Vecka 48 - börja jobba...

MÅNDAG 26 NOVEMBER

Dagens träning =
COL-gympa/styrka 65 min + innebandy 45 min = 1h 50 minuter totalt

Först blev det köttning från huset ner till bussen eftersom jag som vanligt var väldigt sen. :P Men löpsteget kändes fint och så fick jag upp värmen också eftersom det nu börjar bli kyligt även här på bästkusten.

Sen drog det igång med Gympa där koordination var nyckeln och det tog ett tag innan jag kom in i grejerna... Göra olika saker med ben&armar samtidigt är inte min starka sida! Sen drog det på med lite styrkeövningar och jag var sliten lite överallt efter förra veckan, men det var bara att bita ihop. Skönt med ett styrkepass med lite tempo! Tack för bra ledning av Lin! (Jag måste betala medlemsavgift till COL, för jag tror att jag ska börja vara med på måndagspassen framöver...)

Efter gympan var det dags för innebandy och jag fattar inte varför alla tjejer flyr fältet när det är dags för det där. Jaja, det innebär att jag fick alla pojkar för mig själv - desto bättre! Höhö. Närå, men det var riktigt skoj att lira lita även fast jag alltid tror att jag är bättre än vad jag egentligen är, men det gäller ju att ha lite flyt och jag gjorde faktiskt mål! ;) Dock bidrog jag till nåt självmål också, men det var inte avsiktligt! Och sånt där behöver jag inte nämna egentligen...

Sen hopp på spårvagnen svettig och go och passade på att stretcha litegrann. Sen när bussen släppte av mig i Finngösa så var det kallt så det var lika bra att kötta tillbaka upp till huset för o inte bli kall. Dock var lite lite jobbigare nu än på nervägen...



TISDAG 27 NOVEMBER

Dagens träning =
Fartlek 35 min + uppvärmning/nedjogg = totalt 57 minuter

Fartlek runt 8:an. Blandat korta, långa och backe. Ont i magen efter för mycket kladdkaka, men eftersom det säkert berodde på det kunde jag ju inte vika ner mig och sista intervallen var så jävla go. Snacka om att tänja max-gränsen. Fick in en fin fällning vid mållinjen för att öva till JVM-sprinten också som Sofia insisterar på att jag ska göra. :P Sen var jag TRÖTT!!! Vila imorgon - så jevla gott!



ONSDAG 28 NOVEMBER


Dagens träning =
VILA.

Första dagen på jobbet.



TORSDAG 29 NOVEMBER

Dagens träning =
Löpning 40 minuter

Sprang 5:an med två varv på den "jobbiga delen" så det blev ja 7,5 eller nåt + en liten runda till. Men det regnade och jag var brutalsliten sen jobbet. Ojoj.



FREDAG 30 NOVEMBER

Dagens träning =
Löpning 49 minuter

Sprang hemifrån och bort runt Soldatängesspåret och så hemåt, fast runt plantskolan och hem. Rätt trött idag också och det är segt att springa ut vid 7 på kvällarna. Men det gick.

Och det går lite sisådär med dom där knäböjarna allså...



LÖRDAG 1 DECEMBER

Dagens träning =
OL 4,5 km 59 minuter (haha!) + uppvärmning 10 min = 1h 9 minuter totalt

OL i Jonsered och det ösregnade och eftersom underlaget i delar av den skogen är 1 dm löv och under den massa lera och detta tillsammans med massa regn så vart skogen ganska hal och för att ta sig ner för vissa sluttningar var det bäst att sätta sig på rumpan och åka. Men nej, jag hade inget flyt idag. Trött sen jobbet och det var mest skönt att ut och lulla lite.



SÖNDAG 2 DECEMBER

Dagens träning =
Långpass 1h 43 minuter stig och grusväg

OJ OJ OJ OJ, vad jag är trött nu!

