fint långpass, det tog ju sin lilla tid i 15cm snö.

Jag orienterade kasst hela banan och framförallt i början då jag utnyttjade spåren på helt fel sätt. Jag sprang bara i dom och de gick kors o tvärs och lite snett hitan och ditan. Skulle gjort som jag gjorde på slutet och sprang som jag skulle och kom det ett spår i min riktning så var det bra, annars så körde jag ändå. Men jag hade inget riktigt flyt, men jag tycker att orienteringen i snö blir lite annorlunda än i vanliga fall då stenar o även höjder blir mer otydliga. MEN jag var pigg hela banan så det var verkligen positivt! Fick några sträcktidssegrar på slutet, gôtte!



TISDAG 25 MARS

Dagens träning =
1,2,3,2,1,2,3,2,1,2,3,2,1 (tot 25 min) med 1 mins vila + uppv/nedjogg = totalt 55 minuter

Underlaget var snö och ganska slirigt med löparskor på 8:an, men inte så att jag stördes direkt av det ändå. Det var ju inget att göra åt! Men det var skönaste känslan på intervaller på länge! Det gick inte så jättefort egentligen tror jag, men jag orkade trycka på litegranna och var aktiv under vilan o s v. Jag blev rejält trött på de sista 3 intervallerna (antar att jag var lite småschleten sen gårdagens tävling också), men den totala känslan på passet var positiv och glädjande!

Våfflorna efteråt var ju inte helt fel de heller! Tack Bettan & Palm!



ONSDAG 26 MARS pappa 60 år, yey

Dagens träning = Snöpuls/löpning 60 minuter

Elin ville springa OL trots nattens snöfall så vi åkte på Apans träning vid B.stuga och vi gav oss ut, men jag vände efter bara jättekort sträcka, men det tog lååång tid att ta sig tillbaka också eftersom det var snö upp till knäna. Sen drog jag ner och sprang på vägarna som var plogade litegrann. Men idag var jag väldigt trött!



TORSDAG 27 MARS

På grund av snötäcket över hela Göteborg så åkte Elin, Johan, Erik och jag ner till Halmstad och sprang barmarks-OL à la Kennet Horvath (TACK) i Snapparp och Mellbystrand.

Pass 1 = Kontrollplock 6km 48 min + uppv/nedjogg = 65 min

Orienterade dåligt de 2 första kontrollerna, sen några okej, sen några dåligt igen. Då stannade jag, stoppade klockan, tog några djupa andetag, startade klockan igen och började om och då gick det bättre och jag orienterade helt okej den andra halvan av banan. Kände mig dock väldigt trött och inget tryck i steget.

Pass 2 = OL 4,4km 25,5 min + uppv = 30 min

Gick mycket bättre än förmiddagen och jag var även piggare i benen (skönt!). Jag orienterade mycket bra och gjorde exakt som jag tänkt göra. Ha framförhållning, lägga ut riktningen, kolla sista säkra och lyfta blicken! Gjorde någon liten krok på nån kontroll, annars väldigt bra!



FREDAG 28 MARS

Pass 1 =
OL i Torslanda 6,2km = totalt 74 min + lite ruscher = 75 minuter

Sökte områden med så lite snö som möjligt och efter att Ola sagt att gårdagens morgonträning vart finfin så bestämde Elin och jag oss för att åka dit. Vi sprang gemensamt till boet och sedan olika slingor där. Hade helt okej OL-flyt och det enda som var problematisk var den lite otydliga kartan efter min egna utskrift :P, men det var egentligen helt okej. När jag skulle lämna boet spelade dock trycket mig ett spratt eftersom jag la in kompassen efter siffran 1, men den va så otydlig så det råkade bli kontrakurs och jag sprang nedför berget och fick sedan vända och springa över det igen. Typiskt. Men kul med vägsträcka på slutet så jag fick trycka på lite. Blev trött men ändå okej fysisk känsla. Blev ju inte så jättehög fart iochmed häll-löpningen. Ett väldigt bra område för att lära mig lyfta blicken. Ibland såg jag kontrollen från lååångt håll och behövde inte läsa kartan alls = mycket tidshämtning!

Pass 2 = 30 min styrka, rygg, mage, ben

Elin och jag körde styrka. Först lite uppvärmning, sen corestyrka (plankan) och sen 30+30+30(mage)/vila/30+30+30(rygg)/vila/30+30+30(ben)/vila och så två upprepningar. Jobbigt men bra kämpat av oss båda!



LÖRDAG 29 MARS

Dagens träning =
8 backintervaller à la pappa + uppv/nedjogg + 4x15 lårträning hemma = 60 minuter

Elin sprang Thierryträningen och jag sprang backintervaller där. Dock var backen snöig, slaskig och slirig så det vart ganska svårsprunget, men jag kämpade på och nöjde mig med 8 st då det blåste och regnade ganska mycket och jag ville inte riskera att dra iväg för långt för att dra på mig nåt jag inte vill ha.



SÖNDAG 30 MARS

Dagens träning =
7,7 km OL 80 min + uppv/nedjogg = 90 minuter

Sprang en bana på 20 kontroller i Rannebergen (JVM-kontroller) och det var riktigt kul! Hade fint flyt och helt okej i benen! Fick hjärnsläpp på ett ställe och gjorde ett parallellfel och började leta på en höjd för tidigt. Annars var jag riktigt trött på slutet då den tuffa biten kom där. Men det var riktigt kul och när jag höll på att springa upp för ett gäng höga branter så kom tanken "Fan, vad jag älskar denna terrängen!" - Det é så det ska va'! :-)

Underlag: Barmark ibland, snö ibland. I mossarna var det snö. Men det gick bra!



TOTALT vecka 13 = 9 timmar 35 minuter

Aaah me liiiike! Onsdagspasset och torsdag fm-passet var la sådär då jag var väldigt trött, men fick många fina värda pass och det känns som om formen är på uppåtgående! Nästa veckas tävlingar ska bli riktigt kul!!!





RSS 2.0