Vecka 30

MÅNDAG 23 JULI

Dagens träning = O-ringen E1 5,7km = 49.47 + 20 min uppv = totalt 1h 10 min

Sprang trots snuvighet och det gick dåligt orienteringsmässigt och löpmässigt. Ett jävla bräsk och jag blev 17e +6:55. Låg i sängen 5h efter loppet.



TISDAG 24 JULI

Dagens träning = Sjuk



ONSDAG 25 JULI

Dagens träning = Sjuk



TORSDAG 26 JULI

Dagens träning = Sjuk



FREDAG 27 JULI

Dagens träning = Sjuk



LÖRDAG 28 JULI

Dagens träning = Sjuk



SÖNDAG 29 JULI

Dagens träning = Sjuk/vila



TOTALT vecka 30 = 1 timma 10 minuter

ALLTID ÄR DET NÅT SOM PAJAR! JAG ÄR SÅÅÅ LESS PÅ DEN HÄR SKITEN NU! Alltid en käpp i hjulet. Alltid... Fan också. :(

(Nu ska jag söka upp nån expert som kan berätta vad fan det är för fel på mitt så kallade immunförsvar...)
Info: Jag är nu uppe i 46 sjukdagar sen 1 januari. 7 veckor. Kul liv.




Vecka 29

MÅNDAG 16 JULI

Dagens träning = Backintervaller 5st + uppv/nedjogg = totalt 48 min

Sprang backintervaller i TV-mastbacken och jag var trött på de första, men sen kom mamma och ställde sig i backen och helt plötsligt gick det fortare. Bra för då pressade jag mig ytterligare lite till. Trött och skön känsla efteråt. Finfint!



TISDAG 17 JULI

Dagens träning = VILA



ONSDAG 18 JULI

Dagens träning = VILA



TORSDAG 19 JULI

Dagens träning = OL 4,4km + uppvärmning = totalt 54 min

Sprang teknik på JVM-kontroller på Jonsered och det gick inte så bra. Lite väl hetsig och okoncentrerad och fick dåligt flyt, men fick springa av mig litegrann och det var huvudsaken.



FREDAG 20 JULI

Dagens träning = VILA

Skulle tränat distans, men vaknade med förkylningssymptom så jag skippade det och fick röra på mig genom grässkyddet iallafall. Nu såhär på kvällen känns det inte helt 100, men får hoppas på bättre känsla imorgon för då ska jag springa intervaller har jag tänkt.



LÖRDAG 21 JULI

Dagens träning = 30/15 +15/15-intervaller = 35 minuter

Ut o lattja lite intervaller med mamma.



SÖNDAG 22 JULI

Dagens träning = VILA, brutalförkyld...



TOTALT vecka 29 = 2 timmar 17 minuter

Jävlaskitformtoppningsvecka...

Vecka 28

MÅNDAG 9 JULI

Dagens träning = 46 min löpning i mammatempo

Mamma fick med mig på en runda grusvägen upp runt Prästtjärn och samma väg hem. Vi sprang i hennes tempo och jag tror att hon börjar komma i någorlunda form nu faktiskt. Jag kände mig ganska trött, men behövde ju inte ta i för allt vad jag var värd direkt...



TISDAG 10 JULI

Dagens träning = 6 st 4min intervaller med 2+1min vila + uppvärmning/nedjogg = totalt 1h 10 min

Intervallträning med klubben. Värmde upp lite drygt en kvart och körde sen 6 st 4-min-intervaller med 2 min jogg-vila och 1 min gång-vila à la Palm. Kände direkt på första intervallen att kroppen inte ville bjuda på nåt idag så jag fick verkligen kämpa brutalt hela passet igenom. På 3:e och 4:e trodde jag att de sista skulle bli i slowmotion-tempo, men på nåt sätt ordnade det till sig en aning och jag knapa in meter på de som legat före mig innan. Jäääkligt skönt att ha detta genomfört!!!



