Vecka 4, helgläger i Skåne

måndag löpning gärdet-hersby 25 minuter (4,52min/km). puls 168slag/min. sedan idas friskisstyrkegympa 50 minuter.  puls 136slag/min. väldigt all round och kroppen var igång hela tiden!
tisdag 4x4(1)3-intervaller med järla. tog det något lugnare på mellanjoggen än tidigare. men fick slita rätt hårt allså. men första intervallpasset på 2 veckor så jag kände väl som jag förtjänade. 14min uppv. 3,52min/km (första 4min) 3,50min/km (andra 4min), 3,52min/km (tredje 4min), 3,57min/km (fjärde 4min). puls 177slag/min under sista 4min. nedjogg 13min. totalt 60 minuter. ner i 145slag/min typ
onsdag löpning runt djurgården i asmycket snö. höll på att dö. sjukt slitigt. 69 min, 13km.
torsdag VILA, åka skåne
fredag fm ol-snö-puls med eva jurenikova i klövahallar, asbranta raviner. men vi tugga på. 1h 40min. em sprint i helsingborg (elitseriekartan) 2xsprintbanor. totalt 68 minuter med lång nedjogg. kollade kontrollen vi bommat allihopa och allt var p g a ett nedfallit träd. :P
lördag fm masstart snöpuls-ol. segt. 60 min + 15min uppv/nedjogg = 75min. ol bra. seg i snöpulsen. em ol med jennie "lugnt" om det nu går i snöpuls. 1h 20min.
söndag VILA. bilen starta inte på morronen så höll på o mecka med det och då fanns varken tid eller lust för träning...

TOTALT vecka 4 = 8 timmar 49 minuter


Vecka 3, komma igång så sakteliga.

måndag VILA
tisdag lugn löpning 58 minuter från järlagården.
onsdag lugn löpning 64 minuter på gärdet/djurgårn.
torsdag inne på bosön. löpskolning á la oskar sjöberg och sedan test på hur kroppen mådde 4x400m med 45-55s vila. de gick på 1.20 allihopa och jag fick slita som ett djur. alltså... inte helt bra. slita för att inte springa fort är inte bra. lång nedjogg iallafall. totalt 60 minuter
fredag VILA
lördag löpning gärdet-bosön drygt 8km = 43 minuter. inte så pigga ben.
söndag äntligen bättre känsla! mycket piggare både i ben och i flås. körde 13,5km (runt djurgården) på 65 minuter. tyckte jag var bra! nu blir det till att vara smart framöver, men det känns som om det är bra nu.

TOTALT VECKA 3 = 4 timmar 50 minuter

Skönt att jag slapp halsont och att jag fick en positiv känsla under söndagens pass. Skynda långsamt nu lina. Det finns ingen stress och det är låååååångt kvar till säsongen drar igång på allvar.
(Portugal - ge mig!)

Vecka 2, mer löpning på schemat.

måndag sprang till järlas styrkegympa, knappt 11km 50 minuter. 4.50min/km. slirigt i snön på cykelbanorna men roligt att springa från ett ställe till ett annat. därefter körde jag cirkelstyrka, mage, lår, rygg och sida framförallt. 50 minuter. trööött som fan i låren på sista bastusittomgångarna. jisses...
tisdag uppvärmning 11min. sedan intervaller. 4min max 1min gångvila och sedan 3min 70%-fart ungefär. körde 2 sådana sedan vart det toapaus. magpaj... så hakade på de andra igen på deras 3min i 70% fart sedan körde jag 2 intervallomgångar till. 4min(1) = 3.50min/km. 4min(2) = 3.46min/km. 4min(3) = 3.49min/km. 4min(4) = 3.48min/km. bra med elins rygg att borra efter framför. sprang sista intervallen själv och lyckades hålla lika bra fart där. skönt att veta. hyfsat bra fäste i snön också. sprang jämte ett skidspår så det var bra tilllplattat och inov8 är tamejtusan grymma allså. jaja, trött vart jag iallafall och magen fick jobba hårt för att vilja vara med. hade haft tufft på en 5e intervallomgång idag... hade lite mellanjogg där mellan 2:a och 3:e. nedjogg 9min. totalt 55minuter.
onsdag sthlm mila by night. gick dåååligt. okej i början, sen tog jag toapaus och sen tappade jag bort mig. gick många minuter. sedan fick jag jaga. och det var jobbigt att springa förbi i lössnön. vart 2,43 efter elin som inte heller gjorde nåt superlopp. :P 67 minuter. uppvärmning och nedjogg totalt 90 minuter.
torsdag VILA, snorig
fredag VILA, förkyld
lördag VILA, förkyld
söndag VILA, förkyld

TOTALT VECKA 2 = 4 timmar 5 minuter.

Synd på förkylningen... körde nån dag för länge än vad kroppen pallade innan vila. Dock inget halsont utan bara snorig och lite svullna mandlar.


Vecka 1, gott nytt 2010, skolstart

måndag VILA. skolarbete ska göras och kroppen behöver återhämtning.
tisdag kallt som faen ute så ville inte sätta min fot där så det blev 60 minuter hemmastyrka. började med lite uppvärmning, smidighetsövningar och benböj. sedan vart det mycket mage, rygg och sida och framförallt lår. körde även vader, tåhävningar och på balansplatta. riktigt skoj faktiskt.
onsdag skidor 1h 25 minuter, 15,2km. ont som tusan i gamla vanliga hälen sista 20 minutrarna. lite för mycket skidåkning kanske...
torsdag skidor 1h 30 minuter. skitont i hälen igen, men går ju bra att staka förutom att jag inte orkar staka. :P ska testa löpa lite imorgon för att se till så att det inte gör ont då också utan bara när jag åker skidor...
fredag fm löpning 30 minuter. 5min/km. hade alldeles för mycket kläder på mig så jag kokade och fick ta av mig vantarna i -13. men inget ont i hälen trots hårda sarva-skor. skönt. kanske ska varva löpning med skidor nu.
em skidor 1h 25 minuter skidor. 15km. mycket bättre i hälen.
lördag skidor 1h 38 minuter. 18,7km. bra i hälen. har lärt mig att vrida foten lite litegrann i varje bakskjut för att inte få trycket rätt på där det onda är. funkar finfint! kände mig riktigt pigg idag! kul!
söndag skidor 1h 20minuter 14km. tvärtom idag. trött! speciellt överkroppen. med all rätt kanske...

TOTALT VECKA 1 = 8 timmar 48 minuter

Mycket skidor igen. Lika bra o passa på medan möjligheten fanns och samla extra mycket sug efter löpning som jag har nu. Sen är det ju fortfarande snö och svinkallt, men det är en annan femma. Ont i hälen några pass som sagt, men ingen fara för löpningen och på de sista passen denna vecka gjorde det knappt ont alls. Bra bra. Ser fram emot en vecka med lite mer löpning nu.





RSS 2.0