Vecka 22

MÅNDAG 28 maj

Dagens träning = VILA (klassresa)



TISDAG 29 maj

Dagens träning = OL-teknik 6 km i Aneby. Ingen aning om vad jag hade för tid, men kanske 50 minuter?

Kände mig pigg i benen, men det var ett svagt karttryck så jag hade svårt att se vad som var upp och ner på kurvbilden på kartan, så det var lite dumt eftersom det resultrade i lite väl mycket kurvtagning ibland, men jag var ju ganska fräsch så det spelade inte så stor roll. Nu vill man ju bara ha självförtroende inför helgen! Dock sprang jag första gången sen Spring Cup i hela OL-skor och det var INTE bra. Gjorde ont efter 200m i hälen och blev värre och värre under banan... Jäklaskit, men det får bli hålskor ett tag till!



ONSDAG 30 maj

Dagens träning = 15 st 40/20-intervaller + uppvärmning/nedjogg = totalt ca 44 minuter

Sprang intervaller på Brännemon och hela alltet kändes avslaget, men kämpade på iallafall. Dock kände jag mig inte så pigg som jag hoppats, men jag hoppas det kommer till helgen!



TORSDAG 31 maj

Dagens träning = VILA (resdag)



FREDAG 1 juni

Dagens träning = JVM-test sprint = 16,44 + uppvärmning 25 minuter och nedjogg 15 minuter = 57 minuter

För tävlingsanalys, se separat inlägg.



LÖRDAG 2 juni

Dagens träning = JVM-test medeldistans = 33:34 + uppvärmning 25 minuter = ca 58 minuter

För tävlingsanalys, se separat inlägg.



SÖNDAG 3 juni

Dagens träning = JVM-test långdistans = 65:50 + uppvärmning 30 minuter + nedjogg 10 minuter = 1h 46 minuter

För tävlingsanalys, se separat inlägg.



TOTALT vecka 22 = 5 timmar och 15 minuter

Som jag ville ha det! JÄTTESKÖNT med söndagens andraplats och en rejäl bekräftelse att jag orkar även långdistans och att jag verkligen är på gång! Väldigt synd med lördagens lopp, men det är inget jag grämer mig för. Nu är nästa mål SM och även O-ringen innan det.




Vecka 21

MÅNDAG 21 maj

Dagens träning = Backintervaller, uppför och nedför, 7 st + uppvärmning 10 min, nedjogg 10 min = ca 45 minuter

Carro och jag sprang till Campingspåret och körde 7 backintervaller. En intervall bestod av först en uppförsbacke, en nedförsbacke, en till uppförsbacke och en nedförsbacke. Totalt tog den ca 1,5 minuter. Det var lite småblött och lite halt på stigarna nedför och släppte väl inte på riktigt allt där. Luftfuktigheten måste varit kollossalt hög också för det var väldigt tungt att andas! Men vi drog varannan gång och kämpade på bra båda två!



TISDAG 22 maj

Dagens träning = Lite distans, lite skogsintervall, lite riktningsträning + kärnstyrkan = totalt 1h 15 minuter

Var hos Mia och hon bjöd på ett litet smörgåsbord, så att säga. Först joggade vi till ett ställe där man fick testa på att stega 100m på väg och i skog. I skog hade jag väl ca 40 dubbelsteg på 100m. Kan ju vara bra att komma ihåg kanske! Sedan joggade vi vidare till ett nytt ställe (huuuur fin terräng som helst!!!), och där började jag med att köra 8 skogsintervaller av varierande längd och kupering, med aktiv vila. Sedan sprang jag en riktnings-övning (blankkarta med en inritad "bana" på där riktningarna var rätt, men inte avstånden, så då gällde det att lägga in riktningen och springa rakt i den tills man möttes av en kontrollapp. Spännande, men det gick rätt bra! Därefter sprang Emma och jag en linje-OL hem, både obanat och stig. KUL! Passet avslutades med kärnstyrkan. Finfint!



ONSDAG 23 maj

Dagens träning 1 = Lugn distans i 60 minuter

Sprang en runda på stigar/vägar på Skidstugebladet. Kanonväder och jättehärligt! Lite smådeg i baksida lår dock.

