Vecka 22, Pree-Camp

MÅNDAG 26 MAJ

Dagens träning =
VILA

Planerat att köra styrka med skoning av benen men jag kör den imorgon istället. Då är jag ledig hela dagen och har ändå inget för mig på förmiddagen. Passar bättre så.



TISDAG 27 MAJ

Pass 1 = Styrka inklusive upp- och nedvärmning = 60 minuter

Cyklade ett ärende som uppvärmning och körde sedan styrka 45min, inga ben i princip utan bara bål. Körde komplexövningarna och sedan lite "mage-rygg-intervaller" och sen lite diverse diverse.
Avslutade sedan med att klippa gräset, men känns inte som att den tiden är nåt värt att skriva upp direkt, men jag gjorde det iallafall. Så nu blir mamma glad. :-P

Pass 2 = 15 st 70/20-intervaller med mellanjogg efter 10st + uppvärmning 12 min och nedjogg 22 min = 60 min

Körde på milen och det var en fin afton. Perfekt väder och gött att trycka på! 70/20 är dom klart goaste intervallerna!



ONSDAG 28 MAJ

Dagens träning = Sprint-OL 2,6km = 13:54 + uppvärmning och nedjogg = 50 minuter

Sprint-OL på nya kartan ute i Tuve och denna gången representerade jag Svenska Juniorlandslaget för första gången. Skönt med en mjukstart! :P Och vi bevarade våra färger fint genom att knipa 4 av de 5 första platserna.
Men det var en riktigt rolig sprint och jag försökte trycka på så gott det gick. Tyckte jag hade bra framförhållning hela tiden. Dock kom bommen och det för att jag missade en grind som jag skulle springa in i och tappade härmed 25 sekunder. Sprang även snett ut från en skogskontroll också, men vann ändå sträckan vilket tyder på bra fart! Kul!

Winsplitsresultat finnes HÄR



TORSDAG 29 MAJ

Pass 1 =
6,5km OL = 65 min + uppvärmning = 75 min

Sprang på Partille/Gunnilse med bansträckning från Berghalla till Smörvattnet. Och det gick bra! Sprang på i ett lagomt tempo hela vägen och gjorde en kontrollmiss på 30 sek, annars rent. Dock läste jag till fel kontroll på en långsträcka, men det gjorde inte så mycket. Riktigt kul!

Pass 2 = x km Sprint-OL tid = ? + uppvärmning 23 min + nedjogg 15 min = uppskattad träningstid 50 minuter?

Det blev nåt fel på klockan så tyvärr vart det ingen tid, vilket var duuuumt för det hade vart kul att se vad jag hade på vissa sträckor o sådär, menmen. Det gick ganska bra här också, lurades till iallafall ett galet vägval. Men jag tryckte på här också (4e ganska hårda passet i rad, ooops) men sprint ger ju ingenting om man inte springer fort. Dock kände jag mig gaaaanska sliten på slutet. Men imorn får det bli lite lugnare även om det är Sportident.




FREDAG 30 MAJ

Pass 1 =
6,5km Lång-OL 75 min + uppvärmning 10min + nedjogg 5 min = 90 minuter

OL-bana med SI på Råhult uppdelat på 2 slingor, en kortare och en längre. Började med den korta och kände frukostfilen upp i halsen, inte så bra, det störde mig i koncentrationen, inte så bra. Sen på 2 skråkontroller småstukade jag båda fötterna en omgång och gick dom två sträckorna för att inte riskera att vricka dem värre. Sen kom Jenny ifatt mig och då bestämde jag mig att om jag ska hålla på såhär så kommer det ta all världens tid. Så kontrollen tillbaka till varvningen gick bra och efter varvningen bestämde jag mig för att gå helt rätt vilket jag också gjorde! Klockren kontrolltagning hela tiden. Eller inte på sista kontrollen, där la jag faktiskt 30sek, men annars så! Dock sprang jag inte på så jättemycket även om det behövs litegranna för att ha styrfart i den här terrängen. :D Men det var kuuuwl!

