Vecka 26, Göteborg Sommar Tour E1-3

måndag kort lätt jogg 2x10min till sjön och tillbaka. (orkade inte promenera dit för att bada så snörde på mig skorna och joggade dit och hem istället.) annars bara kubbspel.
tisdag fm löpning 15km 1h 23min. fastnade lite på en dålig stig på ett ställe annars en go runda med blandat liten sjöstig med liten bra stig med stor stig och väg. like iiit. kände mig hyfsat pigg hela vägen. avslutade med bad. :-) snitt 158 max 178slag/min.
em göteborg summer tour:1 - knock out sprint. kval 2,5km semifinal 1,3km och final 1,7km. uppvärmning kval 20min. sedan kval 15:31min. gick ok, men jag läste till fel kontroll på ett ställe, men redde upp det hyfsat snabbt. tryckte inte helt fullt ut. blandat skog och park och lite väg. 4:43min/km. snitt 169 och max 178. semifinal 9min53sek. snitt 170 och max 180. säkra runtvägval som jag tror var bra. försökte trycka på (det är ju träning!!), men blev ändå lite att jag nångång inte pressade fullt då jag ju "ändå var i ledning".. mycket skog och mycket kupering. 5:18/km. final där jennie utmanade bra. bommade lite och hon passerade sen tog jag ett lite bättre vägval och passerade igen och kunde bevaka ledningen. men det kändes rätt ordentligt i benen. 11:54 hade jag i finalen. snitt 173 och max 183. riktigt kul träning och bra träning!!! totalt snabbt 37min. uppv 20min. nedjogg 10min. mellanjogg 10min. 1h 17min totalt. för karta kval, semi och final klicka här
onsdag fm styrka, framförallt baksida lår. hade lite känningar i ett muskelfäste under tisdagens fm-pass. 35min. em göteborg sommar tour nr 2, långdistans på getryggen. 7,3km och jag hade 71min och då jag sprang mycket långt runt blev löpsträckan 10km. dock stukade jag foten hyfsat illa till 1an och stod still och promenerade en bit, men kom igång hyfsat och riktigt bra mot slutet då jag vågade springa på igen, men därav mycket val av stig och väglöpning. riktigt kul bana dock och kändes kul att vara så pass pigg på slutet. emil distanserade mig med 10min typ men mot slutet kunde jag nästan matcha honom :-). med uppv och nedjogg tot 90min. snitt 167 och max 178. för karta klicka här
torsdag gbg summer tour 3, medeldistans på björnåsberget (med start från furåstjärn, me liiiike!). var riktigt sugen på att springa fort och höll ihop det bra hela vägen sånär som på en kontroll (ett stup på sluttningen, trodde inte det kostade så mycket tid som det gjorde, men det är svårframkomligt...) och sedan på ett vägval, men i det stora hela bra och matchade nästan grabbarna på sträckorna på slutet. måste dock försöka att planera sträckorna direkt så att jag inte behöver konstra till det nånting under tiden... lite passiv från start också, men skönt att få känna lite bättre flyt under ett helt lopp och pigga ben. hade 40min på 4,3km och med uppv och nedjogg tot 70min. 180 i max och 170 i snitt.
fredag backintervaller i backe upp till hunneberg (t-hättan) i riktigt brant backe. körde mina maxintervaller med 3.15joggvila emellan varje. körde 6st mellan 50-56sek. var slitigt i värmen och längesen jag körde backe, men kämpade på ordentligt. lång uppvärmning också för att komma ifrån skogssluggersteget litegrann, värmde upp 30min där jag hade 20 flugor runt mig konstant, så blev änna lite fokuseringsträning där också. sedan intervallerna och nedjogg 10min. tot. 65min. kom inte högre än 174 slag/min, brukar komma högre, men har sprungit i en lite flackare backe, varit lite mer maxtränad tiidgare, men det kommer. ska försöka köra detta pass ett par gånger till innan oringen.
lördag långpass med grabbarna från stugan. otroligt härligt och rogivande pass inklusive bad i västra långvattnet på slutet. sprang på många av favoritstigarna runt getryggen och bara myste. 1h 55min och 19,32km löpta. snittpuls 157.
söndag VILA,

TOTALT VECKA 26 = 9 timmar 15 minuter

Träning när den är som bäst. Många kvalitetsträningar och riktigt roliga sådana i kanonväder. Kan det bli bättre? Just nu myser jag.




