Vecka 35

MÅNDAG 27 AUGUSTI

Dagens träning = VILA, lite sliten...




TISDAG 28 AUGUSTI

Dagens träning = OL-intervaller 6 st à ca 5 minuter + uppv/nedjogg + lite bålstyrka = 63 minuter

Sprang OL-intervaller med Elsa & Carro och vi hade bara 2 kartor så en startade med 15 sekunders försprång och sedan startade de andra två samtidigt. Den utan karta fick läsa in intervallen innan och eventuellt kunna köra litegrann på kartminne om den andra bommade. Det var KUL! Vi köttade på riktigt bra och visst, lite bom här och var kanske, men huvudsaken var att vi sprang fort och hade hyfsat flyt! Körde lite plankstyrka efteråt. (Hm, med betoning på lite iofs...)



ONSDAG 29 AUGUSTI

Dagens träning = Stafett-träning 4 slingor à ca 1 km + uppvärmning/nedjogg = ca 60 minuter

Tjejträning à la Sofia i Kortedala och det stod stafett på programmet. Lagen var följande: Helen&Sofia, Rachel&Åsa, Bettan&Linda och Pippa&Jag. De förstnämnda gick ut på den första sträckan och Helen var in i ledning strax före Pippa. Min första var den som var lite längre vilket gjorde att avstånden var ungefär detsamma. På den tredje sträckan (totalt sett) gick Pippa om Helen och efter halva stafetten var hon och jag i ledning. Dock tappade vi den och det såg ut att kunna bli spännande ut på den sista sträckan. Under stafettens gång hade Bettan tvingats bryta p g a ond fot och Rachel&Åsa hade tappat litegrann p g a lite otydliga snitslar på vissa ställen. Men inför växling på den sista sträckan kom Helen endast 20 meter före Pippa. Däremellan kom även Åsa som skickade ut Rachel på deras näst sista. Det roliga var också att vi alla tre (Sofia, Rachel och jag) hade samma slinga så det blev en riktig spänning och hets hela sista slingan. (Se karta nedan).
Jag var ifatt redan till första och tog sedan kommandot för resten av banan. Dock hade jag lite problem på vägen. Hade inte läst in varken till eller från 5:an (branten) och när jag kom in på gården till 6:an hade jag inte passat kartan och hade inte riktigt koll på vart jag skulle. Även ut från 6:an blev det för mycket kartläsning då jag drog rakt över en av höjderna där det var mycket sly. Sofia försökte utmana genom att ta lite andra vägval och undvek lite bök, men avstånden höll sig och jag kunde lita på min spurtförmåga och dra ifrån till en hyfsat betryggande seger för Pippa & mig! Tvåa blev Helen&Sofia, 3:a Rachel&Åsa och på en fin fjärdeplats kom Linda&Bettan.

Tack för rolig träning och god mat!

image22



TORSDAG 30 AUGUSTI

Dagens träning = VILA. Lite smårossel i halsen... Inte få nån skit nu!!!



FREDAG 31 AUGUSTI

Dagens träning = VILA!

Skulle sprungit Natt-DM, men jag får kasta in handduken på grund av att halsen inte känns 100%. När det äntligen börjar kännas bra liksom...



LÖRDAG 1 SEPTEMBER

Dagens träning = VILA

Väntar med att springa till imorgon...



SÖNDAG 2 SEPTEMBER

Dagens träning = DM-stafett 4,7km = 45min + uppvärmning = 65 minuter

Klass D20 med följande lag för GMOK: 1: Rachel 2: Kristin 3: Lina. Rachel hade inte den bästa dagen och var inne 5 minuter efter Lina (Herkules) som var inne först. Dock sprang Kristin väldigt bra på andra och skickade ut mig i ledning som sedan visade sig vara ganska stor då de andra 3 lagen sprungit bort sig. Jag sprang iväg lugnt och säkert och allt gick okej ända tills jag hoppade ner för en skränt i ett grönområde och sportidentpinnen inklusive säkerhetslina flög av fingern och jag letade i runt 5 minuter innan jag hittade den. Höll på att bli rejält stressad där mot slutet, men som tur var hittade jag den som sagt. Sprang sedan vidare och var lite stressad men det behövde jag ju inte vara egentligen. Slarvade på ett par kontroller i grönområden på andra halvan av banan, men kunde ändå föra in laget till DM-seger som till slut blev med en marginal på 35 minuter. Lite lagom sådär!
Kände mig lite tung i bröstet efteråt och därför får det bli en vilodag imorgon också.



