Vecka 26

 

MÅNDAG 25 JUNI

Dagens träning = OL medeldistans 29 minuter + uppvärmning 19 minuter + nedjogg 15 minuter = totalt ca 1 h 3 minuter

Cyklade till Svarttjärn, sprang upp till vindskyddet på Getryggen och stack iväg på 43-kavleträffsbanan från förra veckan. Satt dock inga kontroller ute. Jag gjorde lite småbommar och kände mig väldigt trött, både i ben och andningen. Usch, vad formen har tappats på den här förkylningsperioden... Men trots det slog jag Malin Å som vann 43-kavleträffen, tur det! :P
Joggade sedan väldigt lugnt tillbaka till Svarttjärn för att sedan cykla hem igen.



TISDAG 26 JUNI

Dagens träning = 13 st 70/20 intervaller + uppvärmning och nedjogg + lite plankstyrka efteråt = totalt 50 minuter

Kämpade på bra de 13 intervallerna, men som sagt, det känns ju inte prima skinka direkt, men det ordnar la upp sig, får jag hoppas. Nu gäller det att göra allt rätt och lite till för att inte bli sjuk igen.



ONSDAG 27 JUNI

Dagens träning = Löpning distans 61 minuter

Sprang på blöta stigar hemifrån till Skatås. (Puketorp - 18km - Ö. Långvattnet - V. Långvattnet - Brudarebacken - GMOK-stugan.) Hade brutalhåll i början, vet inte varför, så jag drog igång i ett ganska lugnt tempo som kunde ökas lite efter ett tag, men sprang relativt lugnt hela tiden. Kändes ändå okej på slutet.



TORSDAG 28 JUNI

Dagens träning = VILA

Fan, det är en klump i halsen som inte känns riktigt hemma där...



FREDAG 29 JUNI

Dagens träning = 5+3 backintervaller + uppvärmning och nedjogg = totalt 1h 10 minuter

Sprang från Härlanda till TV-mastbacken och det kändes inte så bra. Sprang 5 backintervaller där och det kändes bättre. Harklade och spottade ut allt som inte hörde hemma. Joggade till en backe på 2,5:an och sprang 3 30-sekunders backintervaller där. Sprang via Sternstugan till Härlanda igen.

Klumpen i halsen är kvar men det känns varken bättre eller sämre nu tror jag. Vi får la se imorn.


LÖRDAG 30 JUNI

Dagens träning = Kontrollutsättning med Johan = totalt 45 mins fjantlöpning :D

Jag joinade Johan på kontrollutsättningen inför morgondagens tävling och vi drog ett slappt område ganska nära TC och sprang iväg, men då kom jag på att Johan säkert inte räknat antalet spik så då gjorde vi det och självklart fattades det ett par stycken så då fick jag springa tillbaka. Och efter att Johan lyckats skämma ut sig inför Krocko m flickvän och när vi snackat lite med dom kom vi iväg och det var skoj. :D Ett jäkla teamwork och det är ingen bra kombination att skratta samtidigt som att springa - det är jobbigt. Men skoj var det. Vi var ute längre än 45 minuter, men det kanke var det som var det effektiva. :P



SÖNDAG 1 JULI

Dagens träning = Löpning runt Idre Fjäll 7,5km ungefär = 43 min

Efter 8 timmars bilresa utan aircondition till Idre så drog Bettan och jag ut på en joggingrunda runt fjället. Skönt att löpa av sig lite lugnt.



TOTALT vecka 26 = 5 timmar 32 minuter

Mja, inga direkta kommentarer. Skönt med backpasset och intervallerna. Benen känns inte som de ska, men jag hoppas att nästa veckas Idreläger ska få dem att komma igång igen.



 



Vecka 25

MÅNDAG 18 juni

Dagens träning = VILA, förkyld...



TISDAG 19 juni


Dagens träning = Lugn löpning 45 minuter

Hade mamma som hare (tempopassare) under ett pass på korta rundan på Björnås. Hm, inte helt 100 än...



ONSDAG 20 juni

Dagens träning = Klubbstafett = OL 45 minuter

Klubbstafett vid Bergsjöns motionscentral och jag plockade 22 kontroller under 45 minuter och det blev en runda på 5,1-5,3 någonstans där tror jag. Ingen uppvärmning så blev rätt stum i början, men kutade ändå på rätt bra mot slutet då det blev tidspress. Dock kanske jag sprang på lite väl hårt för förkylningens skull men är man tävlingsmänniska så kan det vara svårt att hålla igen... Jag var i lag med Mattias Uden och Björn Östman och vi plockade (lätt ;P) hem SEGERN! :) Kul!