ONSDAG 11 JULI

Dagens träning = 61 min distans

Sprang på leriga och blöta stigar de första 40min med Johan och då blev tempot ett ganska högt distanstempo bitvis. Dock skulle han springa längre och jag bara en timme så efter 40min vände jag hemåt och då blev tempot lugnare, men då var också benen rejält trötta igen, men slog inte av helt på takten utan det gick okej hem. Nu blir det efterlängtad vila imorgon och sedan Hallands 3-dagars, dock som träning inför 5-dagars, men det är klart att jag ska göra mitt bästa ändå!



TORSDAG 12 JULI

Dagens träning = VILA



FREDAG 13 JULI

Dagens träning = Hallands 3-dagars Etapp 1 medel 3,7km = 33:54 + uppv/nedjogg = totalt 65 minuter

Sprang alldeles för fort från start och gjorde fel på de första 9 kontrollerna tror jag. INTE bra. Men jag var relativt pigg iallafall. Men jäkla skitterräng var det också. Usch. Var 3:53 efter Kristin Löfgren.



LÖRDAG 14 JULI

Dagens träning = Hallands 3-dagars Etapp 2 lång 6km = 50:12 + uppv/nedjogg = totalt 1h 20 min

Nu orienterade jag som jag skulle. Tog det lugnt, hade kartkontakt och sprang fort däremellan. Gjorde några mindre misstag på ett par kontroller, men det räckte ändå till seger i D21L. SKÖNT! Nu 2:a totalt + ca 1:40.



SÖNDAG 15 JULI

Dagens träning = Hallands 3-dagars Etapp 3 lång 6,3km = 62:07 + uppvärmning/nedjogg = totat 1h 30min

Paralellfel i början och allmänt dålig framförhållning gjorde att de flesta kom ikapp och jag orkade inte motivera mig för att springa på. Kände mig ganska sliten också. Slutade med ett totalt sett dåligt lopp och 10eplats totalt, men vad tusan...



TOTALT VECKA 28 = 6 timmar 52 minuter

Helt okej vecka. Trist med två dåliga lopp på Hallands, men kul med ett riktigt bra! Jag vet ju hur jag ska göra bara jag engagerar mig litegrann, så det ska nog bli bra på 5dagars. :P Goa intervaller i tisdags också. Fan vad trött jag var och vad jag slet. Men skoj! :)







Vecka 27

MÅNDAG 2 JULI

Pass 1 fm = Långpass 1h 58 minuter

Sprang först upp för skidbackarna på Idre fjäll och sedan mot Städjan, men Bettan och jag vek av när vi kom upp för fjället och sprang där istället för att fortsätta upp på Städjans topp. Passet blev längre än vad jag planerat, men det berodde på att vi inte hade någon karta med oss och hade kollat upp någon bra väg att springa. Jag var jäkligt sliten när jag kom tillbaka...

Pass 2 em = OL 49 min + 12 min uppvärmning = totalt 61 min träning

Sprang ett pass på Himmeråsen och det var ju stenigt som fan, men orienteringen funkade i huvudsak stabilt och gjorde la endast ett litet misstag. Kul!



TISDAG 3 JULI

Pass 1 fm = Distans 69 minuter

Sprang från Gammelsätervallen upp på Nipfjället och efter att ha spanat in snön upp mot toppen så vände Bettan och jag och sprang tillbaka ner igen. Rätt slitigt uppför måste jag säga, men skönt med ett kortare distanspass.

Pass 2 em = OL 5,5km = 53 minuter + 10 min uppvärmning = totalt ca 63 minuter

Sprang på Burusjökartan och efter att ha gjort en jäklgit okoncentrerad inledning så skärpte jag mig och gjorde sedan ett bra lopp.



ONSDAG 4 JULI

Pass 1 fm = Lugn distans 63 minuter

Sprang själv en runda runt Idre Fjäll (mest på milen) och var ganska trött. Det var en rejäl motvind bitvis också!

Pass 2 em = OL 44 minuter + 3 min uppvärmning och 15 min nedjogg i skog = totalt 62 minuter

Sprang på Burusjökartan igen och det gick bra! En kontroll fanns inte dock så la några minuter på att kolla så att jag ändå var rätt och sådär, men annars så! Jag var pigg också! Mycket bättre än i förmiddags! Skoj!