TOTALT vecka 35 = 3 timmar 8 minuter

Jaow, det skulle bli en lugn vecka, men inte såhär lugn kanske. Nu är det bara att hoppas på att förkylnignen försvinner helt så jag kan träna på nästa vecka.


Vecka 34

MÅNDAG 20 AUGUSTI

Dagens träning = Återhämtningslöpning 58 minuter

Sprang långa rundan med mamma som svans. Ett fint återhämtningslöp och jag kände mig fasen riktigt gött pigg där sista halvtimman. Trivsam träning!



TISDAG 21 AUGUSTI

Dagens träning = 5st OL intervaller med lite varierande längd + uppv/nedjogg = ca 60 minuter

Riktigt goa OL-intervaller runt Brudarebacken och benen kändes helt okej och det var så jäkla roligt att bara kötta på och hetsa litegrann! :D Dock blev det lite för mycket hets på 5:e då jag dunkade i knät rätt i en sten så jag valde att stå över sista. Dock försvann smärtan under nedjoggen så det var ju bara en smäll, men alltid bättre att vara på säkra sidan. Efteråt blev det lite statisk bålstyrka. Vet inte hur länge, jag stod tills jag inte orkade mer.
(Btw så har jag ingen aning om hur lång tid passet tog eftersom jag har en dum reflex att trycka mellantider vid varje kontroll på intervallen och sen start och stopp och nollställning mellan varje. Så jag sneglade på Karins klocka som hade 1h12min på sin och jag antar att hon har med en del vila på den så en timme får bli bra. Känslan är alltid bäst att gå på. :P )

Svar på prover
Nu ringde Anders Alstad och jag har fått svar på mina prover som jag var och tog hos honom förra veckan. De testade allt: blodvärden, järnvärden, levervärden, sockervärden, immunförsvargrejs, mineraler o s v, MEN han hittade inget fel och allt var normalt och såg bra ut. Det enda som skiljde något från det andra var att det var nåt med nån liten vit blodkropp som var lite lägre (kanske?) än normala, och det brukar ofta bli så om man är lite allergisk mot nåt. Dock tvivlar jag lite att vara typ pollenallergisk eftersom det aldrig är värst när det bryter ut. Men det skadar ju aldrig att kolla upp så jag ska fundera lite på det... Annars blir det väl till att leva isolerat fram till JVM nästa år. Haha, skämt åsido, men lite extra tanke på o käka apelsiner och broccoli och annan skit kanske kan vara bra.



ONSDAG 22 AUGUSTI

Dagens träning = 60 min löpning på stig

Sprang en runda från Sörlyckan - 18km åt rätt håll - ner på ridvägen paralellt med Delsjön och upp på en liten stig tillbaka hem mot Stans väg. Sedan en sväng till och tillbaka till Sörlyckan. Ett gött pass, kuperat och bra! Och jag hade funderingar på att springa 75 minuter, men kände efter 60 att det fick bli bra för den här gången.
Samtidigt blev jag väldigt ledsen när jag kom på slutet och fick se ett stort hygge där det förut har varit mysig skog. Usch!



TORSDAG 23 AUGUSTI

Dagens träning = Backintervaller 5 st + uppvärmning och nedjogg = 61 minuter + mag/ryggstyrka 11 min = 72 min

Sprang hemifrån till Mast-backen och löpte 5 intervaller på 54-55sek allihopa. Hade funderingar på att dra någon mer, men kände mig jäkligt sliten efter de 5 så de fick räcka! Sedan joggade jag ner till Stern-stugan och fick bilskjuts hem. Perfect! Väl hemma drog jag lite rygg och magövningar. Borde kört lite mer kanske, men jag var trööött!

Mja, nu är jag ganska sliten känns det som och imorgon blir det vilodag inför lördagens träningsdag med 2 pass nere i Halmstadskogarna. På söndag blir det liten tävling: Pepparkaksluffen à la Kungälvs OK och sist jag kollade var vi 3 anmälda i D20. Slappt! :P



FREDAG 24 AUGUSTI

Dagens träning = VILA!