Vecka 25, Nort:2 och 3

måndag model event på KTH/GIH. uppvärmning 16min. sprint i moderat fart och sedan lite test av vägval på några sträckor 21min. lite mer jogg totalt 40min.
tisdag nort:2 sprint kval. 17:19, 2:21 efter Niggli och 2sek från final (31:a). Ett helt ok lopp fram till 13e där jag låg 12a, sen kom en längre sträcka asfaltslöpning och jag blir trött, läser inte kartan ordentligt, får för mig att jag kan komma igenom ett hus för att det är gråmarkerat, springer dit, det är ju inte grått, och får springa tillbaka och tappar 30sek. INTE OKEJ. Surt att missa att ens gå vidare från kvalet, men sedan fixade Emma A, Mari Fasting och jag ett eget kvartsfinalheat efter tävlingen så även vi fick känna på hur det var. Dock var kontrollerna inplockade och det störde litegrann. Hade lite dålig framförhållninh vid 4an, annars tog jag bra vägval och sprang in precis bakom Mari. Våra tider kändes förövrigt helt ok jämfört med de som sprungit innan. Total löpning denna dag kan uppskattas till 27min snabbt och 50min uppv/nedj. totalt 1h 17min.
onsdag VILA, hemfärd till Götlaborg.
torsdag fm fmlöpning med mamsen i skog och på stig. 7,5km och 49min. :-) snittpuls 145. skönt att bara ut och springa lite utan att tänka. körde sedan lite styrka i 25min. blandad bål och ben. em uppv 21min. sedan 10x1min med 2min vila. ville få känna lite fart och komma igång med lite intervalllöpning så blev mina formtoppningsintervaller. haha. hade lagt dom snällt också så att alla gick på platten i princip. men sprang på ungefär 3:50fart och kom ju inte riktigt upp i puls eftersom jag sprang så korta med så mycket vila (vilofart 5.30/km), men ändå bra att få benen att röra sig lite snabbare iaf. nedjogg över masthöjden (fint!) 13min. totalt 1h 4min.
fredag model event norge. lurig och rolig terräng som passar mig. hade bra koll på orienteringen och kände mig trygg i det. sprang lugnt i 35min.
lördag fm jogg med emma j i mosse och på väg. 27min. skönt att komma ut på morgonen. em medeldistans jaktstart nort:3. gick ut som 32a, men med flertalet placeringar inom räckhåll. började bra om än något passivt, men kom in i orienteringen ok. gjorde några sekunder där jag tvekade till 6an och sedan gick boet bra, men gjorde en dålig sträcka till 15e och tappade även till 16e där jag gick ut på vägen. men i det stora hela ok till varvningen och då hade jag en stor klunga en halvminut fram. uppför hygget var det tungt, och jag ångrar att jag inte var mer offensiv där då hade jag kunnat få kontakt med klungan kanske. gjorde sedan en liten bom på 21an och tappade ytterligare lite. till 22an fastna jag med foten i en skreva och tappade ytterligare. min förhoppning var då att klungan skulle göra en krok på 23an, men det gjorde jag istället då jag tolkade kurvbilden fel och hade inte riktigt koll. men inga hit bakifrån och jag blev 28a, så positivt iaf. men det märks hur det lönar sig att orientera rätt och sedan våga vara offensiv på slutet. hade 50:17 och var 3.45 efter bästa tid. med uppvärmning och nedjogg totalt 80min. för karta klicka här kväll rockgympa med beata och emma a. en låt hopp, en låt mage, en låt ben och en låt rygg x3. vad kan det ha blivit totalt? 50min ungefär. skönt att köra ett bra styrkepass.
söndag långpass med beata på grymt fin karta med utsatta kontroller precis vid hotellet. läckert att springa iväg kvart över 7 på morgonen. vi var ute i 1h 40min på en bana ungefär 10km. riiktigt roligt och skönt pass!! för karta med gps klicka här

