SM medeldistans Final och nytt BRONS!!!

Bättre sent än aldrig...

SM-BRONS!!!

(nummer 2 :D)

Mitt lopp, sträcka för sträcka



Start-1: En tuff backe upp till startpunkten som sedan fortsatte. Valde att inte gå får tufft på utan tryckte på mer först uppe på platten. Dock slarvade jag med mina hållpunkter och hamnade för långt åt höger och var osäker ett tag, men kom på var jag var och kunde styra mot kontrollen. Höll på att springa för långt, men såg den och kunde vika upp.

Min tid: 7:13 (+0:40)

Bästa tid: 6:33

1-2: Bara att styra ut mot åsen. Såg inte stenen först utan stannade till för att dubbelchecka med kartan, men sen fick jag syn på kontrollen.

Min tid: 1:10 (+0:11)

Bästa tid: 0:59

2-3: Kontrollen som var det stora samtalsämnet bland alla D20-tjejer i duschen eftersom det visat sig att de flesta bommat den. Först och främst var det lite snedtryckt och jag såg inte vad det var jag skulle ha, men som tur är har man en definition! Dock slarvade jag och drogs med av en annan löpare lite långt åt höger men korrigerade det rätt snabbt och sprang mot min sänka, men då såg jag inte kontrollen utan trodde jag var i den norra sänkan och fortsatte, men då nådde jag surdraget och fick vända. Sedan höll jag nästan på att springa förbi den igen, men fick syn på skärmen som var väldigt omdiskuterad efteråt. Jag (och de flesta andra) tvivlar på att den satt helt rätt?

Min tid: 1:21 (+0:30)

Bästa tid: 0:51

3-4: Höll väldigt mycket höger av någon anledning och pressade igenom det gröna innan jag insåg att jag skulle vara längre ner, dock syntes punkthöjden tydligt.

Min tid: 2:40 (+0:25)

Bästa tid: 2:15

4-5: Kompass rakt på.

Min tid: 0:26 (+0)

Bästa tid: 0:26

5-6: Valde att runda höjden och få stigen. Mycket lättlöpt vägval och stenen syntes på långt håll.

Min tid: 2:59

Bästa tid: 2:59

 

6-7: Drog lite snett och hade inte riktigt koll på att jag skulle passera en stig vilket gjorde att jag blev lite ställd när jag kom ut på den, men efter en titt på kartan kunde jag gå in och plocka kontrollen. Var här ihop med de 2 nästföre startande vilket gjorde det hela lite stressat.

Min tid: 1:27 (+0:11)

Bästa tid: 1:16

7-8: Tog ut helt fel kurs från kontrollen än vad jag tänkt och vände. Sprang sedan stigen, lät de andra två springa före och stack sedan in i skogen, såg gulmossen, men lurade mig på de små åsarna och kom för långt. Sprang då ner till varvningssnitseln och tog den upp till kontrollen. Före de andra två igen, skönt!

Min tid: 3:08 (+0:37)

Bästa tid: 2:31

 

8-9: Varvning, hörde att jag låg 2:a. Försökte läsa in resten av banan.

Min tid: 0:48 (+0:05)

Bästa tid: 0:43


image29

 

9-10: Tänkte först sa surdraget upp, men tyckte det såg blött och besvärligt ut så jag fortsatte dock inte tillräckligt högt upp utan letade i det gröna längre ner. Kom sedan på mitt misstad och styrde uppåt och fick syn på kontrollen.

Min tid: 3:01 (+0:44)

Bästa tid: 2:17

 

10-11: Förbannad över missen, men bestämd att göra en bra avslutning, lätt kontroll.

Min tid: 0:45 (+0:06)

Bästa tid: 0:39

 

11-12: Dunkade på och spikade sänkan som jag först trodde skulle vara en ås. Ännu ett tack till angivelsen.

Min tid: 1:56

Bästa tid: 1:56

 

12-13: Hade ingen löpare framför mig vilket hade hjälpt mycket eftersom det var ganska högt gräs och inget speciellt att styra emot vilket ledde till zickzacklöpning. Var alldeles för passiv, eftersom stenmuren hade stoppat mig bakom? Men spikade skärmen i alla fall.