LÖRDAG 25 AUGUSTI - Träningsdag inför Medel- & Stafett-SM

Pass 1 = OL-bana x km = 53 min + uppvärmning = 65 min

OL-bana vid Torvsjön/Halmstad. Började riktigt bra och benen kändes helt okej. Sedan vart kartan lite luddig med nya hyggen och sånt där och kontrollmärkningen satt fel så det blev lite bommar och svajigt under 3 kontroller. Släppte väl koncentrationen lite när jag kom ifatt Jennie också. Inte bra.. Sedan blev det rejält kuperat ett tag, men jag höll ihop det finfint. Det var riktigt fin sagolik terräng då och då och det var riktigt skoj att springa!

Pass 2 = OL-bana med jaktstart = 51 min + uppvärmning/nedjogg = 65 min

Upplägget var lite som en andrasträcka på en stafett och Jennie gick ut först, Rachel sen, jag sen och Mimmi sist. Själv hade jag inte kläm på kartskalan från start och gick lite halvknackigt på sträckan till 1:a. Sedan på väg till 2:a hittade jag Jennie med en stukad fot, ganska illa, och eftersom jag kom på att jag hade en linda i bilen så fick jag göra en heroisk insats och kuta efter den. Först var jag tvungen att få tag på Johan med bilnyckeln: Sprang till starten, ingen där. Sprang till målet, fick bilnyckeln. Sprang till bilen, hämtade lindan. Sprang till Jennie och gav lindan. Jisses, det vart en lång intervall det! Sen sprang jag vidare på banan, men då var benen ganska stumma efter urladdningen efter lindan, så gick lite halvknackigt i orienteringen ett tag. Sedan kom jag igång igen, fick på ett riktigt riktigt bra tempo och orienterade kanon med framförhållning och hela alltet. Kändes BRA och kul var det för det var så grymt fint bitvis!



SÖNDAG 27 AUGUSTI

Dagens träning = Tävling, Pepparkaksluffen à la Kungälvs OK D20 = 43:39 + uppvärmning = 63 min

Kände mig ganska rejält trött i benen under uppvärmningen efter gårdagens 2 pass i högt tempo, men jag kände mig ändå ganska bra koncentrerad och laddad ändå. Dock ballade allting ur när jag sprang iväg från starten och eftersom det tog emot för benen att springa så släppte jag kartan helt och jag sprang i princip värdelöst kontroll 1-5. Jag bommade både på sträckan och på kontrollen. Dock kan jag inte säga hur mycket eftersom jag vunnit 4 av de 5 sträckorna eftersom Elsa visst bommade ännu mer än vad jag gjorde! Efter det orienterade jag lite bättre på kontrollerna, men gjorde även 2 bommar till på 2 sträckor, där jag sprang och inte riktigt hade koll när jag skulle hoppa av stigen. Sånna där fjantbommar! MEN jag kände att idag var det bara att ta sig runt som gällde och jag kommer inte bry mig om att jag orienerade dåligt eftersom jag känt mig ganska sliten och detta är inget att haka upp sig på helt enkelt.

OCH jag vann ju ändå (med 6,5 minuter!) och fick pris från huvudsponsorn Göteborgs Kex ändå! =D =D =D

För Winsplits sträcktider Pepparkaksluffen D20, klicka här



TOTALT VECKA 34 = 7 timmar 23 minuter

En riktigt bra vecka. Har fått många bra pass och det har varit riktigt roligt rakt igenom och benen börjar kännas bra och jag börjar få ordning på orienteringen. Det gäller att inte hetsa och bry sig om andra bara!

Veckan som följer kommer bli lite lugnare. Vilodag måndag, OL-intervaller tisdag, Tjejträning onsdag, lugn timmesdistans torsdag, Natt-DM fredag, vila lördag och Stafett-DM söndag.




Tävling: Grangärdesträffen 19/8 2007

Kommer snart.

Tävling: Juniorcupsavslutning 18/8 2007

Då var det dags för den sista juniorcupen för året och jag har ju inte direkt sprungit så många av dem i år (6 st) och har då inte haft chans att kunna räkna bort någon, så i totalen var min placering inte något att hurra för, men å andra sidan skulle det ju inte skada att göra ett bra lopp...

Jag joggade iväg till starten med ganska tunga ben och uppvärmningen kanske inte blev optimal eftersom startplatsen var belägen i skogen och det var en gnska go stigning sista 400 så det var inte så lockande att springa ner på vägen igen...