Dagens träning 2 = Medeldistansträning i 51 minuter + cykel dit och hem = total träning ca 60 minuter

Tre småbanor med väglöpning emellan. Gick dåligt på första, men det var mest för att det bara var kontroller man skulle ta i vilken ordning man ville och jag tappade bort vilka jag tatt och inte. :P Men de andra två gick bra och visst, jag var la lite sliten, men kämpade ändå på bra och hade okej tempo ändå! Kul! Och cykeln dit och hem var väl inte jätteintensiv men får la räknas som lite iallafall.



TORSDAG 24 maj

Dagens träning 1 = Styrka inomhus 60 minuter

Uppvärmning jogg runt om i hallen. Komplexövningarna x3. Magövningar, situps m.m. 32 utfallssteg med vikter. Sitböjningar. Bosönövningar. Armhävningar. 5x20sek plankan. Avslutade med fotboll och stretching. Hård, men rolig morgonträning!

Dagens träning 2 = Lugn distans sfalt och grusväg 45 minuter

Sprang hemifrån via Svarttjärn, på milen förbi ridbanan till Skatås där mamma och Johan hämtade mig. Brutalstumma ben i början, troligtvis p g a styrkan imorse och utfallssteg med mera, men på slutet kunde jag trycka på lite bättre så det var skönt!
Efter passet kom feta träningsvärken. Ojoj, ett tag sen jag körde ett sånt styrkepass...



FREDAG 25 maj

Dagens träning = VILA (shopping!)

Fortfarande träningsvärk à la ganska brutal, men hoppas det försvinner. Imorgon blir det nog intervaller. Är ju egentligen Jukolatest, men det går på en JVM-avslyst karta så då får inte jag vara med. :( KM:et igår gick ju också på JVM-avlyst område. Typiskt!



LÖRDAG 26 maj

Dagens träning = 15 st 70/20-intervaller + uppvärmning och nedjogg = totalt 55 minuter

Blev skjutsad till Härlanda där jag drog igång en uppvärmningsrunda till Skatås. Började intervallerna och sprang bakvägen från passet i torsdags. Kände ganska snabbt att den högre bakre lårmuskeln var ganska stel så löpsteget vart inte det bästa, men jag kämpade på och det blev aldrig mentalt jobbigt som det kan bli ibland så det var bra! Mjölksyran fanns där på slutet och efter 15 st kunde jag vara nöjd. Nedjoggen blev ganska rejäl liksom stretchingen och jag hoppas på piggare ben nu framöver och framförallt fräschare lårmuskler!

Upptäckte också att det är EMIT på jvm-testerna och på sprinten kan ju det faktiskt vara avgörande... Kanske ska be Svenne och Carsten ställa upp en emitställning utanför elevhemmet så man kan springa och öva stämplingar?!



SÖNDAG 27 maj

Dagens träning = Fartlek/distans på Björnåsberget 55 minuter

Sprang strandslingan med mamma och i backarna körde jag ryck, sen vände jag och sprang och mötte mamma, lät henne springa förbi och sen vände jag igen för att springa ikapp henne och sedan lite lugnt ett tag innan jag gjorde samma igen. KUL! Och mamma springer fan bra för att vara 55 år! :P



TOTALT vecka 21 = 7 timmar 35 minuter

Ja, detta får klassas som en bra vecka! Den innehöll det mesta som en vecka bör innehålla bortsett från ett långpass. Dock fick jag med både backintervaller, vanliga intervaller, OL, distans och lite annan fart. Helt okej! Nu blir det till att släppa upp formen lite mot JVM-testerna till helgen!





Vecka 20

MÅNDAG 14 maj

Dagens träning = VILA



TISDAG 15 maj

Dagens träning = VILA



ONSDAG 16 maj

Pass 1 = Morgonjogg 25 minuter, lugnt.

Pass 2 = Kvällsjogg inklusive 5st 30/15 = totalt 20 minuter



TORSDAG 17 maj

Dagens träning = Tävling, juniorcup långdistans = 56:08 + 20 min uppvärmning = totalt 1h 16 minuter

Var taggad innan och sprang på bra i början. Dock viker jag av precis innan jag kom till 2:an och det resulterade i ca 50sek bom. Sedan gick resten av kortkontrollerna bra innan långsträckan. Jag kollade ut rätt vägval, men tabbade mig under tiden och sprang kontrakurs på en stig. Vart less och la lite halv av efter varvningen. Började gå och härja! Inte bra, för okej visst, jag var ganska sliten, men jag hade lätt kunnat springa på lite bättre och inte tappat fullt så mycket. Slutade trots allt 11:a ca 6 min efter Eva Svensson.