Min tid: 1:42 (+0:28)

Bästa tid: 1:14

 

13-14: Ut på stigen och springa på så bra som möjligt.

Min tid: 1:12 (+0:06)

Bästa tid: 1:06

 

14-15: Mot höjden och kuta kuta kuta?

Min tid: 0:57 (+0:07)

Bästa tid: 0:50

 

15-16: Kompass och blicken högt, så jag såg mossen snabbt och spik på.

Min tid: 0:56

Bästa tid: 0:56

 

16-17: Inga konstigheter, bara att springa.

Min tid: 1:22 (+0:03)

Bästa tid: 1:19

 

17-18: Köttning mot sista. Hade tidigare under slutvarvet hört att den som ledde när jag varvade dröjde så jag visste att det fanns en chans?

Min tid: 0:45 (+0:05)

Bästa tid: 0:40

 

18-MÅL: Spurtade och hörde hejarropen. Dock var det inte förrän 5 meter till målstämpeln som Per utropade mig som ny ledarrinna. Skönt!

Min tid: 0:36 (+0:06)

Bästa tid: 0:30

 

Totaltid: 34:24

Tid efter segraren: +1:51

 

Mitt lopp är jag inte helt nöjd med. Dålig inledning sträcka 1-4 då mycket koncentrerades på löpningen och släppte kartan lite för mycket. Fick inte in något flyt. Sedan blev det bättre 4-6, men efter det gick det darrigt igen. Jag försökte vara koncentrerad och jag var inställd på att det inte fick bommas efter varvningen. Kanske blev jag lite ställd när jag insåg att det var så mycket i det flacka området, vilket gjorde att jag tappade fokus litegrann och bommade 10:an ganska grovt. Från 13:e kontrollen sprang jag bra och så fort jag kunde. Dock hade jag inte riktigt några medeldistansben med tempoväxlingar utan jag låg kvar sen veckan innan och malde på i samma tempo som jag önskat kunde varit lite högre. Men det var fantastiskt skönt att det räckte till en ny medalj så därför är jag väldigt nöjd trots misstagen längs banan. Det räckte inte riktigt ända fram till högre valörer denna dag, men därför är det kanske extra skönt att ha gjort ett långt ifrån perfekt lopp då jag vet att jag trots en fin bronsmedalj, kan ännu bättre!

 

image28

 


Vecka 43

MÅNDAG 22 OKTOBER

Dagens träning =
COLs styrka 55 min + innebandy 50 minuter

Uppvärmning, löpskolning, stationsstyrka 45/15 x 10 övningar à 3 varv + nedjogg. Avslutade med innebandy. KUL!!! Kände dock redan av träningsvärken efter innebandyn och nu gör det ganska ont. :P



TISDAG 23 OKTOBER

Dagens träning =
Löpning 52 minuter

Sprang upp till vildmarksleden via Furuåstjärn och sprang den ner till Stans väg och sen in via Puketorp och upp grusvägen den vanliga vägen hem.
Första riktiga löppasset och det kändes helt okej ändå! KUL att springa!

Var inte med på intervallerna p g a att Jennie & jag hade hand om maten. Det som bjöds på var starkt, men jag tror de flesta (utom en :P) tog det rätt bra! Sedan bjöd jag på äppelkaka också och det var nog uppskattat tror jag! Kanske blir fler gånger? ;)



ONSDAG 24 OKTOBER

Dagens träning = Löpning 48 minuter

Invigde de nya Saucony type A-skorna och sprang asfalt hemifrån till Malin Årebäck i Jonsered med lite avstickare bland husen för att få lite längre. Kallt ute men annars helt okej!

(Att jag sprang dit beror på att mamma var där på Tant-träning och då fick jag skjuts hem. :D)



TORSDAG 25 OKTOBER

Dagens träning =
Löpning 52 minuter

Missade klubbträningen idag igen på grund av en hektisk dag, men tog bilen till Härlanda och började mata på runt 8:an (rätt håll), men när jag kom ner till fotbollsplanen efter ca 6km så sprang jag rullskidbanan till 5:an och sprang upp långa backen (5:an baklängses) och sprang den till man kom tillbaka till 8:an och sprang den tillbaka till Härlandaparkeringen, totalt ca 10,5-11km. Blev lite trött efter 4km och sen lite schleten uppför 5:an-backen, men höll ändå hyfsat samma tempo hela vägen. Dock fortfarande träningsvärk i låren sen alla utfallssteg i måndags och det ömmar när jag sprang utför vilket gjorde att det tog emot en aning och gick inte att släppa på lika bra.