Karta skala 1:15000
Rött = mina vägval

Jag hittade dock koncentrationen rätt bra och startade lugnt och att det var 3 långsträckor skrämde mig inte, snarare tvärtom! Dock var jag väldigt trött redan på första långsträckan (till 2:an) och sprang inte helt optimalt då jag inte hade stenkoll på mossarna och väjde höger om den blöta mossen 2/3 in på sträckan. Tappade en del tid här. Sedan gjorde jag en bom på 3:an då jag inte såg mossdraget upp mot kontrollen utan hamnade på fel sida om det. Nästa långsträcka gick bra, bara att jag blev lite väl passiv när jag gick upp mot sista stora höjden. Hade inte behövt läsa så mycket karta som jag gjorde, och lite mer tid rann iväg. Sprang även knackigt till 5:an där jag borrade ner huvudet lite för mycket och inte fick nåt fint stråk, dock satt kontrollen där den skulle. Här var det radio och vätska vilket gjorde att jag tappade lite fokus och inte spanade in nåt bra vägval på nästa långsträcka, utan gled alldeles för mycket vänster upp för höjden. Tänkte att jag tagit helt fel vägval och tappade lite koncentration, men fick tillbaka den, men då hade jag redan hamnat till vänster om den lilla sjön. (Optimalt hade varit att springa nära strecket hela tiden.) Sedan hamnade jag i bra fas och fick en fin väg til kontrollen, men mitt vägval var en bit längre än det jag skulle sprungit och därför tappade jag mycket tid. Kontrollen efter gick bra, men sedan läste jag inte så mycket karta och bestämde mig varken för att springa ut på vägen eller i skogen så det blev nåt mittimellan. Skog en bit, väg en bit. Inte optimalt, speciellt inte då jag inte såg höjden i ringkanten utan besökte den innan jag kunde glida ner på rätt höjd. 1 minuts tidstapp till... Sen vart det löpa av och när jag stämplade sista så pep det inte och jag hann springa iväg 2 meter innan jag upptäckte det och fick springa tillbaka. Dock tog den ju första gången... Så jag spurtade egentligen snabbare än vad det ser ut!

Slutplaceringen blev en fjärdeplats 3 minuter och 23 sekunder efter.
Så sammanfattningsvis är jag nöjd eftersom det inte var fler före. Loppet var inte direkt efter regelboken och jag har lagt bort den tid jag var efter, helt klart. Sedan kom benen aldrig riktigt igång, och jag tror att jag hade kunnat trycka på lite bättre i början, trots allt.

Resultat D20
1. Karin Persson Hagaby GoIF 63:27 +00:00
2. Lina Sundqvist OK Kåre 65:15 +01:48
3. Sara Eskilsson Haninge SOK 65:55 +02:28
4. Lina Strand Göteborg-Majorna OK 66:50 +03:23
5. Martina Karlsson IK Hakarpspojkarna 68:58 +05:31
18. Jennie Runesson Göteborg-Majorna OK 78:52 +15:25
20. Rachel Engeler Göteborg-Majorna OK 80:29 +17:02

För Winsplits sträcktider D20 klicka här

Övriga resultat
Resultat H20
1. Emil Andersson Ärla IF 66:26 +00:00
2. Johan Aronsson OK Tisaren 67:57 +01:31
3. Ola Martner Göteborg-Majorna OK 68:12 +01:46
4. Petter Eriksson OK Rodhen 68:40 +02:14
5. Johan Strand Göteborg-Majorna OK 68:48 +02:22

Sammanfattningsvis en BRA insats av GMOK-junisarna!

Vecka 33

MÅNDAG 13 AUGUSTI

Dagens träning = Skogs-distans 61 minuter

Johan var ute och vallade mig på en skogsrunda på Getryggskartan. Lite småsliten efter allt benlyft, men jag bet i bra (okej, det gick väl inte jättefort...) och det var sjukt fint på vissa ställen!! En fröjd att springa! Me like!



TISDAG 14 AUGUSTI

Dagens träning = Lång-KM 5,2km = 51:30 + uppvärmning = ca 1h 5 minuter

Lång-KM vid Vättlestugan och D20 var en riktig storklass med hela 4 startande. Inte illa! Iallafall så var jag faktiskt ganska taggad innan start, bara det att magen levde sitt eget lilla liv = inte optimalt direkt.