Pass 2 = Streetdance (haha) 45 min

Anneli, Maria och Ismo drog iväg oss till ett hemligt ställe vilket var Hagabadet och sen leddes vi in i ett rum och då fick vi veta att vi skulle dansa streetdance! :P Vi höll på i 2 timmar och det var kul som fan och det var faktiskt lite jobbigt också, blir ganska statiskt och sen en del stretching så får bli 45 minuter med/lågintensivt. :-)



LÖRDAG 31 MAJ

Dagens träning =
25 min OL

Det var dags för uppföljning ute i Tuve och Camilla Berglund skulle följa upp mig och först under uppvärmningen var vi och checkade in kontrollerna jag bommade på medel-testet, och sen sprang vi till starten och startade, men jag hann inte längre än till 3:an innan jag stukade vänsterfoten, itllräckligt illa för att inte kunna fortsätta. men det var bra tajming för det var nära till bilen och jag fick lindat den snabbt. Sen hjälpte Maria mig med massa grejs och jag kände snabb förbättring. Men inget eftermiddagspass såklart och inte heller imorgon.



SÖNDAG 1 JUNI

Dagens träning = VILA/Fotstyrka 10 minuter



TOTALT vecka 22 = 7 timmar 45 minuter

ROLIG VECKA!
Synd att jag stukade foten såklart, men jag får åka och träna de träningar jag missade en annan dag. Jag missade medel-OL i Svartemosse och medel-OL:en i Tuve också då, och stafett-OL ute på Södra Långvattnet i Mölndal där.




Vecka 21, MOT JVM!

MÅNDAG 19 MAJ

Dagens träning =
OL-jogg 45 min

Dagen som präglas av nervositet gjorde att jag var tvungen att sysselsätta mig litegrann och när Apan frågade om jag ville hänga på på en träning till Jonsered så var jag inte sen att tacka ja. Det blev en OL-slinge-jogg-pass-duell och jag vann på 1 slinga av 6 typ :P Men det var i jonsered och det var bokskog, men det jag märkte var: Det var blött som fan, det var massa frön som fastna över hela kroppen, det var backar och det var en heeeelvetes massa lera. Fyfan. :P



TISDAG 20 MAJ - underbar dag

Dagens träning =
15min uppvärmning + Keps OL + nedjogg 15min = 1h 45 min

Underbart pass! Älska Keps-OL!

Joggade upp till Getryggen och där blev jag utan partner så jag hängde på täten och körde toutch på kontrollpunkten istället för att lämna/hämta keps. Sprang alltså ut i tätposition och kom in i slutet av tätklungan. Fick alltså grym draghjälp iochmed att löparna jag sprang med denna dag var i följande par: Axe/Ola, Johan/Erik, Palm/Karl, Werner&Werner/Karlsson&Karlsson, Simon/Otter. Och så självklart Elit på förvarningspositionen!

Varje "slinga" på 2:a och 3:e boet var i princip lagd på följande sätt: Utförslöpa till kontroll hämta, skrå till kontroll lägga och uppför tillbaka till växling. Detta gjorde att jag med mitt lilla försprång jag tog mig kunde hålla undan till 1:a, ligga med i täten till 2:a och sen tappa uppför till slutet av klungan upp till växling. Framförallt uppför var jag sliten sen helgen, men jag fullföljde passet (hoppade över en sån där hämta-lämna-slinga på sista boet), och sen var jag så jäääävla trött. Men när det är så kul så finns det inget som säger att jag ska lägga av... ;-)

Att sedan få besked om att jag fixade mitt sista delmål och att jag alltså ska springa JVM i sommar... Ja, det känns helt fantastiskt!

Tack Alla för alla gratulationer! Känns oerhört bra att ha ett sånt stöd! :-)



ONSDAG 21 MAJ

Dagens träning =
Sprint-cup 16:28 + uppvärmning 20min och nedjogg 10min + mage & lårstyrka 14min = 60 min

Sprint på Eriksberg och kroppen var rätt deg måste jag säga och även hvuudet vid 3:e kontrollen där jag inte hade nån koll på området runt kontrollen. Rejält slarv och 1:30 i tidstapp. Kanske 1:20 i bomtid då. Men annars gick det ganska bra tekniskt, men det där lilla extra som behövs brukar komma när benen är pigga och det var dem inte idag, med all rätt. Men det var kul! :-) Körde sedan lite styrka när jag kom hem. Måste få igång bålstyrkan nu!!!



TORSDAG 22 MAJ

Dagens träning =
VILA



FREDAG 23 MAJ

Pass 1 =
4+1 backintervaller + uppvärmning och nedjogg = 1h 10min

Cyklade till svarttjärn och sprang en uppvärmningsrunda till mastbacken och körde backintervaller 54, 55, 56, 56 + 1 på tillbakavägen. Inte jätteexplosiv direkt.

