Vecka 52 - juldagar och Idre!

MÅNDAG 24 DECEMBER
GOD JUL!

Dagens träning =
10 st 3 min intervaller med 1 min vila på 8:an + uppvärmning/nedjogg = 54 minuter

Ojoj, vilka intervaller. Jag skulle kört 1000m först men när hälen började göra ont direkt och jag kände att jag var trött så tänkte jag att det var bättre att köra 3min så jag orkar hålla i bättre. Dock var det inte nåt tempo o hålla i i direkt, men jag sprang 10 st iallafall och det får jag vara nöjd över. Hoppas att det är järnet som gör att jag är lite extra trött... Ja, jag tog järnvärde nyss och det hade sjunkit sen sist så nu har jag börjat käka järntabletter sen 2 dagar tillbaka. Borde ge resultat framöver...



TISDAG 25 DECEMBER

Dagens träning =
53 min rullskidor + 20 min löpning = 1h 13 minuter totalt

Åkte 8:an och det tog alltså 53 minuter i mitt tempo, men det var faktiskt andra gången i mitt liv jag åkte, så det får duga. ;) Men det var kul och det gick mycket bättre än vad jag trodde! Kroppen var inte lika trött idag och det var gött! Dock hade jag ont i hälen... Menmen! Sedan bytte jag pjäxorna mot löparskorna och sprang hem (från Härlanda Tjärn), och det gjorde pappa också. Vi säger såhär: Han knäckte mig på rullskidorna men jag knäckte honom på löpningen... ;) Ojojoj! :D



ONSDAG 26 DECEMBER

Dagens träning =
OL x km = 1h 20 min + 11 min uppvärmning och 2 min nedjogg = 1h 33 minuter

Sprang ute från Länsmansgården. Först en OL-bana och sen löpning på grusväg och en kort OL-slinga, sen löpning på väg igen och sist en liten OL-slinga. Bommade 1:an p g a att klockan ballade ur och började pipa som fan, så tappade fokus och riktning och då sket sig den sträckan iochmed att det var ganska svårt. Sen gick orienteringen bara fint, men jag var trött och på slutet väggade jag nästan. :P Men rullskidorna kanske sitter lite i kroppen. Dock har jag ingen träningsvärk överhuvudtaget! Jag trodde armarna skulle agera filmjölk idag och värka som fan, men inte nåt. Gott gott!

Nu ska jag till moster och äta upp mig litegrann. Hejs!



TORSDAG 27 DECEMBER

Dagens träning =
Sprint-OL-intervaller ca 28 min kanske + uppvärmning/nedjogg = 60 minuter

Apan Meeting 2007 arrangerades av familjen Carlstedt på Vallhamra IP och deras nyritade karta där i skala 1:1500 del. Denna gång bjöds det på 4 slingor 1-1,2?km vardera med 10-13 kontroller på varje slinga. Jag sprang i par med Emma Andersson och vi började åt varsitt håll på en slinga och när vi kom tillbaka vilade vi 2 min innan nästa igen. Jag var rätt sliten igen, men det var KUL! :)



FREDAG 28 DECEMBER

Dagens träning =
VILA, roadtrip till Idre



LÖRDAG 29 DECEMBER

Pass 1 =
Längdskidor 1h 15 min

Carro och jag åkte. Tog heeeelt slut i armarna med 3km kvar, men vi kom tillbaka. Heja oss !:P

Pass 2 = Jogg 30 minuter

Jag var deg.



SÖNDAG 30 DECEMBER

Pass 1 =
Skidor 1h 15 minuter

Åkte 16km med Ida och Carro. Mådde illa i början, men sen gick det fint. Kanonväder!!! :)

Pass 2 = Skidor 60 minuter

Nu kändes det rätt bra i kroppen och jag körde på rätt fint ett tag där. Sen efteråt badade vi bubbelpool, skönt!



TOTALT vecka 52 = 8 timmar 40 minuter

Grymt kul med längdskidor!! Kroppen kändes dock brutaltung i början på veckan, men sista skidpasset kändes bra så jag hoppas det lossnar lite nu. Har ju börjar käka järntabletter för att jag haft lite lågt järnvärde, så hoppas det kan göra saken lite bättre.