Jag startade och tyckte 1:an såg lätt ut, men hade missat en stenmur på kartan så när jag kom fram till den blev jag helt ställd. Onödigt! Sprang lite snett ut från 1:an och fick onödigt bräsk. Var även ganska osäker in till 2:an. 3:an gick däremot bra, och sedan var det en långsträcka. DÅ kom jag på att det minsann var där vi sprang på lägret i onsdags och det rörde till det i huvudet på mig när jag dessutom hade tumgreppet fel på kartan. Hoppade av stigen alldeles för tidigt och var ganska nära kartkanten... Jag kom på mitt fel, såg en vettskrämd räv och fick lite extra mycket mosse till kontrollen... Hade lite bristande kartkontakt resten av banan och gjorde många riktiga skitgrejer. Hamnade t ex mitt på en sjö och visste inte vilket håll jag skulle springa och så vidare = Jag orienterade som en kratta banan igenom. Usch. Men alltså, jag vet vad jag gör fel och jag vet att jag kan åtgärda det ganska lätt och på ett sätt var det rätt skönt att bara springa av sig också, för just nu vill jag få igång benen och få kroppen att funka. När det börjar släppa i benen får huvudet mer energi att tänka teknik på och då tror jag det ordnar upp sig. Det är ju inte förrns SM jag ska försöka vara bra igen...!

Resultat D20
1. Lina Strand 51:34
2. Jennie Runesson 53:37
3. Rachel Engeler 57:35
- Annika Blomberg Utgått

Sträcktider och andra resultat finns (snart) på gmok.nu



ONSDAG 15 AUGUSTI

Dagens träning = Distans 61 minuter stig

Sprang upp genom Puketorp, stans väg, vildmarksleden upp och på korta slingan. Ner till grusvägen och ett varv upp på Björndamsberget eller vad man ska kalla det. Jäkligt trött och håll och grejer i början, men det kändes lite bättre sen!



TORSDAG 16 AUGUSTI

Dagens träning = SM-lång-träning OL 6,5km = 63 minuter

Värmde inte upp nåt nämnvärt, vilket inte var så jättebra eftersom jag fick jätteont i bröstet och andningen ända till 2:an som var en långsträcka. Det blev alltså inget vidare tempo och god koncentration där. Dock släppte det och efter det rullade det på riktigt bra och det var riktigt skoj att springa och jag kände mig relativt stark. Ett gôtt pass!



FREDAG 17 AUGUSTI

Dagens träning = VILA, resdag till Borlänge.



LÖRDAG 18 AUGUSTI

Dagens träning = OL-tävling, J-cupsavslutning 7km = 66 minuter + uppv = 1h 25 minuter

Se separat tävlingsanalys.



SÖNDAG 19 AUGUSTI

Dagens träning = OL-tävling, Grangärdeträffen 6,8km = 47 min + uppv/nedjogg = 1h 12 minuter

Se separat tävlingsanalys



TOTALT VECKA 33 = 6 timmar 47 minuter

En go vecka! Tränar mycket distans och tunglöpt nu eftersom det känns rätt. Känns som om jag vill bli en stabil löpare och orka mycket före att vara blixtrande snabb. Dock ska jag lägga in nåt intervallpass nästa vecka. Tror det är OL-intervaller på tisdag, det blir fint!

När det gäller tävlingarna är jag nöjd och det var ett lyft framåt. Jag trodde inte riktigt att jag var i sådant slag än, jag som precis börjat träna efter sommarens sjukperioder. Men det är gött att få de här resultaten och speciellt att det inte var fler än 3st före i lördags då loppet inte var så klockrent. Nu börjas det taggas till ordentligt mot SM här. Det kan nog bli kul det...





Diagram antal träningstimmar vecka 16-31

Vecka 16-31


En rätt lustig kurva faktiskt... Två riktiga toppveckor i och med Danmark/Norge-läger och Idre-läger, men annars präglas det av mycket sjukveckor också. Vecka 16-22 var dock en bra period, sedan följer Studentveckan och lite sjukdom. Blä.

Vecka 32

MÅNDAG 6 AUGUSTI

Dagens träning = OL Sisjön 4,2km = 40 min + uppv/nedjogg = 60 minuter

Första passet på lägret var en medeldistans på JVMkontrollerna på Sisjön. Gick helt okej. Bommade kanske 1,5minut sammanlagt. Det var tufft och varmt men SKOJ. Dock var jag väldigt trött på slutet och kunde inte direkt stå på på stiglöpningen, men efter min uppladdning så får det vara klart godkänt.