Förövrigt så fick jag ett telefonsamtal från Anneli igår och nu är platsen i vinterns juniortrupp klar. SKÖNT!
(Detta ska publiceras på orientering.se imorgon tror jag, men det är väl inga hemligheter det här så jag släpper bomben redan nu. Även fast det kanske nog egentligen var väntat... Men jag är iallafall GLAD! :D) - Ännu ett steg påväg mot det stora målet är avklarat...



FREDAG 26 OKTOBER

Dagens träning = VILA.

Tyckte det var bra efter en vilodag så att jag inte börjar för hårt efter 2veckorssjukan. Har även kört på hyfsat hårt sen dess så lika bra att ta en dag. Jag har även jobbar 8-17 idag också så att det var nog ett bra drag tror jag.

Kom förövrigt på att jag inte sprungit med karta sen 25-mannakorten så jag ser fram emot Smålandskavlen såhäääär mycket!

GMOK lag 1
1. Louise 2. Jennie 3. Lina 4. Mimmi

GMOK lag 2
1. Bettan 2. Annika 3. Sofia 4. Åsa

Det blir niiiiice. Och för att vara jämställt så får jag la presentera herrarna också:

GMOK lag 1 (Axe, Ola, Palm, Micke, Junis)
GMOK lag 2 (Tobbe, Simon, Jonas, Bliggers, Jovan)

That's the way it is.

Ska ut på ett pass imorgon så att formen är fin på söndag. Detta är förövrigt sista veckan på orienteringsåret och därför får det bli till att göra utvärdering och planering inför nästa år, hm, helst imorton. Kan ju påbörja iallafall!

Nu ska jag sova och ladda! (Och herregud var långt inlägg det blev bara sådär. Nästan så att man kan tro att jag tog fel på träningsbloggen och vanliga bloggen. Hah.) Hejssvejs.



LÖRDAG 27 OKTOBER

Dagens träning = Löpning 37 minuter

Hade tänkt springa lite längre och ta det lugnt i början och trycka på andra halvan men jag kände mig helt ur slag och det var verkligen jobbigt att springa. Kan dock bero på att jag kört på ganska hårt sen sjukdomen och att jag vilade igår. Hoppas på piggare ben imorgon.



SÖNDAG 28 OKTOBER

Dagens träning = Smålandskavlen str 3 5,9 km = 53:31 + uppv/nedjogg = 1h 23 minuter ca

Var taggad innan och benen kändes piggare än igår. Dock fungerade inte orienteringen alls ute på banan och jag bommade hur mycket som helst på många kontroller. Ettan var nog den enda som gick helt klockrent. Fan. Men jag tror att det berodde på att jag var lite överladdad på att bara ge mig ut i skogen (hade ju inte hållt i en karta sen 25mannakorten) och jag glömde helt av att hitta koncentrationen innan utan jag bara sprang och stod o väntade på Jennie utan en tanke på att jag faktiskt skulle ut och orientera och inte bara springa. Menmen, så kan det gå... Dock måste jag fila på min stafettform till nästa år för jag har sprungit sämst på stafetter hela året förutom på 25-manna och jag tror att det beror på just det att jag inte laddar så som till en vanlig tävling och blir koncentrerad utan att jag bara står och väntar på att få springa ut utan att hitta orienteringstänket. För det vet jag att jag gjorde på 25-manna och då funkade det hur bra som helst. Jaja, detta ska utvärderas iallafall. Men det var bra att få känna på Oskarshamnsterrängen inför Medel-SM 2009.



TOTALT vecka 43 = 6 timmar 17 minuter

Sista veckan på året. Bra kört. Synd med det brutalkassa loppet på Smålandskavlen bara, men men det är inget att göra åt. Ska bli kul att börja vinterträna!