FREDAG 18 maj

Dagens träning = Jogg 30 minuter + stukad fot...

TRÄNA UPP VRISTERNA LINA!!!



LÖRDAG 19 maj

Dagens träning = Tävling, J-cup sprint 13:18 + uppvärmning 20 min + nedjogg 25 min = 58 min

Gick bra i början, kände mig pigg, nån liten 5-0sek kanske, sen efter halva banan sprang jag ut samma väg som jag kommit in från kontrollen och såg 30sek-efterstartande Eva Svensson och såg att hon knappat in lite. Då hade jag lite väl stor respekt för henne och på långsträckan efter nästan lät henne komma ifatt och förbi. Tappade därför onödigt mycket på den sträckan. Sedan fick jag ont i magen och hade svårt att hänga i hela vägen in i mål. Slutade 10:a ca 56 sek efter Frida Aspnäs som vann.



SÖNDAG 20 maj

Dagens träning = Löpning Strandslingan = 49:32 + 5min nedjogg = totalt 55 minuter

Kändes bra! Hade ganska moderat tempo i början och försökte parera leran på stigarna, sen ökade jag tempot allteftersom och sprang tillslut i maxfart. Avslutade på 04:15 från stigen/grusvägen och det är bra! Riktigt go känsla!



TOTALT vecka 20 = 4 timmar 24 minuter

Har inga kommentarer egentigen. Inga jättelyckade tävlingar och en halvstukad fot är ju inga bra resultat egentligen. Borde hållt i mitt flyt från lägret på tävlingarna, menmen, inget att deppa över det går fler tåg! Helt fy skam var det ju trots allt inte!

Vecka 19 OLGY-läger Silkeborg/Kristiansand

MÅNDAG 7 maj

Pass 1 = Sprint i Odense banlängd ? = 14:08 + uppvärmning/nedjogg = totalt ca 40 minuter

Gick helt okej. Hade bra framförhållning och sprang på bra! Slarvade iofs en del på slutet, menmen. Värmde upp och joggade ner och stretchade bra.

Pass 2 = Stafettträning 1,7km, 14:12 + 2,5km, ca 20, + uppvärmning 20min / nedjogg 20min = totalt 1h 15 min

Gick bra och hade okej framförhållninh. Stressade litegrann när jag fick tankarna att jag låg bra till och tappade koncentrationen en aning. Vågade dock ta en del bra egna vägval.

Totalt måndag = 1h 55 minuter



TISDAG 8 maj

Pass 1 = OL 5,5 km = 60 minuter + uppvärmning 10 min och nedjogg 10 min = totalt 1h 20 minuter

Hade bra framförhållning och kämpade på bra. Det var väldigt backigt och jag var la redan lite småschleten, men tog mestadels bra vägval för att undvika höjd.
Fasen, framförhållningen gör det mesta för flytet alltså... Fortsätt så!

Pass 2 = Riktnings-OL x km = ca 50 minuter + uppvärmning 10 minuter, nedjogg 2 min = ca 1h 2 minuter

Var likt puzzel-OL där kartan var bortklippt på mitten av sträckorna så det blev till att köra rakt på på de flesta sträckor där man inte kunde räkna ut att man kunde springa runt. Fick starta sent och var lite småloj innan start. Dock tänkte jag mycket på att lyfta blicken och det fick mig att orientera hyfsat bra. I huvudsak fungerade det bra, bara det att jag var gaaaanska trött uppför.

Totalt tisdag = 2h 22 minuter



ONSDAG 9 MAJ

Pass 1 = OL ca 8 km = 58:08 + uppvärmning 10 minuter och kärnstyrka 11 minuter = totalt 1h 19 minuter

Nu sprang vi i ett område runt Silkeborg som var mer platt. Det varierade mellan bokskog och lövskog och granskog.
Min trötthet gick lite i perioder och jag försökte springa på bra där kroppen pallade. Det var mycket rakt på, men lyckades hålla riktningen bra och även att hitta de små vägval som fanns. Litade bra på mig själv. Det var ett riktigt roligt pass!! Bra med kärnstyrkan efteråt också.