TISDAG 7 AUGUSTI

Pass 1 = OL Partille/Gunillse ca 5,5km = 60 minuter + uppvärmning = 70 minuter

Glömde fokusera från start och inledde lite halvknackigt. Dålig planernig på första långsträckan som resulterade i ett dåligt vägval och bom på kontrollen (kunde ju inte bli sämre). Sen körde jag på riktigt fint på andra långsträckan, men med 300m kvar på den var jag väldigt väldigt nära att vägga. Blev helt borta och började frysa och greja så jag gick/joggade den sista biten. Uschusch, nu blir det till att dricka mycket...

Pass 2 = Sprint på Eriksberg 3,2km = 22:11 + uppv/nedjogg = 45 minuter

Sprang H21-banan från Göteborgs DM och jag blev distraherad av en grävskopa i början vilket gjorde att jag mest lullade på i början, men sen märkte jag att jag inte var riktigt så seg som jag trodde så då kunde jag börja kötta på litegrann så det resulterade sig i ett helt okej sprintlopp! Kul att det var så långt också, fick man stå på längre.
Jag var 10 sek efter Anna Forsberg.



ONSDAG 8 AUGUSTI

Pass 1 = OL Rannebergen 5,5km = 48 minuter + uppvärmning = 60 minuter

Gick bättre än igår förmiddags, men småbommade ändå lite. Var inte tillräckligt pigg för att kunna stå på på långsträckorna bara, men det var ett gött pass. Gick mycket bättre denna gången på kartan än vad det gick på Lång-DM 2005 iallafall. :P

Pass 2 = Stafett-OL Öjersjö 4,5km = 45 minuter + uppvärmning/nedjogg = 55 minuter

Första slingan på ca 1km gick bra. Tappa lite i en mosse, men var inne i tät. Sen fick jag som uppdrag att jag skulle plocka 17 kottar och ge till Anneli men det var lite svårt att hitta i mossen, men fick gräva lite i leran så hittade jag iallafall. Sen ut på den långa slingan och det var joooobbigt. Orienterade bra och bommade ingenting, men jag var trött och kunde inte hålla undan för Anna och Kristin så de var precis före i mål. Men kul var det!



TORSDAG 9 AUGUSTI

Pass 1 = OL Svartemosse 3,6km = 46 min + uppvärmning = 55 minuter

Haha, inget höjdarpass. Var allmänt dålig på mitten av banan och sen ramlade jag och slog i knät i en sten och sprang och tänkte på det på ett långt runtom-vägval MEN då missar jag avtagsstigen och kommer massa fel. Sen efter det gick det BRA. Jag kan trösta mig med att ingen gick bra det passet och får ta med mig den sista delen av banan. SLITEN!

Pass 2 = Uppföljnings-OL x km på Skatås 47 min + uppvärmning = 57 minuter

Elin och jag drog ett pass till när vi ändå var igång. Sprang en bana från GMOKs medeldistans från i höstas och tog varannan kontroll. Vi orienterade bra båda två. Jag kunde la haft lite bättre koll i början, men men. Ett riktigt fint pass i kanonväder och på fina TV-mast-höjden. ME LIKE! Dock inte lika sliten som i förmiddags.



FREDAG 10 AUGUSTI

Dagens träning =
VILA



LÖRDAG 11 AUGUSTI

Dagens träning =
Styrka 30 minuter

Jag var deg och kände mig inte helt fit for fight för någon annan träning så fick bli lite styrka i solen på gräsmattan. Perfekt när man kan träna och sola samtidigt! (Oj, vad oseriös jag låter...) Imorgon blir det tävling!