TOTALT vecka 25 = 8 timmar 27min.

ptja, man lär ju sig alltid nåt av de här världscuperna iaf. närå, men det har varit riktigt roliga tävlingar och jag har insett att jag kan komma hyfsat långt med att göra tekniskt bra lopp. nu gjorde jag inte det denna gången, men med lite rappare ben och lite mer självförtroende i det fysiska och få känna lite kontinuitet i flytet så ska det nog kunna bli ganska bra ganska snabbt. riktig energikick med långpasset i söndags. otroligt härligt!! nu är jag taggad på att få en månads bra, skön och rolig träning innan o-ringen.



Vecka 24, NORT:1 och Jukola

måndag kort OL i fantastiska marker i Umeå. Riktigt rolig medeldistansbana på 3,8km. sprang väldigt långsamt för att återhämta mig, men försökte jobba in ett bra ol-beteende vilket jag lyckades med mestadels. Upp med blicken och läs inte för mycket detaljer. Förenkling, är bra ledord i den terrängen. Hade 39min, snitt 146 och max 168. värmde upp litegrann innan också så 45min.
tisdag kort OL med med två snabbare perioder för att få lite ol i högfart. kontrollerna satt väldigt öppet och fint så det blev ingen riktigt utmaning i kontrolltagningen, men var ändå roligt att trycka på lite även om det kändes kasst. kände mig svullen i bröstet och anade oråd eftersom brorsan va förkyld, så avbröt och joggade hem. 50min.
onsdag VILA och en kamp att ta sig från umeå till helsingfors vilket ändå gick ganska smärtfritt.
torsdag fm jogg med beata på morgonen i läckert motionsområde. 4km 23,5min. em NORT stage 1, medelsprint. Samma här som inte för medeldistansen i Luleå, kände mig bra förberedd, men lik förbannat gör jag allt fel till 2an. blir så enormt besviken och fortsätter att genomföra sträckorna ganska dåligt. klarade inte av att ta vägvalsbeslut och hej o hå. väl på sprintdelen gick det bättre. och jag mäktade med en (45:35) 36eplats ca 7:20 efter Niggli. Men visst, jag lärde mig en del. Man behöver inte springa asfort så länge man går rätt. det finns mycket störningsmoment i skogen och det gäller att jag håller mig i min bubbla. Bara tänka orientering. med uppvärmning och nedjogg totalt 1h 15min.
fredag VILA och crêpesätande inför Venlan viesti.
lördag fm morgonjogg 15min. haha kändes som ett skämt, okej, lite bättre mot slutet så kom igång litegrann vilket var syftet... em venlan sträcka 4. gick ut som 56a typ efter lite upponer av mina teammates innan, men nu gick jag ut med samma inställning som inför luleålångdistansen och lyckades bra. orienterade ok, bommade lite på 3an och näst sista och lite sicksacklöpning på nån sträcka, men annars ok. spurtade ifrån norskan bak också vilket var skönt. plockade till 44eplats. hade 1h9min på sträckan, 10min efter Hausken. med uppvärmning och nedjogg 1h 50min. för karta klicka här
söndag VILA

TOTALT vecka 24 = 5 timmar och 18 minuter.

Tagit det ganska lugnt förutom tävlingarna för att inte åka på nåt dumt då jag känt av lite svullnad i halsen nåndag och sådär. Kul med nort, men tråkigt att det gick som det gick. Skönt att bara ut och orientera på Venla. Behöver allt självförtroende i orienteringen jag kan få. I övrigt har det varit en rolig tid med Luleå, Umeå, Finland (Cougar Town med Beata och skönt häng i Kråkö-stugan och Jukola)!