Pass 2 = Vägvals-OL = totalt ca 45 minuter

Riktigt loj för att jag fick starta sent igen. Hade ont i vaden redan från början och orienterade inte så bra. Tror detta berodde på att jag inte haft nån vila från förra passet eftersom jag skulle laga mat, så det vart lite jobbigt. Jag avbröt OL:en efter hälften eftersom jag kände att vaden inte ville kämpa vidare, så jag sprang tillbaka till bussen på vägar. Stretchade vaden rejält efteråt, men jag tror att det mest berodde på att jag var sliten efter backarna. Passar bra med morgondagens vilodag.

Totalt onsdag = 2 h 4 minuter



TORSDAG 10 MAJ

Dagens träning = VILA (resdag till Norge och Kristiansand)



FREDAG 11 MAJ

Pass 1 = Kontrollplock 4,9km = 65 minuter + uppvärmning 5 min = totalt ca 1h 10 minuter

Det var skala 1:7500 och kom inte riktigt in i den till en början och hade inte heller förberett mig så bra mentalt så blev rätt loj, men efter några kontroller och småbommar vände jag på det och sprang på mer och orienterade bättre. Dock stukade jag till vänsterfoten ganska rejält, men kände efter och bestämde mig för att fortsätta, dock var jag då väldigt passiv där det var knevligt d v s ganska ofta. Så, det gick rätt långsamt resten av banan, men i huvudsak stabil orientering. Var väldigt tungsprunget, men fint och det lönade sig att lyfta blicken.

Pass 2 =
OL 6km = 56 minuter + uppvärmning 19 minuter = totalt 1h 15 minuter

Det var HUR FINT SOM HELST! Helt klart det goaste passet! Kändes som en brutalförstorad och förfinad Getryggen och jag trivdes som fisken i vattnet! Fick bra krafter och kände mig stark plus att jag hade asbra framförhållninh och orienterade mestadels kanon! Hade bra lyft blick också och det gick som på räls. BRA LINA!
Uppvärmningen var en del gång uppför berget till "den omvende båt". Ska se om jag kan räkna kurvor... ja 190 meter stigning var det! Fin utsikt!

totalt fredag = 2h 25 minuter



LÖRDAG 12 maj

Pass 1 = OL 6,5km = 62 minuter + uppvärmning 10 minuter = 1h 12 minuter

Det påminde lite om fjällorientering och ganska mycket springa runt och inte så jättesvårt. Bommade en kontroll där jag och Mia skulle "testa vägval". Hon sprang runt och jag rakt på, men mitt rakt på var alltså inte så bra, men hade egentligen tänkt springa runt. Annars kände jag mig hyfsat fräsch i kroppen och det var ännu ett roligt pass! Orienterade bra där det var svårt också!

Pass 2 = OL 4,6km = 49 minuter + uppvärmning 10 minuter = ca 59 minuter

Vi sprang på kontroller till en tävling och var lite loj i början, kanske inte tillräckligt uppvärmd. Sedan vände det och jag kände mig väldigt pigg i kroppen och kötta på som tusan. Dock hade kartan ändrat sig lite på ett ställe och det hade tillkommit en extra stigförgrening som jag sprang in fel på och sen hetsade jag lite så det blev lite mer fel, sen blev det lite småbommar också. Men i huvudsak var det en riktigt positiv känsla för att jag kände mig så fräsch, dock var tiden inte så bra p g a bommarna...

Totalt lördag = 2 h 11 minuter



SÖNDAG 13 maj

Dagens träning = OL 6,7km 27 kontroller = 65 minuter + uppvärmning 12 minuter och nedjogg 10 minuter = ca 1h 27 minuter

Sista passet på en karta med mycket stigar, riktningsförändringar och till en början många längre sträckor med vägval. Dock inledde jag passet med att ramla 3 ggr till 1:an vilket fick min koncentration att försvinna ett tag och orienterade lite halvknackigt och sprang sakta. Sen tänkte jag att såhär kan jag inte hålla på, så tog en omstart och började springa på riktigt bra och då kom flytet och självförtroendet också. Riktig kul sista kilometer!



TOTALT vecka 19 = 12 timmar och 24 minuter

En kanonvecka! Riktigt kul med läger och jag har kämpat på väldigt bra rakt igenom. Har värmt upp inför alla pass och stretchat mycket efter alla och även joggat ner efter en del. Jag har, tycker jag, fått in ett bra flyt och en god harmoni i orienteringen och nu vet jag hur jag ska göra för att orientera bra. Jag har tyckt passen, då framförallt i Norge, har varit fantastiskt roliga och det har höjt motivationen! Jag har även fått bättre självförtroende efter denna resan och har lärt mig mycket om terrängtyperna.