SÖNDAG 12 AUGUSTI

Dagens träning = OK Kullingshof medeldistans D21 = 31:40 + uppv/nedjogg = totalt ca 55 minuter

Kände mig lite småtung i kroppen under uppvärmningen, men var ändå taggad för att springa och för att springa rätt. Började loppet med en 30-sekundare på första, men sen sprang jag stabilt 2-3:an. Till 4:an var det en långsträcka och efter att ha övat en del på det på utvecklingslägret så hade jag gott självförtroende och stog på bra. Hade lite dåligt översikt på hela och hade kunnat springa lite bättre, men jag vann sträckan med 6 sekunder, trots en liten 15-20-sekundersbom. Sedan kom kontrollerna lite tätare och jag bröt ursprungstanken med loppet att gå rätt utan började hetsa, antagligen för att jag fick se lite folk. Gjorde 15 sek på 5:an och följde sedan upp med en större bom på 6:an. Jag är 50 sekunder efter, men jag kan säga att jag bommade minst 1 minut. Jag skulle ha ett stup, men var på kurvan ovanför som jag tyckte hade lite skräntar också. Dålig kartkontakt där... Efter det hetsade jag vidare och gjorde ytterligare en bom i ett litet smådiffust område. Jag smekte höjden på fel sida, men jag kunde gått mycket säkrare till den och sett den direkt istället för att lägga ytterligare 1min20sek... Sedan gick det okej i 2 kontroller, men när jag sprang ut från 9:an hade jag fel riktning och fick vända och korsa en mosse i onödan. Kontrollen satt dock där den skulle, men än är det inte slut på eländet. Nästa, som var en mycekt lätt kontroll läste jag bara att jag skulle "ner och över vägen" men sprang snett och korsade fel väg. Banan avslutades med några 100m mer eller mindre löpning...

Ja, andra halvan av banan kan sammanfattas med en ren hets och det var helt klart onödigt eftersom jag ledde med 45 sekunder vid radion (4:an), och där var ca 1,5minut före Emma A som sedan var 38 sekunder före i mål...

Men det var roligt och utmanande (riktigt tuff terräng ändå!).

1. Annika Påhlstorp IFK Göteborg 30:24 +00:00
2. Emma Andersson Sävedalens AIK 31:02 +00:38
3. Lina Strand Göteborg-Majorna OK 31:40 +01:16

Winsplits sträcktider hittar du här



TOTALT vecka 32 = 8 timmar 7 minuter

En go vecka! Skönt att komma igång igen efter förkylningen. Tekniken har fungerat okej, men eftersom inte kroppen känns helt bra och jag får kämpa för att kunna springa som jag vill så har tekniken inte riktigt hunnit med hela tiden, men det känns som om det kommer.
Annars har det blivit väldigt mycket benlyft denna veckan, men det känns bara bra eftersom det är det jag ska vara bäst på nästa sommar. Det gäller att vara tuff och stå på! Och nej, jag är INTE trött på Göteborgsterrängen, snarare tvärtom!















Vecka 31

MÅNDAG 30 JULI

Dagens träning = Jogg 5min = 26 min träning + situps = 28 minuter

Sprang 5:an på Skatås med pappa. Tog det lugnt, men han slog årsbästa med en minut, men det höll inte mer än en dag för dagen efter slog han årsbästa igen. Heja!



TISDAG 31 JULI

Dagens träning = Lugn distans korta rundan = 40 min + bålstyrka = 42 min

Jogga korta rundan med mamma. Blä.



ONSDAG 1 AUGUSTI

Dagens träning = VILA



TORSDAG 2 AUGUSTI

Dagens träning = OL på Hålsjökartan 4km = 45 min typ

Lufsa en bana på Hålsjön så länge jag orkade någorlunda och tyckte det var kul. Kroppen är inte i sina bästa form, men jag tycker om Göteborgsterräng så det var skönt att komma ut lite. Ja, det var rätt kul!



FREDAG 3 AUGUSTI

Dagens träning = Jogg 38 min + lite cykel fr o till Svarttjärn = 50 min

Cyklade till Svarttjärn. Sprang förbi trollen, sen upp på Getryggen och hörde Rolling Stones-konserten (eller iaf förbandet). Sprang till Västra Långvattnet och så tillbaka igen. :P Sprang lite halvintervall mellan lyktstolparna på rakan på 8:an. Lagom. Dock lite småtungt i bröstet...







LÖRDAG 4 AUGUSTI

Dagens träning = VILA



SÖNDAG 5 AUGUSTI

Dagens träning = 45 minuter styrka

Ojojoj, längesen jag körde sånt där allså. Träningsvärk imorgon, svar JA!



TOTALT VECKA 31 = 3 timmar 30 minuter

Motivationen ganska låg så får la ses som en underhållsvecka det här... Men ska bi kul med lägret som börjar imorgon!!! :D






RSS 2.0