Vecka 7, Portugalläger

MÅNDAG 11 FEBRUARI

FM =
VILA, kartpromenad och fotografering

EM = 4,1 km kurvbils-OL = 23:12 + uppvärmning/nedjogg = 43 minuter totalt

Riktigt rolig bana. Dock ganska lätt då det i princip endast gällde att ta ut riktningen och springa med blicken högt - men just det var det bra att träna på - att hålla blicken högt och ha god avståndsbedömning när det går fort. I mitten av banan fick jag dock ta en paus för toabesök och fick jobba upp farten på nytt och gjorde ett litet misstag, annars gick det i princip prickfritt och jag kände att jag kunde trycka på bra!!



TISDAG 12 FEBRUARI

FM = VILA

EM = Jogg på OL-bana 49min + styrka 20 min = totalt 69 minuter

Joggade en OL-bana lugnt och efter det körde vi Axes styrka som var brutaljobbig.



ONSDAG 13 FEBURARI

FM =
Bergs-OL lång x km = 90 min totalt

Tappade sugen efter den långa bilresan och ännu mer när jag kände att jag ville springa fort, men pallade inte. Koncentrationen på annat håll alltså, så efter ett tag hoppade jag av banan och löpte mot målet. Men fick iallafall hålla igång lite längre...

EM = Bergs-OL medel x km = 55 min totalt

Dröjde länge innan det blev mat och sedan kom passet tätt inpå. Var ganska taggad innan start, men lite för taggad tror jag för jag drog snett direkt. Sen gick det bra några kontroller, men sen fastnade jag i ett grönområde och då blev jag sur och sprang mot målet igen. Hade behövt lite bättre form på de här passen tror jag...



TORSDAG 14 FEBRUARI

FM =
9,4km OL-bana = 58:58min + uppvärmning = 64 minuter

Slarvae lite i mitten av banan annars hade jag gött flyt med bra framförhållning och lyft blick. Gött o kunna trycka på litegrann i den flacka terrängen! Jag bestämde mig för att jag skulle under timmen och det blev det! :-)

EM = 6,4 km OL-bana = 39:01min + uppvärmning = 42 minuter

Lite bushigare terräng, alltså aningen mer tekniskt än förmiddagen, men det gick bra och jag tryckte på förvånansvärt bra!



FREDAG 15 FEBRUARI

FM =
Stafett-träning 3 slingor 6,5km = 44 minuter + uppv/nedjogg = totalt 65 minuter

(Samma område som lördagens medeldistanstävling)
Orkade inte springa på så jättefort iochmed gårdagens hårda pass, men jag höll i orienteringen bra (bomma litegrann på slinga A bara), och jag sprang lite långsammare än Pippa, men tog hela tiden en lite bättre väg och var till slut 30 sek före i mål. Vann alltså division 2-klassen eftersom både Ola d ä och Daniel också var efter! :)

EM = VILA, fotografering :-) (Se gmok.nu >> GMOK/Foton/Portugalläger 8-17 feb 2008)



LÖRDAG 16 FEBRUARI

FM =
Läger-KM 5,5km = 48 minuter + uppvärmning 12 minuter = totalt 60 minuter

Sprang på bra första 7 kontrollerna, sen kände jag mig otroligt tung i flåset och pulsen var väldigt hög, när jag sen bommade den svåra 9an med 3minuter så täntke jag att det inte var nån idé att fortsätta springa fort (hade vart lite tjock i halsen på natten till denna dag) så jag slog av på takten, men fortsatte att bomma, så det blev ingen bra dag, och sprang mest o tänkte på annat.

EM = OL 60 minuter

2 slingor med sistasäkra-tänk. Ena övningen var lite lustig och den tog jag med en nypa salt, men den gick helt okej ändå. Andra slingan som var vanlig OL gick bra bitvis tills jag bestämde mig för att öva kompassgång och tappade bort mig helt bland det gula öppna små fälten. (Det stämde inte så bra). Sen genade jag av banan lite och lunkade de sista kontrollerna hem. Sen var jag trött, men nöjd efter ett gött läger.



SÖNDAG 17 FEBURARI

Dagens träning =
VILA, resa hem.



TOTALT vecka 7 = 9 h 8 minuter

KUl läegr! Asgo terräng och bra väder! Torsdagen var favoritdagen för på de passen kändes det riktigt bra! Annars var jag nog förnuftig o inte körde alla pass!









Vecka 6, Portugalläger

MÅNDAG 4 FEBRUARI

Dagens träning =
Vila, sjuk

Jobb och sömn. Har även fått pencilin som jag börjat käka nu...



TISDAG 5 FEBRUARI

Dagens träning =
Vila, sjuk

Pencilinet kanske gör liten verkan. Men vill mest sova och gör det också förutom att jag måste jobba hos mamma tis-tors för att det är manfall. Men jag hade helst velat sova under den tiden också. Blä.



ONSDAG 6 FEBRUARI

Dagens träning =
VILA

Pencillinet gör verkan, och jag sover mycket. Börjar känna mig piggare!



TORSDAG 7 FEBRUARI

Dagens träning =
VILA

Pigg idag! Skönt. Nu ska det nog gå att träna i Portugal iallafall.



FREDAG 8 FEBURARI

Dagens träning =
VILA, resa till Portugal



LÖRDAG 9 FEBURARI

Dagens träning =
OL-tävling 4,6km 39:45 + uppvärmning 13 min = 53 min

Första passet på 9 dagar ungefär och jag tog det lugnt. Sprang dock på kanske lite för hårt i början och fick säga till mig att lugna ner mig lite, men då kom bommarna också, eftersom jag mer tänkte på att inte springa för fort än att orientera. Men gick bra bitvis och kroppen kändes ändå okej.



SÖNDAG 10 FEBRUARI

Dagens träning =
OL-tävling x km =65 min + uppvärmning = 75 minuter

Sprang kontroll 1-19 åp W21E-banan och sedan kontroll 22-2-1-Mål. (Hela banan var 11,5km vilket var för långt för mig idag.). Tog det relativt piano och sprang på i mitt tempo, men orienterade mestadels väldigt bra! Blev väldigt trött när jag passerat 60 min.



TOTALT vecka 6 = 2 h 8 minuter

Skönt att jag blev frisk innan Portugal och riktigt kul att åka dit. Tråkigt dock att inte kunna springa på mer, men jag tar nu det säkra före det osäkra...


RSS 2.0