Danmark: Lyft blicken, man ser längre än vad man tror. Undvik onödiga höjdmeter. Läs på kurvbilden. Stenarna är små, och mossarna brutalblöta i bokskogen. Kämpa på hela vägen!

Norge: Mossarna är grymt fina och tydliga. Går väldigt bra att springa i dom! Lyft blicken och ha framförhållning. Kötta till en sista säkra och dra finliret därifrån. UNDERBAR terräng!


Vecka 18

MÅNDAG 30 april

Dagens träning = Backintervaller à la pappa + rejäl uppvärmning/nedjogg = totalt ca 1h och 15 minuter

Har den senaste tiden märkt att jag blir jättetrött så fort det går uppför och då sa både pappa och jag att det var dags för mig att köra lite backintervaller. (Var längesen nu, men det finns ju inga backar i Eksjö!)
Så, mamma körde mig till Skatås där jag joggade iväg på en uppvärmningsrunda mot TV-mast-backen. Dock kom jag på att jag behövde gå på toa och det fanns ingen öppen närmare än klubbstugan så jag fick springa tillbaka dit - gå på toa - och sedan springa tillbaka till masten igen. Detta gav mig lååång uppvärmning, men det var nog bara bra.

Satte sedan igång med intervallerna och den backen suger vill jag lova. Maxade fyra stycken och det fick räcka. Joggade sedan hemåt och drog två ryck i de korta backarna vid Svarttjärn och sedan var jag ganska stum hela vägen hem, men en lång och skön nedjogg på 30 minuter var nog bra.

Ska försöka hålla i backintervallerna under sommaren som kommer så att jag blir riktigt stark uppför igen.



TISDAG 1 maj

Dagens träning = Champs Meeting publiktävling D21 4,8km = 43:20 + uppvärmning 17 min = totalt 60 minuter

Riktigt tekniskt svårt vid Röda sten och inledde ganska fort med en bom ut från 2an p g a bristande framförhållning. Sedan bommade jag själva kontrollpunkten på 3an också så totalbom på den sträckan blev 4 minuter. Sedan rullade det på okej ett tag, men fortsatte att bomma en del på resten av banan. Dock var det en riktigt kul och lärorik tävling. Synd att jag inte kunde hålla ihop det bättre bara. Jag var 4:57 efter Laila Höglund som vann och jag bommade totalt mer än det...
Kul notis är att det var samma bana som världseliten sprang tiidgare på dagen och jag slog/noterade samma tid som Simone Niggli på 4 sträckor. ;)



ONSDAG 2 maj

Dagens träning = OL-teknik i Landsbro 7,5km + uppvärmning = totalt 1h 10 minuter

Sprang D21-banan från Njudungs tävling från gårdagen och hade bra flyt ibland, men orienterade kasst ibland. Jag måste koncentrera mig bättre och titta mer framåt och våga lita på mig själv!



TORSDAG 3 maj

Dagens träning 1 = Styrka = totalt 1h

Körde komplexövningarna, massa mage och  utfallssteg och en del rygg. Ja, jag är ju inte direkt stark just nu, men genomförde passet jäkligt bra.

Dagens träning 2 = Militärens stegringsintervaller 300-600-900-900-600-300-300-600 + uppvärmning/nedjogg = totalt ca 45 minuter

Var ganska sliten från start, men höll och sprang bra på de sista. Gött!



FREDAG 4 maj

Dagens träning = VILA



LÖRDAG 5 maj

Dagens träning = VILA



SÖNDAG 6 maj

Dagens träning = 15 st 70/20 + uppvärmning och nedjogg = totalt ca 40 minuter

Sprang på milen på Skatås och var la lite halvt deg, men kämpade mig runt mina 15 st och det får jag vara nöjd med. Nu blir det massa OL-teknik framöver och det ska bli skoj! Nu jäklar ska flytet hittas...



TOTALT vecka 18 = 5h och 50 minuter

En okej vecka igen. Kul med Champs Meeting! Det blev 3 intervallpass denna vecka också av lite olika slag, men eftersom det inte kommer bli något nästa vecka på OLGY-lägret så var det nog rätt bra. Nu är jag taggad för läget!


RSS 2.0