TORSDAG 5 JULI

Pass 1 fm = VILA

Pass 2 em = OL 5,8km = 46 minuter + 12 min uppvärmning och 7 min nedjogg = 65 minuter totalt

Sprang där på åsen söder om Idre Fjäll typ och jag var trött i all ljung, blåbärsris och mossar som var där längst ner, men orienteringen funkade okej, gjorde några småbommar, men jag går stabilt. Var 4 min efter Emma och 6 före Pippa.



FREDAG 6 JULI

Pass 1 fm = Stafett-OL-träning 5 slingor à ca 800 meter = totalt ca 27 min på slingorna + uppvärmning/nedjogg = total träning ca 1h 10 minuter

Juniorlaget (Micke&jag)
Seniorlaget (Axe&Pippa)
Laget (Junis&Bettan)

Junis inledde starkt på första och hade en liten ledning över Micke och Axe, men sen gick jag riktigt bra på min och fick en ganska stor ledning på de andra. Junis sprang dock in det på sin 2asträcka och de låg före igen, men sen gick jag om än en gång trots en riktig skitsträcka där jag bommade varje kontroll (ca 3 kontroller/slinga), men å andra sidan fanns farten där och efter det kom de andra lagen aldrig ifatt igen. Micke gjorde 3 riktigt bra resterande sträckor, medan jag gick okej på 2 av dem, men på en började jag åt fel håll och kom på det när jag var nästan framme vid kontrollen, men som tur var var det en tight slinga så det var inte långt till den jag skulle ha först, så vi kunde defilera i mål som klara segrare. Skönt att sätta dit de äldre! ;) (Som vi även gjorde på bowlingen nån kväll tidigare då Junislaget med Ida, Bettan, Micke och jag spöade the oldies Junis, Axe, Pippa och Karlsson. Värsta gôtt! :P)

Pass 2 em = Platt distanslöpning 72 minuter

Sprang en runda själv från stugan så platt som möjligt och kändes helt okej efter ett tag. Blev dock ltie skraj för några fetingstora fåglar och lite hälont på slutet, men det gjorde inte så mycket, det var rätt trivsamt ändå faktiskt.



LÖRDAG 7 JULI

Pass 1 fm = OL x km = 38 min + 16 min uppvärmning och 12 min nedjogg = totalt ca 66 minuter

Sprang på kartan söder om Idre Fjäll igen och la en bana med ganska mycket upp och ner. Det gick helt okej ol-mässigt, men lite sliten dock.

Pass 2 em = OL 4,2 km = 42 min + 3 min uppvärmning = totalt 45 min

Äntligen sprang vi på plåtterkartan nedanför Nipfjället och äntligen blev det rejält med finlir! :D Stenigt och brötigt som fan i början vilket gjorde att jag småbommade både 1:an och 2:an, men sedan fick jag in flytet och gjorde en liten liten krok innan vi passerade vägen där jag gjorde ett litet större misstag, men ändå inte så stort. Tyckte kartan var rätt luddig där. Klarade NÄSTAN att hålla undan för Junis, men han kom en 10 sek före imål. Totalt var jag endast 2 min efter honom och 4 min efter Axe. Riktigt skoj orientering och hade gött flyt större delen av banan. Kul att kunna jämföra sträcktider med alla! En kanonavslutning på lägret!!!



SÖNDAG 8 JULI

Dagens träning = VILA, resdag hem.



TOTALT vecka 27 = 12 timmar 34 minuter

En riktigt go lägervecka.
Kände mig väldigt sliten i början både i andningen och i benen och jag trodde att det skulle bli en riktigt tung vecka. Dock lossnade det, framförallt på eftermiddagarnas OL-pass och det kändes bra under andra halvan av veckan. Riktigt skoj med stafettträningen med lite bekräftelse på farten och även vissa av OL-passen där jag fick riktigt gött flyt och jag bommade fasen inte mycket däruppe allså. Tekniken funkar fint!





RSS 2.0