Stugloppet var idag, men eftersom det passerar JVM-testområdet så kunde jag bara springa från 9km:arn, men jag ville springa längre så då tog jag bilen till Skatås och sprang därifrån för att springa upp till Kåsjön och på Stugloppet där sen. Och jag var brutaltrött i början, men kom la igång efter 40 min eller nåt, men med 4-5km kvar så var jag trött igen och jättetörstig och trodde det skulle vara vätskekontroll vid Sörlyckan, MEN det var det inte... Så sista kilometern var jag så stum. Haha, herregud... När jag kom tillbaka drog jag 5 muggar varm saft på en minut och efter duschen smakade Elsi-Briths äppelkaka såååå jäääääääääävla gooooooooooooooott!!!

Såhär sprang jag:




TOTALT VECKA 48 = 7 timmar 8 minuter

Oj, trodde jag skulle landa på färre timmar denna veckan faktiskt i och med att jag var så trött i torsdags och fredags, men det var ju positivt det här iallafall. Har dock känt mig sliten hela veckan, så nästa vecka blir det 2 vilodagar, men det passar bra i och med att jag ska jobba tisdag-lördag nästa vecka.






Vecka 47 - 10mila/SM08- helgläger bl a

MÅNDAG 19 NOVEMBER

Dagens träning =
VILA

Har idag pysslat med utvärdering (klar), målsättning 2008 (klar) och träningsplanering 2008 (nästan klar) samt en planering över min jobbperiod nu för att få det att gå ihop med träningen på ett bra sätt. Känns som att jag börjar få koll på läget och denna veckan blir det en riktig start på vinterträningen då jag planerat en hård vecka. Ska bli riktigt kul!

En annan sak som är kul är att telefonen ringde förut och det var från Partille Kultur- och Idrottsmossigojs OCH de meddelade att JAG FÅTT PARTILLE IDROTTSSTIPENDIUM som jag sökte! Åh, så himla kul! Jag har ingen aning om hur mycket det är på för jag glömde fråga, men de ska dela ut det den 11 december i Kommunhuset iallafall. NU blir jag verkligen motiverad om nåt!!!



TISDAG 20 NOVEMBER

Dagens träning =
6 st 1000m-intervaller + 1st 2:45min och 1st 2:36min = totalt 36 min +uppv 17 min och nedjogg 15 min + 3x15 knäböj med pinne 5 min = totalt på passet 1 h 13 minuter

1000m intervaller: 4,07 - 4:04 - 4:08 - 4:12 - 3:53 (lite kortare än 1000m) - 4:04 (ca 985m) 45 sek till 1min vila.
Sedan körde jag till en krök och det tog 2:45 och sedan tilbaka 2:36. 40 sek vila på dessa.

Hade ont i magen när jag sprang igen och även ont i hålfoten på höger fot samt känningar av hälen. Det positiva är att jag inte kände av hälen när jag sprang intervallerna eftersom det blir mindre tryck när jag springer fort (mer på tå?). Men hade rätt ont under mellanjogg och nedjogg... Magen vet jag inte vad det är med och ont i hålfoten har jag haft förut och jag tror att det bara är nån nerv som kommer i kläm då och då.

Sedan hamnde jag som i ett vakuum av folk också. Jag ville springa 1000m och inte stoppa innan som jag gjorde på nån för jag ville ha mina "tider". Men samtidigt behövde jag ha vilan mellan varje och inte skippa för mycket för att kunna springa med någon framför. Aja, dilemma som uppstår på sånna här längd-intervaller...


Btw så har jag ändrat layouten här i bloggen. Lite mer jag och orientering nu! ;P



ONSDAG 21 NOVEMBER

Pass 1 =
OL 3,5km + uppv och nedjogg = 60 minuter

Sprang D21-banan från höstkorten tid: 28:48 vilket var 1:16 efter Maria Magnusson som vann Höstkorten. Jag hade kommit 5:a. Men nu satt det inga skärmar ute såklart.
Dock inledde jag lite halvknackigt. Dålig koll på ringen som vanligt. Jag måste skärpa mig i inledningen på banorna. Slarvar alltid där och kommer inte in förrän efter 3 kontroller ungefär. Sedan tog jag ett dåligt vägval också. Tror iofs jag sprungit annorlunda om det varit tävling och fler människor i skogen. Nu var jag ensam. Men det var skoj att springa! Kände mig lite seg och låg och tryckte i ett tempo hela tiden, men det är ju vinter så!
Värmde upp bra innan och joggade ner bra. Skönt pass.