Och fan, vad det måste brunnit när det brann där. :(

Pass 2 = Styrka 50 min

Uppvärmning och sedan mest mage, rygg och komplexövningarna. Hamstringstretch också.
Måste börja ladda mentalt för att köra plankan. Jag var grym på den i höstas. Får ta o bli det igen.



LÖRDAg 24 MAJ

Dagens träning =
Jukolatest 5,1 km = 49:44 + uppvärmning+nedjogg = 1h 10 min

Jukolatest vid Toleredsklubbstuga i Tuve. Var schleten i benen sen gårdagen, men orienteringen funkade fint förutom en 2minbom på en kontroll där jag av någon anledning fick för mig något helt annat än vad kartan visade. Sedan gjorde jag 2x30sek till på 2 olika kontroller, men jag är nöjd med passet, absolut!




SÖNDAG 25 MAJ

Dagens träning =
Långpass 1h 30 min

Startade vid Jonsereds Fabriker och vi var endast en liten skara (5st) och blev ännu färre (2st) när de 3 mastodontlöparna bestämde sig för en sväng även på västra sida järnvägen så då var det bara megalånglöparn och 1:30löparn kvar (Räkan&jag) och vi tuffade på direkt på Bohusleden över Råhultbladet. Fin uppförslöpa i början! :-) Sen efter 45 blev jag övergiven och tuggade på själv in på Björnåsberget och åp vildmarkesleden efter en runda ner till vattenintaget. Sprang vildmarksleden ända ner till Stans väg och via Puketorp och hem. Sen var jag trööööööööött och tööööörstig. Måste hitta med ett vätskebälte som fungerar och sitter på bra!



TOTALT vecka 21 = 8 timmar och 10 min

Heja Lina Friskt Humör! Skjortan Hänger Utanför! (... Eller nej, en hänger långt upp på magen så jag får den där jävliga D20glipan...) HEJA HEJA HEJA!

Vecka 20, JVM-tester

MÅNDAG 12 MAJ

Dagens träning =
VILA



TISDAG 13 MAJ

Dagens träning =
11 min uppv + OL-teknik 60 minuter + nedjogg 5 min = totalt 1h 16 min

Åkte upp till Berghalla och sprang på tillåten sida av Partille/Gunillse. La en relativt tuff bana med 20 kontroller för att njuta, ha kul och för att hitta flytet. Allt gick kanonbra förutom att jag höll på att slå ihjäl mig nedför en sluttning där blåbärsriset dolde x antal hålor mellan stenarna. Visst är det underbart med undervegetation? :P



ONSDAg 14 MAJ

Dagens träning =
Uppvärmning 25 min + 15 st 15/15intervaller + nedjogg = totalt 43 minuter

Åkte upp till Åstebo med mamma och värmde upp rejält innan jag körde 15 st 15/15intervaller på flacken på elljusspåret. Joggade sedan ner en runda. Kändes bra.



TORSDAg 15 MAJ

Dagens träning =
VILA



FREDAG 16 MAJ - JVM-test SPRINT

Dagens träning =
JVM-test sprint 2,6km = 13:50 + 20min uppvärmning och 10min nedjogg = 45 min

Var enormt positivt laddad och det var kul att springa sprint! Äntligen en med lite höger/vänstervägval. Slutade på 15:e plats 59 sekunder efter Elsa som vann. Gjorde ett misstag på 10:an där jag inte såg öppningen in mellan häckarna som var förbjudetområdemarkerade. Tappade 12 sek på detta kanske vilket hade gjort en 9eplats kanske. Sen var jag lite osäker vid en kontroll innan och tappade la nån sekund, men det var bara positiva känslor efteråt. Nu ska det bara bli roligare!