Vecka 51

MÅNDAG 17 DECEMBER

Dagens träning =
VILA, förkyld.



TISDAG 18 DECEMBER

Dagens träning =
VILA, lite förkyld, men mycket bättre. Imorgon blir det jogg.



ONSDAG 19 DECEMBER

Dagens träning =
Jogg 31 minuter

Gött o få komma ut lite igen!!! Sprang på Sävedalens gator.



TORSDAG 20 DECEMBER

Dagens träning =
Löpning 49 minuter

Sprang först 5:an med Anna och sen över fotbollsplanerna och 5:an baklänges därifrån. Göttgött! Sprang inte så fort, för jag vill inte börja för hårt. Imorgon blir det samma tempo fast i en timme.



FREDAG 21 DECEMBER

Dagens träning =
Löpning 25 minuter

Först drog Johan och jag på oss löpardojorna och tjöttade ner till Allum där vi köpte julgran och sprang hem igen. Som tur var, var granen lätt så Johan kunde ta den i en hand, så då slapp jag bära! :) Sen efter att vi dumpat granen hemma och bytt skor till OL-dojor så skulle vi fortsätta på korta rundan på Björnåsberget, men halvvägs upp kände jag mig hur trött som helst och väldigt hög puls och jag var inte på humör att äventyra något så vi sprang hem igen. Johan hade ju inte tänkt träna ändå, sa han. Men oj, vilket pass det blev... :S
(Julklappsköp resten av dagen...)



LÖRDAG 22 DECEMBER

Dagens träning =
Vila

Julklappsköp et c. Plus att jag ville vila en dag extra för säkerhetsskull för att imorgon börja köra på hårt igen. Och nu jeeeevlar ska det inte fjantas nåt. Nu ska jag bli bra igen!!!



SÖNDAG 23 DECEMBER

Dagens träning =
Löpning 79 minuter + styrka 11 minuter = totalt 1 h 30 minuter

Sprang från Skatås och hem med diverse svängar för att göra det lite längre. Upp på massa kullar också! Sprang första 44 med mamma, sen vek hon av hem. Men det var en trevlig runda. Jag var dock trött, men det lossnar nog.



TOTALT vecka 51 = 3 timmar 15 minuter

23 december är start på hårdträning. Nu ska jag bli bra igen som sagt, och nu har jag vilat tillräckligt sparsamt efter förkylningen. Nu ska jag sova bra och äta bra och träna bra. Yies, indeed!




Vecka 50

MÅNDAG 10 DECEMBER

Dagens träning =
COL-gympa 60 min + innebandy 55 min = 1h 55 minuter totalt

Skojskojskoj!!! :D Ny klubba också och den var go den! Annars var Janni rolig som gled in på styrkan när det var en kvart kvar. Haha. Det é så det ska va! ;D



TISDAG 11 DECEMBER

Dagens träning =
VILA

Mottagande av stipendium. (Sämsta dagen att lägga det på.)



ONSDAG 12 DECEMBER

Dagens träning =
Vila, FÖRKYLD.

Fan, fan, fan.



TORSDAG 13 DECEMBER

Dagens träning =
Vila, FÖRKYLD.

TIPS PÅ HUSKURER, MEDICINER och ANDRA TILLFRISKNINGSMETODER MOTTAGES!
Jag vill ha alla tips jag kan få på snabbt tillfrisknande...



FREDAG 14 DECEMBER

Dagens träning =
Vila, FÖRKYLD



LÖRDAG 15 DECEMBER

Dagens träning =
Vila, FÖRKYLD

Inte ett dugg bättre, snarare sämre... Nu är det en sån här långvarig förkylning igen, jag lovar det... FAN också!!!
I julklapp har jag önskat mig ett homeopatbesök och nån som har nått tips på en bra sådan så vill jag gärna ha det. Annars ska jag försöka äta broccoli och sån shit varje dag också, om det kan ha nåt med saken o göra. Annars vet jag inte vad... Pappa tjötar om att jag ska börja äta havregrynsgröt för att slippa allt socker från flingorna. Men det innebär ju havregrynsgröt utan nån sylt eller nåt. Åh, vad gott. Som om det sitter i det. Fan, vad ska jag göra? Det kan inte hålla på såhär... Senast jag var förkyld var 2 veckor efter 25-manna och det var väl inte jättenyss, men för nyss ändå. Jävlaskit...



