Vecka 53, gott nytt 2010!

måndag löpning 12,2km (så när som på samma runda som på juldagen). 1h 15 minuter. jobbigt underlag med skarsnö, men gick bra där det var mycket folk som hade gått. bitvis var det lite slitigare. fint väder iallafall så det var gött att bara springa utan att tänka. körde mage/sida/rygg efteråt också 15 minuter.
tisdag uppvärmning 16 min. sedan 6xbackintervaller i mastbacken skatås med 5min mellanjogg och sedan nedjogg. totalt 60 minuter. var apseg på backrycken, dock lite piggare mot slutet.
onsdag löpning runt 8an och lilla delsjön totalt 12,2km 60 minuter. isigt, men funkade okej att springa ändå. seg i början, bättre sen. hyfsat pigg.
torsdag 1h 22 minuter skidor. 15km. tekniken inte helt optimal, som alltid första passet på ett tag
fredag 1h 17 minuter 13km. skidor i månsken. mysmysmys.
lördag fm 1h 42 minuter skidor. 17km. gick bra! em 1h 16 minuter skidor, 13km. mys i mörkret igen!
söndag 1h 55minuter skidor, 20,6km. skoj med massa skidor!


TOTALT VECKA 53 = 11 timmar 2 minuter.

Grymt skönt med massa skidpass då jag kände mig rätt trött på löpning efter veckorna hemma. Tufft och segt att springa i snö och på is så det kändes passande med lite skidor. Skonsamt för kroppen då jag fåt lite känningar i ett knä då jag springer för mycket i slirig snö... Härlig vecka! Gott nytt år btw!

vecka 52, julhelgen

måndag löpning på stig 60 minuter. 90 mage 90 rygg och 60/60 sida efteråt, 15 minuter.
tisdag 6x5min intervall med 2min joggvila. hade ingen klocka så jag vet inte hur fort jag sprang. ska försöka undersöka saken. men med lite uppvärmning på 12min cirka och lite nedjogg på kanske 8min så totalt 60 minuter.
onsdag löpning stig och väg. först snabbt. sen långsamt, sen snabbare igen och sen lite mellanfart. 12km och 1h 10 minuter.
torsdag 15min uppvärmning. 8x1000m intervall på grus8an (km-markeringarna) och knappt 1,5min vila. 3:42 - 3:44 - 4:17 (backe 1) - 4:08 (backe 2) - 3:49 - 3:54 - 3:56 - 2:40 (nedför + kort km). nedjogg 8 min. totalt 1h 3min.
fredag löpning småstig med snöigt underlag och blött från ovan med jovvan. 12,6km och 1h 19 minuter. såg en räv som raskade över isen på häcksjön. och så mötte vi en gubbe två gånger som inte hade fått några julklappar (han såg så sur ut).
lördag VILA
söndag le alfalopp med 5 tappra startande (3 på långa 2 på korta). inledde dåligt med att jag inte såg snitslarna så snabbt vid de 3 första kontrollerna och iochmed det lojt vägval till 4:e. kom väl igång hyfsat efter brötet (nedfallna träd) vid 6:e och tog ett utomordentligt fint vägval till 8:e (råchansning på stigar och vägar utanför kartan - som gick hem! kartminne? bullshit. här kör vi utan nånting!) och då fick jag syn på månsen igen, men han hade ett par hundra meter som jag kanske knappade in nååågot på, men inte tillräckligt så han tog hem det. :-) nöjd över att jag kämpade mig runt. vädret var ju inte direkt med oss... totalt med uppvärmning 1h 33 minuter.
Efter passet besökte jag Tobbe B (..A) och vi gick tillsammans igenom säsongen som var och den som kommer och jag fick en rad bra tips som jag ska ta med mig och testa på. målet för nästa säsong är iallafall helt klart att fortsätta min utveckling genom att bli ännu mer stabil i kontrolltagningen och ta ett steg mot att alltid springa rätt.