Vecka 42

MÅNDAG 15 OKTOBER

Dagens träning =
Jogg 28 minuter

Kändes... inte alls bra. Sus i öronen, ont i huvet, spykänsla en gång, tunga ben. Helt sänkt efteråt.
Frågan är om det var för att jag inte är bra eller för att jag suttit still och inte gjort ett skit en vecka?



TISDAG 16 OKTOBER

Dagens träning =
VILA, sjuk

Svaret kom ganska fort då jag i tro om att vara frisk (halsonda, snuva och allt var ju borta) men efter en brutalt orolig natt vaknar jag och känner mig allmänt kass. Svettas, fryser om vartannat och termometern visar 38,3.... Sängliggande hela dan...



ONSDAG 17 OKTOBER

Dagens träning =
VILA; sjuk

37,8 på morgonen och mår jävligt dåligt. Nu några timmar senare är det lite bättre (varför jag sitter här), men mamma har förbjudit mig från att åka på Blodslitet och trots att jag vet att det är det enda att göra innerst inne så vill jag inte inse. Fan, fan, fan, så jävla orättvist... Har jag inte vart sjuk tillräckligt iår eller? Nejnej, året pågår til v43, lika bra att slänga in några fler dagar. Jag. Är. Så. Jävla. Trött. På. Det. Här...

Visst, att dra på sig nånting efter 25manna kanske inte var helt överraskande, men att det alltid ska bli sjukdomar deluxe är något jag frågar mig... Vad har hänt med förkylningar i 3-4 dagar?

(Antal sjukdagar i år hittils: ca 54. Rekord från förra årets 46... Varför visade proverna på immunförsvaret ingenting? Nåt är ju fel. Eller är mitt andranamn helt enkelt lika med "otur"...?



TORSDAG 18 OKTOBER

Dagens träning =
VILA, förkyld

Ingen feber längre och mår mycket bättre, dock inte helt bra, men ingen influenda iallafall som vi befarade och det var skönt. Det är väl helt enkelt bara att gilla läget, fundera massor på vad jag kan göra för att undvika sånt här så långt det går och sedan ta detta som höstens viloperiod och sedan börja köra igång med vinterträningen för nästa säsong. Kommer dock ta det lugnt veckan ut.



FREDAG 19 OKTOBER

Dagens träning = VILA, förkyld



LÖRDAG 20 OKTOBER

Dagens träning =
VILA, förkyld



SÖNDAG 21 OKTOBER

Dagens träning =
VILA

Imorn, då ska jag träna!



TOTALT VECKA 42 = 28 minuter

BLÄ!

Vecka 41

MÅNDAG 8 OKTOBER

Dagens träning =
VILA, sjuk. (skräll...)



TISDAG 9 OKTOBER

Dagens träning =
VILA, sjuk...



ONSDAG 10 OKTOBER

Dagens träning =
VILA, sjuk. Knappast bättre...



TORSDAG 11 OKTOBER

Dagens träning =
VILA, sjuk.



FREDAG 12 OKTOBER

Dagens träning =
VILA, sjuk



LÖRDAG 13 OKTOBER

Dagens träning =
VILA, sjuk



SÖNDAG 14 OKTOBER

Dagens träning =
VILA, springa imorn.



TOTALT vecka 41 = 0 timmar

Sjuk hela veckan. Hallelujah...

Vecka 40

MÅNDAG 1 OKTOBER

Dagens träning = Löpning 62 minuter

Sprang rundan som kartan visar. Glömde stretcha efter gårdagens pass så vaden och lårmusklerna ömmade lite, men det hindrade mig inte från att kunna trycka på litegranna. Gick dock ut lugnare för att öka och sprang faktiskt riktigt fort ett tag. Speciellt då jag kom på milen. Slog av lite på tempot från Vita Huset och hem (ca sista 5 min) för att grunda för morgondagens intervaller.





TISDAG 2 OKTOBER

Dagens träning = Intervaller + uppvärmning/nedjogg = 50 minuter

3,2,1,2,3 x2 med 1min vila. Och det gick huuur bra som helst! Köttade iväg på första intervallen i tro om att det var en 1-minutare men det visade sig vara en 3:a, men det gick bra ändå och sen flöt de andra bara på och jag sprang fort fort fort. Det gillas!!!