TORSDAG 21 juni

Dagens träning = VILA, inte frisk än...



FREDAG 22 juni

Dagens träning = VILA, bättre vila en dag för mycket än en för lite...



LÖRDAG 23 juni

Dagens träning = Lugn löpning 58 minuter + mag/rygg/statisk styrka efteråt 20 minuter

Sprang en snäll runda på Björnås med Elin som hälsade på. :D Sprang upp direkt på toppen och ner vildmarksleden, genom Puketorp och hem. Tog det lugnt för att inte göra nåt förhastat efter förkylningen, men nu kändes det bra med den och jag var lätt uppför trots lite väl mycket efterrätter och godsaker som agerat tröst under sjukdomsperioden... ;P



SÖNDAG 24 juni

Dagens träning = Strandslingan löpning 57 minuter

Sprang Strandslingan med mamma och där jag sprang ifrån henne (uppför), vände jag och mötte henne för att komma tillsammans igen. Jobbade bra uppför även om det inte blev någon tempoökning, men vill fortfarande inte köra på alltför hårt. Blev dock väldigt trött och fick kämpa för att inte glida ner i för lågt tempo, men det är la inte så konstigt efter de här taskiga veckorna jag haft, så nu är det bara att tuta och köra inför Idre så att jag kan mata på så bra det går där uppe om en vecka!

By the way så tror jag hårt på Strandslingan som en distansrunda. Det är mycket uppför och där det är nedför är det ofta ganska knevligt så det går inte att slappna av alls och det ger inte så mycket återhämtning. Känns som att den ger bra uthållighet både i musklerna och centralt.





TOTALT vecka 25 = 3 timmar 45 minuter

En halv sjukvecka detta också tyvärr, och visst, jag var kanske lite väl ivrig i att börja träna både förra och denna veckan så att det tog några fler dagar än vad det egentligen behövt göra, men det är svårt att veta. Det var en riktigt vresig förkylning jag hade som ändå kändes som om den aldrig riktigt bröt ut helt eftersom jag inte hade riktigt ont i halsen nångång utan lite halvtjock, snuva och hosta, menmen, hoppas jag fått förkylningen för sommarn nu och slipper det framöver. Har ju dock lite negativ rad från de två senaste åren då jag haft tre långa förkylningar/sommar, men ska föröska vara extra nogrann med allt som kan vara förebyggande för att slippa dem. Men huvudsaken är att jag nu är frisk (lite hosta kvar) och kan börja köra igen! Nu jevlar!



Vecka 24

MÅNDAG 11 juni

Dagens träning = Löpning moderat tempo 37 minuter

Sprang en runda från Skatås och ville inte springa så länge p g a kraftig heshet och lite snörvlande under dagen. Vill inte riskera att åka på en brutalförkylning nu inför Jukola, men sprang på så gott jag kunde under denna relativt korta träningstid och det kändes ändå helt okej trots allt studentjox!



TISDAG 12 juni

Dagens träning = Löpning småstigar + grusvägar 52 minuter

Fortfarande lite småkänningar av något som kan vara förkylning så det fick bli ett lite lugnare distanspass.
Vill INTE bli sjuk!!!



ONSDAG 13 juni

Dagens träning = VILA, småförkyld...

Inte bli sjuk nu Lina...



TORSDAG 14 juni

Dagens träning = VILA, mår inte helt 100...



FREDAG 15 juni

Dagens träning = VILA, förkyld.

Har fått kasta in handduken för Jukola och det känns för jävligt... Hade SÅ gärna velat åka och springa sista sträckan i den goa Finlandsterrängen och få träffa alla jag inte träffat på så länge. Men icke...



LÖRDAG 16 juni

Dagens träning = VILA, förkyld.



SÖNDAG 17 juni

Dagens träning = VILA, förkyld.



TOTALT VECKA 24 = 1h 29 minuter

Heja, vilken vecka... Se till och bli frisk!!!


Vecka 23

MÅNDAG 4 juni

Dagens träning = Fotbollsturnering = ca 25 minuter.

Vi förlorade matchen innan finalen väldigt oturligt med 2-1. Men annars var vi BRA! :)



TISDAG 5 juni

Dagens träning = Löpning 47 minuter

Sprang till Brännemon och runt 5:an och hem igen. VARMT, men kändes rätt okej i kroppen!