Vecka 23, Elitserier i Luleå

måndag VILA, något tjock i halsen
tisdag VILA
onsdag lätt styrka 30min.
torsdag kort löpning 8,5km 41min 4:50min/km. snittpuls 169. var varmt och jag hade lite svårt att komma ner i puls efter passet...
fredag fm jogg med ols i läcker luleskog 20min. em elitserie medel 48:49, 11min efter Elin Skantze. Kände mig bra mentalt förberedd och visste precis hur jag skulle göra, men lik förbannat gör jag precis som jag INTE ska till 2:an. springer iväg utan plan. Kollar inte riktning. Springer upp på en höjd. Tittar på andra löpare. Tror jag har koll ändå. Springer till fel höjd. Letar... Luras av en mosse som inte är med på kartan. Sen gör jag väl ändå något rätt eftersom jag försöker lösa problemet bra genom att direkt hitta en punkt där jag är helt säker på vad jag är och börja om, och hittar sedan kontrollen, men det tog lite tid... Avslutar banan helt okej. totalt med uppvärmning 1h 10min. karta med gps klicka här
lördag elitserie långdistans jaktstart. 11km. gick ut med målet att verkligen bara göra ett orienteringssäkert lopp och löpningen får bli därefter. började bra med ett stabilt vägval till 1an och fick kontrollen bra och passerade löpare. sedan tolkade jag kartan fel och har lyckats passera ett gult område utan att jag fattade det och kom alldeles för långt upp på höjden än vad som var tänkt. blir en lång extra omväg och tappar ett par minuter och alla som jag passerat till 1an är nu före igen. ligger bakom klungan och tar in hela tiden när de där framme tvekar. Blir lite klunglöpning och skosnörsknytning och trötta ben till varvningen. Men håller ihop orienteringen okej och lyckas trycka ifrån klungan på slutet och bli 9 (från 25eplats). tappat mycket på långsträckorna i tid, men det kommer. 1h 30min på banan + uppvärmning tot 1h 45min. karta med gps klicka här
söndag elitserie sprint. riktigt rolig sprint i kyrkbyn. bommar dock 1an där jag inte hade koll på husen och springer ett hus för långt och får runda åt fel håll och tappar tid. tappar även till 4an där jag hamnar en väg för långt åt vänster vilken jag inte ser på kartan och strular lite. sedan flöt det på ok, något fel vägval nånstans, men hade ändå bra koll inne bland småhusen mestadels. blir trött på slutet. 16:46, ca 1,5min efter Elin och 10a. med uppv och nedjogg totalt 50min. snittpuls 176 och max 189. kommer inte upp så nära max som jag gjort förut. alldeles för lite fartträning senaste månaderna.

TOTALT vecka 23 = 5 timmar 16 min.

Inte riktigt nåt flyt med kroppen eller det mentala, men ändå nöjd över att jag bet ihop på långdistansen och fick mig ett bra pass och en bra erfarenhet. Vill för gärna vara högre i resultatlistan dock och blir för besviken efteråt, men ta det lugnt, det finns orsaker till att det är så och det finns tid att jobba på framöver.