Pass 2 = Löpning 55 minuter + 3x15 knäböj = totalt 60 minuter

Åkte med mamma till Skatås och sprang som kartan visar. Dock hade jag jävligt ont i hälen och sista 500m kändes det inget vidare alltså. Men jag har nya skor så det kan nog bero på det. Får hitta något annat alternativ och inte bara köra i de röda.


Röd = rundan jag sprang nu
Ljusgrön (längst ner) = 1000m vi sprang igår fram och tillbaka.

Körde knäböjen igen och dessa ska alltså bygga upp stabiliteten i fotlederna. Och jag ska köra dem 5 ggr i veckan i 3 månader. Herregud. Men jag ska verkligen försöka!



TORSDAG 22 NOVEMBER

Pass 1 =
Backintervaller 12 st + uppvärmning/nedjogg = 1 h 12 minuter

Uppvärmning upp 18 minuter
Körde på Prästtjärnsspåret.
Int 1-3 i första backen när man springer vänstervarv: 0:53, 0:54 och 0:55 med 2 minuters aktiv vila
Mellanjogg på 4 minuter
Int 4-6 i backen från mitten av Prästtjärn upp till Eljjusspåret: 0:43, 0:44 och 0:44 med 1,5 minuters aktiv vila
Mellanjogg på 4 minuter
Int 7-9 i backen från toppen av Prästtjärn upp till skylten: 0:57, 0;55 och 0;56 med 2 minuters aktiv vila
Mellanjogg på 9 minuter
Int 10-12 i branta backen från start fast högervarv: 0:43, 0:42 och 0:42 med 1,5 minuters aktiv vila
Nedjogg hem 15 minuter


Pass 2 = Långpass med lampa 1 h 40 minuter

Sprang en trivsam runda på Knipeflågs/Getryggen med Karl, Krocko, Simon, Anders H och en skeeåååning vid namn Jakob har jag för mig. Gemytligt tempo och riktigt mysigt! Trött uppför, men annars varé fint!



FREDAG 23 NOVEMBER

Dagens träning =
Styrka 45 minuter

Bosönövningarna, core, mage och rygg och lite ben. Hade lite tidspress... Sämst på plankan!

Avfärd 10mila/SM08-läger med klubben! :D



LÖRDAG 24 NOVEMBER - inför 10 mila i Sigtuna

Pass 1 = OL ca 6km = 49 min + uppvärmning = 56 minuter

Hade inget bra flyt i början då jag slarvade med riktningen, men sedan skärpte jag mig och orienterade bra. Lite sliten i benen.

Pass 2 = OL x km = 62 minuter + uppvärmning = 66 minuter

Efter felberäkning på tiden stack vi ut strax innan skymning och redan till 1:a kontrollen var det lite skumt att läsa på kartan i en tätare skogen och sen blev det bara mörkare och mörkare, men hade 3 kontroller samma som på förmiddagen så kunde köra på kartminne en del och när det var 2 kontroller kvar fick jag ge mig och springa på stigar hem och då var det svart vill jag lova. Haha, spännande att springa Natt-OL utan pannlampa. :D Men jag tyckte jag klarade mig fint ändå! Gjorde dock en bom modell större, men det skyller jag på mörkret...



SÖNDAG 25 NOVEMBER inför SM i Södertälje

Pass 1 =
OL x km = 48 minuter + uppvärmning = 55 minuter

Mer snö här och blötsnö var det också så halkade mest runt i skogen och ramlade titt som tätt och fick inte på nåt go så orienteringen funkade sådär. Men det var svårt att tagga till... Låg iaf och kämpade med Egil&Jocke och kunde avgöra genom ett eget vägval på slutet... ;)

Pass 2 = OL x km medeldistans = 30 minuter + uppvärmning och nedjogg = 48 minuter

Småbom på 1:an och 3:an, men sedan gick det väldigt bra! Bommade på en till där jag hade inritad sänka, men snitseln satt i mossen ovanför... Hade här en riktig man mot man-fight mot Egil på slutet, men kunde än en gång avgöra till min fördel. Gött o få lite hetskänsla och när orienteringen funkar bra! Riktigt skoj final på lägret och en grymt bra träningsvecka!