LÖRDAG 17 MAJ - JVM-test MEDEL

Dagens träning =
JVM-test medel 3,3km = 26:38 + 20min uppvärmning och 10min nedjogg = 57 min

Var nervös innan start, men måste blivit ännu mer nervös under loppet. Såg direkt att 1:an var svår och tog det jättelugnt dit och spikade den. Hade kankse lite för nedborrat huvud under mitten av sträckan dock. Kom här ifatt 2min före startande Johanna Lönnkvist. Drog lite snett till 2:an (10sek). Fastna i lite enebuskar ut från 2:an, sedan gick det bra till 3:an. Upp till 4:an sen slarvade jag rejält när jag släppte kartkontakten och började titta på 3 andra D20tjejer som sprang runt och letade efter samma konroll som jag. Tyckte jag såg mossen, men det var visst ingen mosse. I själva verket skulle jag fortsatt lite mer och det kom vi på sen allihop och jag fick kontrollen efter en bom på 50sek. Valde ett eget vägval till nästa, men lurade mig lite på en punkthöjd och gick ner lite för tidigt men såg det gröna och kunde sen hitta kontrollen. Dock gick det nästan 30 sekunder här också. Bestämde mig sedan för att skita i alla de andra runtomkring mig och intalade mig själv att eftersom jag kommit ifatt dem allihop så är jag den klart bästa och ska klara av det här själv. Och det gjorde jag! Höll mig lite väl länge på höjderna innan jag kom ner i sänkan till 6:an, annars gick den bra. Och 7:an gick helt enligt planen. Jag visste att en sån sträcka skulle komma och jag gjorde precis som jag tänkt mig. (Vilket också gav sträcktidsseger). Sedan var det ut bland gatorna och det var bara att kötta på. Såg kontrollpunkten från långt håll. Sedan gick jag lite väl långt höger till 9:an och tappade en 10sek. Efter det vart jag brutaltrött? upp till sista kontrollen. Vet egentligen inte om jag var så trött utan snarare så att hela kroppen låste sig. Huvudet dunkade, bröstet dunkade, benen gick åt alla håll utom framåt. Visst, låter kanske som trötthetssymptom, men tror det var för att jag var så jävla nervös fortfarande. Kunde dock spurta rätt okej och sedan var jag imål. På en andra bästa tid 25 sek från ledningen som också blev från segern, men en andraplats... Det var skönt.

Gick sedan på Kajsa Nilssons föreläsning på kvällen vilket var otroligt värt. Skönt att få tänka och göra något annat och sedan är hon så himla skön och bra som bjuder så på sig själv. Positivt!



SÖNDAG 18 MAJ - JVM-test LÅNG

Dagens träning =
JVM-test lång 7,6km = 67:57 + uppvärmning 20min = 1h 28 minuter

Kanske det jag väntat och längtat till mest av allt. Benen kändes helt okej innan start. Nu ska jag ut att ha roligt! (Det var mina tankar.)

Hade dock inget flyt alls i början, men tog det lugnt till 1:an och fick den okej. Sedan drog jag snett till 2:an, 3:an och 5:an samt inte helt optimalt till 6:an. Skärp dig nu Lina! Ut på långsträckan med taktiken: Hitta de bästa stråken så nära strecket som möjligt. Och det gjorde jag och var 2:a på sträckan. Gick sedan bra de två nästkommande kontrollerna också. Ner till 10:an var jag ganska passiv och sprang t o m förbi kontrollen några meter innan jag insåg att det var min. Stod sedan still ett tag vid kontrollen för att bestämma vägval, men bestämde mig för ner-runt-vägvalet för att få chansen att vila huvet litegranna. Stoppades av lite nedfallna träd (som inte var redovisade på kartan) och började klättringen uppåt. Kom dock rätt på ett jättetydligt litet stup som jag inte kunde hitta på kartan. Det enda jag kunde hitta var egentligen där kontrollen var och jag tittade jättenoga så att det bara inte var så att jag inte såg själva skärmen, men nej, ingen kontroll. Fick sedan se en sten precis vid stupet och letade på kartan och upptäckte en sten och ett stup precis i ringkanten och förstod då att jag skulle klättra upp några kurvor till och där satt ju kontrollen. Men tiden tickade iväg på ett tidstapp till 1:50. Kämpade sedan på fram till radion och kontrollen efter gick bra även om jag började bli trött. Sista långsträckan tillbaka och jag tog lite för mycket höjd i början och sedan kämpade jag på uppför den stora höjden under kraftledningen. Upp mot nästa höjd, men sprang in i skogen lite för tidigt och löpte ut på några höjder och sen kollade jag kompassen. Helvete, snett!! Var då på väg ut mot 7:an igen. Ner, genom det gröna och sen fick jag korsa hela höjden. Allt detta vres istället för att bara kunna löpa rakt på höjderna som planen var. Fan. Kollade på klockan, men bet ihop och tankarna om att "det gäller livet" kom. (Haha, patetiskt? :P Nej, snarare en otrolig vilja att nå ett mål.) Inte klockrena kontrolltagningar, men sen tjötta jag på som en dåre ner genom bebyggelsen. Blev otroligt trött upp till sista och samma känsla som i lördags kom. Fick dock även här på en bra spurt. In som 3:a, drygt 3min efter Beata. Som blev slutresultatet.