Vecka 22, snart sommarlov

måndag fm simexamination och fotboll em järlas terräng-km fast det var inte så bra snitslat så det blev mer ett medel-km som jag genomförde dåligt för jag sprang jättemycket fel. hade 26min på 3,4km :) och jag tror jag var snabbare när jag och axel joggade och plockade in kontrollerna efteråt. men nu kan jag iaf slå rekordet med hästlängder nästa gång jag springer och nästa gång jag ska springa nåt liknande så ska jag löpa igenom banan en gång först. dock var det en bra bana med olika moment som mosse, hygge, uppför, nedför, stig, skog m.m. för min del blev det lite mer som intervaller eftersom jag fick slå av en del på takten ibland när jag kom fel. 172 i snitt och 186 i maxpuls på "testet". total träning 60min.
tisdag fm Fotboll i skolan em olteknik i velamsund. sprang en bana med målet att orientera bra, planera sträckan, fullfölja, ha koll och förenkla mycket. lyckades bra med det! ramlade dock och slog i knät på stigen efter 15e och det gjorde svinont. bestämde mig för att jogga hem efter det. dock var det ju bara ett rejält slag som resulterade i lite svullet knä, ett sår och snart ett fett blåmärke. hade 49min till fallet och sedan lite lugn jogg tillbaka. har förövrigt väldigt svårt att läsa denna typ av karta. otroligt dåligt tryck och liten skala. känns även som om kartan behöver revideras på sina ställen, men jag anpassade farten efter detta och då gick det bra. värmde upp 10min också så totalt 68min. 154 i snittpuls på passet. för karta klicka här
onsdag fm Fotboll i skolan em Stockholm city cup 3, 2,4km i Karlbergsparken. 12:02 = 2:a, 11 sek efter Iveta Duchova från Linné. Uppv 20 min. = totalt 32min. (Joggade inte ner och stretchade inte. Dumt dumt dumt...) men jag är nöjd med loppet. inga jätterappa ben, men förklaringen är allt fotbollsspelande :P, men jag höll ihop loppet bra (dock var det ju inga stora problematiker). jag hade jättebra framförhållning. såg inte en kontroll bakom en buske på slutet (15e) och blev lite stillastående, annars nån liten vägvalsmiss nån sekund, men i det stora hela bra. Karta med GPS här. för winsplits klicka här
torsdag löpning på gärdet/djurgårn i värmen. 8,5km 43min, 5:05min/km, 163 i snittpuls. var lite otaggad innan start, men då träffade jag på grannen under (ledtråd: tänd ett ljus på julafton) och han undrade om det var maran som jag tränade för, men nejnej, blev mitt svar, men han tyckte ändå det var otroligt duktigt att vara ute o springa sådär. då var jag ju tvungen jjuatt genomföra passet bra också. ;) när jag kom hem körde jag styrka, bål och lite lår o vader 20min. totalt 63min.
fredag fm fotboll i skolan (sista gången... =/..) och jag blev "ribery" av min klasskamrat. en rätt shysst jämförelse tycker jag. ;) men det var sjukt kul och vi spelade mycket match!! em elsa och jag ritade in lite kontroller + hittautkontroller kring brandområdet i nackareservaten och sprang varannan kontroll ganska lugnt. jag orienterade bra och vi körde med att vi berättade hur vi orienterade och det är alltid nyttigt för då var jag tvungen att tänka till ordentligt och planera varje sträcka, precis som jag ska göra i vanliga fall. gav ett skönt flyt för jag tänkte smart och hade koll hela tiden även när jag låg bakom elsa. 65min, men snittpuls på 138 bara (stannade en del vid kontrollerna ibland och diskuterade lite). men otroligt fin kväll och terräng!
lördag lidingös jukolaträning i domarudden (åkersberga). 6,7km och 60min. tyvärr vart vi inte så många på dambanan och jag var nog den enda som gick runt tror jag :P, men kontrollmässigt gick det bra, men slarvade en del på de längre sträckorna. planerade inte sträckorna ordentligt. i övrigt var det fint men väldigt tufft och det kändes som en bra förberedelse inför jukola. råkade tyvärr trycka av gpsen men här är kartan utan rutt. och snitt och maxpuls innan jag tryckte av den var 164 och 178. totalt med uppvärmning 75min. (kartan kändes inte pure färsk, stigarna var vääääldigt otydliga bland annat. saknades lite speed i kroppen också, borde väl egentligen tryckt på lite mer för att inte riskera att fastna i seglunket i orienteringen..)
söndag lugnt långpass med elsa och david från saltis och i skogarna där. riktigt fint. orienterade mestadels och sprang var tredje kontroll. inga problem för min del. skönt. 1h 30min.

TOTALT VECKA 22 = 7 timmar 32 minuter + en jäklarns massa fussball :)

Haft en riktigt kul vecka och det behövdes. Körde nog nåt pass för mycket för kände mig lite kittlig i halsen på söndagskvällen. Menmen! Kände mig dock stabil i orienteringen även om det inte blev några direkta maxinsatser Ol-tekniskt (förutom sprintcupen då).




RSS 2.0