ONSDAG 3 OKTOBER

Dagens träning = Jogg 52 minuter

Joggade till Soldatängens Elljus och sprang runt det och så hem. Behövde ha ett litet lugnt pass efter 3 ganska hårda.



TORSDAG 4 OKTOBER

Dagens träning =
OL 5,5km + uppvärmning = 55 minuter

Lullade runt på SAIKs masstartträning på Skatås. Sprang inte i tävlingstempo utan lite därunder. Banan visade sig gå på JVM-kontrollerna vilka jag besökt flertalet gånger och kan springa till de flesta med förbundna ögon. Men det var ett fint pass och jag träffade på 2 stora fina älgar och därefter 2 rådjur. Trivsamt!



FREDAG 5 OKTOBER

Dagens träning = VILA, resa till 25manna.



LÖRDAG 6 OKTOBER

Dagens träning =
25-manna sträcka 3 = 3,5km = 21:03 + uppvärmning/nedjogg = 50 minuter

Hade jättepigga ben och dom gick bara av sig självt. Orienteringen funkade bra, men jag gjorde ett antal småmissar och har tappat det jag är efter på gaffeln, helt klart! Men jag var 2,5min före näste GMOK:are och det var ju alltid ett gött besked även fast det var synd att de inte var närmare mig eftersom det varit bättre för laget. Men än en gång grymt go terräng på 25manna och väldigt roligt alltihop!



SÖNDAG 7 OKTOBER

Dagens träning = 25-mannakorten 3,8km = 25:13 + uppvärmning/nedjogg= 55 minuter

Efter en 25mannafest och 3h sömn. Ett smärtande vänsteröra och en ömmande häl så är jag väldigt stolt över mitt lopp denna dag. Trots allt det där jag precis nämnt så var jag grymt taggad för att springa och jag kände mig efter omständigheterna pigg i benen även fast jag inte var lika pigg som under gårdagen. Men jag sprang och var lite osäker till 1:an (5 sekunder efter), sen fullföljde jag inte mitt vägval på långsträckan utan istället för att springa runt helt så hoppade jag av efter halva och löpte skog vilket jag tappade på (19 sekunder efter). Sedan gick det bättre och gjorde väl ett par småbommar, men det räckte till ett riktigt bra resultat då jag vann med 1:46 över Martina som var 13 sekunder före Jennie som var 3:a. Jag vann även 8 av 13 sträckor (2 av de jag nämnt ovan och de andra 3 var 2 kortsträckor där jag tappade totalt 5 sekunder och den sista var jag 10 sekunder efter men där gjorde jag en liten sväng). En av sträckorna jag vann var spurten som jag tog hem med 4 sekunder. :D Riktigt kul och kändes gött att kunna ta hem en sånhär seger på en sådan löparbana. Löpningen känns kanon!


TOTALT vecka 40 = 5 timmar 24 minuter

En bra vecka igen. Måndags- och tisdagspasset var grymt goa och sen fick jag ta mig i kragen för att tagga ner litegrann på onsdag-torsdag. Benen var helt i kanonslag under 25manna och det var grymt värt att få de tävlingarna!





Vecka 39

MÅNDAG 24 SEPTEMBER

Pass 1 = Simmning 20 minuter + vattenlöp 40 minuter = 60 minuter

Pass 2 = Styrka 60 minuter

Mycket plankan med 5kgvikt. Mage, rygg, bål framförallt.



TISDAG 25 SEPTEMBER

Dagens träning = Cykel med lite backintervaller = 1h 50 minuter



ONSDAG 26 SEPTEMBER

Pass 1 =
Sprint-OL-intervaller 4 st à ca 3:00-3:40 + uppv/nedjogg = 50 minuter

Pass 2 = Rullskidor 45 minuter + jogg 5 minuter = 50 minuter



TORSDAG 27 SEPTEMBER

Pass 1 = Platt löpning 58 minuter

Pass 2 = Följde upp Hanna på OL-bana i 45 minuter



FREDAG 28 SEPTEMBER

Dagens träning = VILA



LÖRDAG 29 SEPTEMBER

Dagens träning = VILA



SÖNDAG 30 SEPTEMBER

Dagens träning =
Löpning 52 minuter



TOTALT VECKA 39 = 8 timmar 5 minuter

Kommentar kommer senare.


RSS 2.0