TOTALT VECKA 47 = 10 timmar 35 minuter

Faaaaen, vad bra Lina! Kanonvecka med intervaller, backe, styrka, långpass, vanlig distans, OL-teknik både med fart och lite mindre fart. Saknas 2 ggs på knäböjen bara, men det är småsaker. Hur bra som helst! Riktigt skönt att få en sån här bra vecka inför jobbperioden och att jag klarar det bra och kunde trycka på fint på sista passet. Yey!

Tack för ett fint läger! Det krävs inte så jättemycket för att få ett GMOK-läger att bli lyckat eftersom gänget är så gôtt, men även träningar och allt var helnice!





Vecka 46 - Landslagssamling Bosön

MÅNDAG 12 NOVEMBER

Dagens träning = VILA



TISDAG 13 NOVEMBER

Dagens träning = VILA, hemresa.

Skulle dratt ut på en komigång-jogg när jag kom hem hade jag tänkt, men planet blev försenat så det sket sig.



ONSDAG 14 NOVEMBER

Dagens träning = OL+löpning 64 minuter

Tog bilen till Härlanda Tjärn, värmde upp och sprang sedan H21-banan från våran Höstkort den 21 oktober. Sprang inte i nån hög fart utan mer distansfart. Inte sprungit sen finalloppet nu. Orienterade rätt kasst i början, men sen orndade det till sig bra och kroppen var seg, men inte så seg som befarat. Nu är det bara att hålla sig frisk och tuta och köra!

Utvärdering, planering och målsättning inte riktigt klar ännu...



TORSDAG 15 NOVEMBER

Dagens träning =
Löpning 51 minuter

Sprang som kartan visar.



Sprang i OL-skor, dom inte helt uppklippta och jag fick ont i hälen vilket gjorde att tempot var lite begränsat, men sprang som planerat ändå och får la hålla mig till den andra skon ett tag...

Avfärd till Bosön.
På programmet: Lära känna varandra och genomgång av samlingen.



FREDAG 16 NOVEMBER

Dagens träning = Tempoträning 55 minuter + uppv 15min och nedjogg 15 min = 1h 25 minuter

Jogg från Bosön till Lidingöloppsstarten.

1. Löpning 1450m Gick kanske ut lite för hårt. Längesen jag sprang snabbt nu efter Egyptenresan och benen var la inte riktigt igång.
2. OL x km Inte jättebra flyt. Småbommade.
3. Löpning 1450m Trött!!! Fick verkligen kämpa. Typ 45sek sämre än första varvet.
4. OL x km Orienterade väldigt dåligt. Tänkte på att jag var trött och då gick det inte alls. Hade funderingar på att skita i resten för att jag var trött, men kom på att jag blir ju inte bättre av att ge upp så jag fortsatte och det var bra!
5. Löpning 1450m Trött igen, men kunde slappna av lite mer. Lika tid som varvet innan iallafall. Hade kanske tappat lite go, men kämpade ändå på okej.
6. OL x km Mycket bättre flyt! Nu satt de där de skulle! Skönt!
= totalt 8 km och 55 minuter

(Nu har jag tappat bort pappret med tiderna på de separata delarna, men det får la räcka med kommentarer tills vidare.)

Sedan jogg hem igen. Stretchade.


Dagens föreläsningar:
1. Offensiv orientering (helhet, elitplan, portfolio) med Marita och Pekka
2. Offensiv orienteringsteknik/tanke med Pekka
3. Långsam träning - Att komma åt fler resurser i kroppen, långsamma rörelser med Anneli
4. Offensiv mentalitet med Tjolle



LÖRDAG 17 NOVEMBER

Dagens träning = Stads-OL x km = 70 minuter

Sprang hälften med Sara och Anna, men de skulle springa längre och jag skulle tillbaka på möte med Anneli, men fick problem med magen på tillbakavägen så fick slå av på tempot en del, tyvärr...