TOTALT vecka 52 = 7 timmar 20 minuter

Underbara intervallpass på grus8an tisdag och torsdag. JAG ÄR HEMMA!!! :') i övrigt betoning på stiglöpning i snö vilket har varit trivsamt. Har iochmed detta inte blivit så farligt tjock under julhelgen heller... ;-)

Vecka 51, terminsslut

måndag löpning från skatås en backig småstigsdistansrunda på 13km. 1h 17 minuter. riktigt gött o mysigt pass!!
tisdag fm L2C hade examination i friskisgympa och jag var med som deltagare. körde allså 2 hela friskisgympatimmar men totalt 1h 30min effektivt. det var mycket hopp och skutt och bålstyrka och även lite löpning o ruscher. skoj skoj och L2C var duktiga. ;-) em intervaller 8-6-4-2min med halva vilan. 12min uppvärmning. sedan intervallerna på ett snöigt elljusspår. ganska slirigt men helt okej med inov8. 4:13min/km, 4:07min/km, 4:06min/km och 3:57min/km i snitt enligt klockan. var lite deg, men sprang på hyfsat under vilan också så det blev ett bra tröskelpass!! nedjogg 10min. totalt 53 minuter.
onsdag löpning 64 minuter. sprang hemifrån till elljusspåret på gärdet o eftersom jag höll på att blåsa bort då det blåste som satan bestämde jag mig för att hålla mig i skogen på spåret istället för att springa vid öppna fält och vattnet då det skulle blivit askallt, så sprang 4 varv på spåret och sen hem igen. 12km hann jag med iallafall. spåret är ganska backigt så det vart rätt slirigt, men då fick benen jobba lite extra bara.
torsdag löpning snöpuls runt hela djurgården 15,7km och 1h 22minuter. blåste som tuuuusan bitvis och det isade rejält i ansiktet eftersom det snöade hela tiden, men väl där det var lä var det riktigt najs.
fredag VILA, hem till framsidan :-)
lördag OL svartedalen, 65 minuter. knaggligt i början, kompasstummen var inte riktigt med i matchen. gammal karta som jag inte riktigt fick grepp om där de va nyröjt o sådär, så lite skumma vägval. sen vart det bättre. men orienteringen funka fint iallafall. mer löpflytet som saknades litegrann. totalt med uppvärmning 80 minuter.
söndag långpass från stugan med först ett större gäng och sedan AP och Ols. sprang vildmarksleden upp till kåsjön och runt kåsjön på småstigar och längst bort hoppa vi på stans väg och sen ner den en liten bit upp på fina lilla stigen över höjderna ner till bertilssons och sen hem på 8an. 21,3km och 1h 57 minuter och 5:30min/km. asbra pass och det var mys i snöfjunet och kylan. trött mot slutet kan jag väl erkänna...

TOTALT vecka 51 = 9 timmar 23 minuter

Maaassa snö i sthlm på torsdagen och sedan har det varit kallt!! gött o komma hem o springa lite mer likt barmark för nu kommer nog snön ligga ett tag där uppe i sthlm. behöver få lite skogspass nu och gärna lite backar också så att jag blir stark. nästa vecka väntar dock 2 fina intervallpass, dels tisdagsträning och sen tomteköttningen på julafton. sweet!

Vecka 50, lugn vecka.

måndag styrka 50 minuter, mage, rygg, ben
tisdag lugn löpning 45min. hjälpte järla dela ut julgransreklamlappar, därav det väldigt lågintensiva passet. jaja, kanske behövdes...
onsdag lugn löpning 60 minuter. sprang med ida på lidingö. kassa magar som ställde till det litegrann...
torsdag VILA, hos frisören, det tog 4h... och jag hann inte ens klippa mig. bara slinga. inte bra med praktikanter, men visst, det blev bra och billigt, men jag hann inte träna. :-(
fredag backintervaller. 51-52-51-51-51-52-53 sek. 4min mellanjogg. uppvärmning 15 min och efterlöpning 20 min. kände mig lite seg, inte något riktigt klipp i steget direkt... totalt 65 minuter
lördag skinkloppet, OL lackarebäck 8km men sprang inte runt hela banan. Helt tom på energi så jag skippade de 3 sista kontrollerna (som iofs låg på ett långt rakt streck från där jag var) och sprang väg hem. hade druckit och ätit för lite igår/på morgonen. jaja. ett fint pass ändå. :D var nog ute i 75 minuter totalt.
söndag långpass uteblivet, inte alls på hugget. mäktade med 45min löpning på knixig småstig i skogen hemma iaf.  6min/km.


TOTALT VECKA 50 = 5 timmar 40 minuter

Återhämtningsvecka. Blev ganska tufft i och med tentan på torsdag också. Var ju rätt sliten efter all träning när jag väl skulle börja plugga så jag orkade inte plugga så mycket, men jag hoppas att det gick vägen även om det inte gick bra. :S



Foto: World Cup-final Schweiz 09, Ultimate-orienteering

RSS 2.0