SÖNDAG 16 DECEMBER

Dagens träning =
Vila, FÖRKYLD

Blev antagligen sjuk pågrund av jobbet kombinerat med träning var lite för mycket för mig eftersom jag inte är så van vid det. Jobba sent lördag och sen springa 2h15min dagen efter och sen en natt till med kanske inte fullt tillräckligt med sömn gjorde susen för att ett virus skulle bryta ut... Jaja, får bara hoppas det inte varar så länge...



TOTALT vecka 50 = 1h 55 minuter

Vecka 49

MÅNDAG 3 DECEMBER

Dagens träning =
COL-styrka + innebandy = 1h 45 minuter

Utfallssteg och stationsstyrka 45/15 tror jag. 3 varv à 8 övningar eller nåt. Sköjsköj! Sen var det innebandy och formen är på uppåtgående iallafall! Men en ny klubba bör införskaffas! (Seriöst, jag vet... :P)



TISDAG 4 DECMEBER

Dagens träning = 5 st 5minuters intervaller med 2min aktiv vila + uppv/nedjogg = 1h 6 minuter

Taskigt med tid från jobbet så anlände till träningen efter att de andra kört 2 intervaller redan. Men hängde på killarna som körde 6st och fick springa den sista själv. Väääääldigt trött bara och väldigt dåligt med speed på mig idag så beslutade att det blir två vilodagar framöver för att piggna till lite. (Tror jobbet sliter på mig en hel del...) Men fick bra sparring av Karl på sista intervallen så sista 1,5minuten sprang jag på bra! =)



ONSDAG 5 DECEMBER

Dagens träning =
VILA



TORSDAG 6 DECMEBER

Dagens träning =
VILA



FREDAG 7 DECEMBER

Dagens träning =
Löpning 47 minuter + styrka 13 minuter = 60 minuter totalt

Sprang från Härlanda till 2,5:an och den runt och tillbaka till parkeringen och så hem. Lite piggare ben iallafall. Körde sen lite styrka, men då var klockan sent och jag pallade inte köra så länge.



LÖRDAG 8 DECMEBER

Dagens träning = Skinkloppet OL 5,8km 55:30min + uppvärmning = 65 minuter

OL från Herkulesgården vid Gunnebo. Orienterade bra förutom på de två långsträckorna som båda gick genom ett gallrat och dyblött område. Jag blev okoncentrerad på grund av det och genomförde inte sträckorna som planerat... Annars var tekniken bara fint! Visade sig sedan att jag tog hem Skinkloppet också så nu blir det till att arrangera nästa år. Så Björnåsberget och SAIKstugan it is! (Redan bokat... så varmt välkomna! :P)



SÖNDAG 9 DECEMBER

Dagens träning =
OL 10,3km = 98 minuter + uppvärmning 20 min och nedjogg 15 minuter = 2h 15 minuter

Thierrys träningsdag! HUR BRA SOM HELST!

Skulle kunna skriva en lång utläggning om den här dagen och det borde jag göra också bara inte just nu för nu är jag jättemegatrött efter en hård helg fylld av Skinklopp, arbete och denna dagen. Men det kommer.

VAr iallafall den bästa teknikträningen jag sprungit tror jag och det var så grymt fint i skogen nere i Labacka och jag undrar varför jag inte springer där oftare. Helt underbart härligt.

Men jag återkommer som sagt.



TOTALT VECKA 49 = 7 timmar 11 minuter

Skönt med 2 vilodagar. Det behövde jag. Jobbet sliter rätt bra eftersom jag går/står väldigt mycket och jag åker klockan 8 på morgonen och kommer inte hem förrän halv 7-7.

Förövrigt en rolig helg med två OL-pass och Thierrys träning och föreläsning på kvällen var jättevärt och jag tror att jag lärde mig mycket av det! Ska försöka analysera och diskutera litegrann nu det närmaste.

Benen har inte varit jättepigga det senaste men jag tycker att söndagens pass då jag faktiskt sprang 10,3km OL i tuff GBGterräng + en bra bit till och från start/mål så var det ett bra kvitto på att det ändå går åt rätt håll. Träna är så grymt roligt just nu!!!








RSS 2.0