På kvällen var det sociala aktiviteter med lite gympa och bollspel-inslag. Skoj!

Dagens föreläsningar:
1. VM-medaljör och Hur? med Signar Eriksson
2. Offensiv fysik med Bengt Saltin
3. Diskussion och frågestund med Bengt Saltin



SÖNDAG 18 NOVEMBER

Dagens träning =
OL x km = 52 minuter + uppvärmning/nedjogg = 70 minuter

Slingor från Lidingöloppsmålet. Första slingan gick jättebra. Sen försvann koncentrationen lite på andra och jag sprang dåligt. Benen var inte alltför pigga... På sista slingan gick det bättre, men sen fick jag ont i magen igen och joggade tillbaka...

Dagens föreläsningar:
1. Offensiv orientering 2008

Gjorde även rörlighetstest och fick lite feedback och övningar att jobba med. Bra!



TOTALT Vecka 46 = 5 timmar 40 minuter+

Skönt att vara hemma från Egypten och springa. Kul med samlingen på Bosön. Mycket föreläsningar att fundera över och ta del av och roligt att träffa folk!





Vecka 45

MÅNDAG 5 NOVEMBER

Dagens träning =
Jogg 10 min, löpskolning 8 minuter och styrka 52 minuter = totalt 70 minuter

Kände mig lite tjock i halsen idag (jag är så jävla klen, pallar inte att gå o lägga mig senare än 10 då får jag förkylningssymptom... :S), så jag valde att köra styrka. Drog iallafall ut och joggade 10 min och körde lite löpskolning utomhus också. Sedan drog jag in och invigde nya träningsbänken på riktigt och körde lite allt möjligt. Komplexövningarna, mage, rygg, ben, hamstringstretch, utfallssteg, plankan m.m... Kändes bra och nu ska det bli lite rullians på styrkan under vintern.

Imorgon åker iallafall mamma och jag till Egypten och med mig har jag en wetwest så det ska nog bli lite tränat där nere också. Ska iallafall bli hur skönt som helst!

Btw så är det officiellt idag:
http://www.orientering.se/t2.asp?p=1920&x=1&a=1110714

:)



TISDAG 6 NOVEMBER
Grattis Janni! ;)
Dagens träning = VILA. Åka Egypten!



ONSDAG 7 NOVEMBER

Dagens träning = 35 min + 10 min wetwest. (I Röda Havet!) = totalt 45 minuter



TORSDAG 8 NOVEMBER

Dagens träning =
20 min wet west + 10 min styrka = totalt 30 minuter

Haha, vilka träningspass...



FREDAG 9 NOVEMBER

Dagens träning =
30 min + 30 min wetwest = totalt 60 minuter



LÖRDAG 10 NOVEMBER

Dagens träning = 30 minuter + 10 minuter styrka = totalt 40 minuter



SÖNDAG 11 NOVEMBER

Dagens träning =
33 min + 25 min wetwest = totalt 58 minuter



TOTALT VECKA 45 = 5 timmar 3 minuter

Wetwest i Röda Havet är att rekommendera om man inte gillar wetwest i inomhusbassäng. ;) Annars så var jag jävligt löpsugen där nere, men fick ju motionerat litegrann iallafall...






Vecka 44

MÅNDAG 29 OKTOBER

Dagens träning =
Löpning 45 minuter

Hets mot mörkret då jag stack ut kvart över 4. Lubbade upp via Furåstjärn och sen rakt fram till Vildmarksleden och ner till Stans väg och genom Puktetorp och hem. Behövde sträcka ut lite.



TISDAG 30 OKTOBER

Dagens träning =
Kompisintervaller 8 st + uppvärmning/nedjogg = 50 minuter + att jag körde lite styrka på förmiddagen och testade nya tränignsbänken i 20 minuter

Kompisintervaller med Louise. Sprang varsitt hål på en 1,5km slinga och där man möttes vilade man 1 minut och vände sedan och sprang tillbaka. Sedan bytte man håll. Vi låg på 3:01-3:15 typ och 8 st. Var rejält sliten på 5:an och 6:an men kunde bita ihop och avsluta bra på de två sista. Sen var jag gryyyyyymt trött!