Nu har jag gjort mitt.
Nu är det bara att hoppas.



TOTALT vecka 20 = 5 timmar 9 minuter

Jag gjorde en plan inför tävlingarna iochmed tisdag och onsdag-passet. Det gick rätt, det kändes bra. Självförtroendet kom. Jag bet ihop. Jag visste att jag kunde och jag visade det. En andra- och en tredjeplats på medel- och långtesten är två bra resultat.

Jag hoppas att jag fixar det här.
Jag tror att jag fixar det här.





Vecka 19, J-cuper Åmål&Säffle

MÅNDAG 5 MAJ

Dagens träning =
Löpning runt Kåsjön lugnt 59 minuter

Sprang på jobbrasten runt Kåsjön och det var gött.



TISDAG 6 MAJ

Dagens träning =
Uppv 5min + Korp-OL 49 min + nedjogg 9 min = 1h 3 minuter totalt

Sprang Korp-OL 5,8km vid Härlanda Tjärn och upp på Getryggen idag. Valde att ta det lite lugnt och inte springa på som en dåre. OL-tekniskt gick det bra, dock inte så svåra kontroller. Men det var längesen jag sprang med stiftklämmor. Jobbigt att stanna vid varje kontroll. Glömde t o m av att stämpla vid första så fick dra en dubbelstämpling vid 2:an. Men sen var kartan gammal och mkt inritat på den så vid näst sista kollade jag fel och sprang kontrakurs ett tag innan jag upptäckte att det inte var till den kontrollen jag skulle, men då blev passet bara några extra minuter.

Nu ska jag sova. Imorn är det Sprint-Cup. Hejdå.



ONSDAG 7 MAJ

Dagens träning =
Sprint 1,8 km 21 min + uppvärmning 29 min + nedjogg 10 min = totalt 1h + styrka 10 min

Sprint-Cup nr1 och jag var inte beredd på att det skulle bli så snorsvårt som det blev så jag bommade gaaanska mycket. Var taggad på att springa fort, men klarade allså itne av att bromsa när jag kom upp på den svåra höjden. Menemn, det var kul iaf. Körde lite lårstyrka och mage när jag kom hem.



TORSDAG 8 MAJ

Dagens träning =
VILA



FREDAG 9 MAJ

Dagens träning =
Löpning 46 min + gräsklippning :P = totalt 1h träning

Sprang upp på Björnåsberget, via Furåstjärn upp till Vildmarksleden och den ner till Stans väg genom Puketorp och hem. Hade lite deg ben för vilan igår men sprang i ett behagligt lagom tempo hela vägen. Höll samma hela rundan igenom och hade 46 min. Tror jag brukar ha 48 på den rundan när jag tyckt jag sprungit på mer? så det bådar ju gott inför imorgon! :-) Jag är taggad. Nu gäller det att gå rätt, ta smarta vägval och tugga på. Tugga på som fan! JAG KAN!



LÖRDAG 10 MAJ

Dagens träning =
J-cup Åmål - 30min uppvärmning + 30min OL = 60min totalt

Var rejält taggad för att springa långt och tufft idag på J-cupen, men efter att ha fått världens kramp i magen vid 3:an och var tvungen att huka och stå still 7-10min så var jag inte taggad på att fortsätta utan bröt. Magen blev sakta bättre de närmaste timmarna. Har haft så en gång förut, på ett träningspass innan Thailand. Vet inte vad det kan bero på.



SÖNDAG 11 MAJ

Dagens träning =
J-cup Säffle - 25min uppvärmning + 42 min = totalt 1h 7 min

Helt värdelöst lopp som redan är glömt och ingen idé att lägga energi på att analysera.



TOTALT vecka 19 = 6h 19 minuter

Enormt tråkigt med lördagen, jag var så jävla taggad. Men sånt händer. Bara att ta nya tag.
Fredagens pass var iaf ett som var riktigt skönt!

RSS 2.0