ONSDAG 6 juni

Dagens träning = OS Hjälpkurvans Lång-KM 5,2 km = 38:24 + 20 minuters uppvärmning och 5 mins nedjogg = totalt ca 64 minuter

Det var en väldigt lätt bana i öppen och fin terräng norr om Aneby. Började bra i orienteringen och låg på riktigt bra, men vid 7:an (av ca 14 kontroller) blev jag ganska trött och vid 9:an började bommarna. Småbommade 9:an, 10:an, 11:an, 13:e och vägen till sista. När jag kom i mål trodde jag att 2min före startande Jenny Lönnkvist redan var imål eftersom jag inte sett henne under banan, men Svenne insisterade på att jag var först. Han frågade vad jag trodde om mitt lopp och jag sa att jag tippade Beata på seger eftersom det var så löpvänligt, men i slutändan visade det sig att JAG vann! Riktigt skönt och äntligen fick jag en av de åtråvärda älgarna (mjukisdjur som ges till varje års segrare i Lång-KM, Medel-KM eller KM-grandslam. Hade legat bra till i KM grandslam hela året ända tills jag missade Natt och Ultralång under en sjukdomsperiod... Attans!)

Resultat D21 5,2km
1. Lina Strand 38:24
2. Karin Persson 40:16
3. Emma Carlsson 41:52
4. Beata Falk 42:15
5. Johanna Lönnkvist 42:25
6. Caroline Gustavsson 46:06
7. Jenny Lönnkvist 47:11
8. Lina Blomqvist 50:39
9. Josefin Lindberg 57:36
10. Elin Ström 62:39

För sträcktider klicka här



TORSDAG 7 juni

Dagens träning 1 = Löpning runt Hunsnäsen = ca 27 minuter

Sprang runt sjön innan morgonträningen. Riktigt fin morgon, och VARM!

Dagens träning 2 = Styrka inomhus. Mage, rygg, armar, sidan m.m = 45 minuter

Sista morgonträningen på Eksjö OLGY. Sorligt, men genomförde passet riktigt bra!



FREDAG 8 juni

Dagens träning = VILA! Mycket fixa inför morgondagens student...



LÖRDAG 9 juni

Dagens träning = VILA! STUDENT!!!



SÖNDAG 10 juni

Dagens träning = VILA! Återhämtning och studentmottagning på hemmaplan...



TOTALT VECKA 23 studentveckan = 3 timmar och 28 minuter

Jaja, det var ju trots allt studentveckan! :) GÖTT SOM FAN med KM-seger!!! Jag kanske blivit långdistansare på äldre dagar? ;)



Tävling: JVM-test sprint

Karta skala 1:5000

Röda vägval =Jenny Lönnkvist
Gröna vägval = Lina Strand

Efter 85 mils bussresa var det dags att få igång benen och därför värmde jag upp ganska länge. Jag kände dock inte det här riktiga sprittet i benen, men var ändå taggad till start.
Jag startade och läste in alla längre sträckor redan till 1:an. Dock gjorde jag en liten sväng på den och tappade ganska mycket tid. Gjorde även en liten bom på 2:an. 4:an och 5:an var två kortsträckor som jag inte läst in innan, men det visade sig att det var lite dumt för de blev ganska avgörande. Tog fel väg till 4:an och till 5:an läste jag hela vägen till 6:an och började på ett väldigt runt-om-vägval och det var ju helt fel, så jag tappade mycket tid även där. Sedan kom mjölksyran upp i hela benen och det blev ett par tunga sträckor, men de sista 3 kunde jag spurta på bra. Jag slutade (missnöjd) på 12:e plats 1:37 efter Jenny Lönnkvist. Nu får jag fundera på hur jag kan utvecklas på sprint, speciellt sånna här sprinter som var mer lik en medeldistans, vilket jag egentligen borde behärska bra, men kan bero på att jag var inställd på en mer "vanlig" sprint som vi sprungit så mycket innan. Väldigt sällan man springer sprinter av sådan här karaktär.

Resultat D20
1. Jenny Lönnkvist 15:07 00:00
2. Beata Falk 15:51 +00:44
3. Alva Olsson 15:53 +00:46
12. Lina Strand 16:44 +01:37

För winslipts sträcktider klicka här


RSS 2.0