ONSDAG 31 OKTOBER

Dagens träning =
Tjejträning Natt-Sprint-OL 38 min + uppvärmning/nedjogg + plankan = 50 minuter

3 slingor i Guldheden. Varje kontroll låg typ i ett skogsområde och där var det väldigt vresigt och halt och där gick det knappt att springa. Sprang dock på någorlunda emellanåt. Kom dock inte upp i riktigt tempo då jag inte värmt upp i mer än 3 minuter innan typ. Hade dock bästa tiden och det är ju alltid nåt. :) Var annars väldigt trevligt arrangerat av Malin och mycket god mat.



TORSDAG 1 NOVEMBER

Dagens träning =
Löpning 50 minuter

Inte mycket folk på torsdagdistansen så jag hängde på Palm, Micke och Karl på deras distans. Vi sprang på 18km:arn och jag hoppade av där den korsade åttan och sprang åttan hemåt. Körde in på sista svängen på 2,5an på slutet och kom ikapp Bergman och Jens och sprang med dom tillbaka till Skatås. Blev dock lite avslaget tempo sista biten, men det mådde nog bara mitt lår bra av. Har nämnligen känt mig oerhört stel i högerlåret hela veckan. Försökt stretcha mycket.

Har förövrigt blivit många kortare pass det senaste men det känns bra att komma igång på det sättet samt att det är det motivationen räcker till för nu.

Btw. Tack för alla kommentarer, gratulationer och andra grejer. Kul att folk är inne och läser och det verkar spridas mer och mer trots att jag faktiskt inte sagt till nån att jag har en träningsblogg... ;P

Annars så tycker jag att de borde publicera juniortruppen nu. Jag är nyfiken på den! Upptäckte idag att det ju faktiskt är 7 platser och inte bara 6st som jag har trott (och skrev i min stipendieansökan... Ajfan... :P). Men det ska bli spännande att se vilka som kommer med mer... :)



FREDAG 2 NOVEMBER

Dagens träning =
Jogg 20 minuter

Kände för att röra på mig, men tänkte att det kanske inte ska vara för hårt med tanke på Finalloppet imorgon så det blev en kort joggrunda på 20 minuter med mycket stretching efteråt. Nu är jag faktiskt nervös inför imorgon, för jag vill så gärna vara pigg!



LÖRDAG 3 NOVEMBER

Dagens träning =
25min uppvärmning + 15min snabbt + 10 min ta-mig-hem = 50 minuter

Skulle springa Finalloppet och kände väl redan på uppvärmningen att benen inte var jättepigga och jag fick håll som inte ville släppa. Sprang iväg i ett bra tempo som hade hållt en bra dag, men idag var ingen bra dag och jag fick mjölksyra direkt varvat med hållet. Det kändes bara sämre och sämre och efter att ha hamnat in på fel tankar och kväljningar så bestämde jag mig för att hoppa av, efter runt 3,2km bara. Jag lunkade tillbaka och hoppade in i duschen. Sedan kände jag mig iofs värdelös för att jag brutit och inte fullföljt, men så kul skulle vi inte ha idag... Jag har helt enkelt inte kommit igång så bra på de här 2 veckorna sedan 2veckorssjukperioden. Och efter att ha varit i mitt livs löpform veckan innan sjukdomen så är det lite svårt att ta att jag inte är lika bra nu. Men det kommer väl, det kommer...



SÖNDAG 4 NOVEMBER

Dagens träning =
VILA

Kände lite oroväckande skit i luftrören. Hm?



TOTALT vecka 44 = 4 timmar 45 minuter

Inte nån toppenvecka direkt och jävligt surt med Finalloppet, men har man inte någon bra dag så...

Annars så håller jag på o knåpar på utvärdering av 06-07, målsättning för 08 och planering för 07-08. It's on it's way.

RSS 2.0