Vecka 38, SM Lång

måndag VILA
tisdag löpning 60 minuter med annika/karl/alla i skatås. njutningspass och lite fart ibland och lite lugnare ibland. sen elsibriths fantastiska tårta efter! hur bra som helst!!
onsdag 10x1/2-intervaller + 13min uppvärmning och 8 min nedjogg = 51 minuter totalt. hade ätit alldeles för tätt inpå innan och hade rätt saftigt håll, men kom upp i lite fart iallafall.
torsdag VILA klättring med skolan och sovit alldeles för lite senaste dagarna så det blev en vilodag till för att inte riskera nåt.
fredag kort löpning 31 minuter, på kungsholmen. försökte löpa mest grusväg/stig. var så otroligt vackert i stockholm denna dag så jag njöt. sprang inte långsamt, men inte fort heller.
lördag 5,7km kval sm lång. 43:57 som 3:a 1:53 efter J.Johansson. Kontrollerat kvallopp. Sprang på hyfsat. Tog mig tid på långsträckan (ganska lång tid faktiskt). Har dock småbommat på slutet. Inte riktigt haft nån framförhållning och jag tror jag blev lite bekväm när jag kom ifatt 2min före startande också. Men som sagt, fullt godkänt. inkl uppvämrning och nedjogg = 1h 20min. för splits tryck här
söndag 8,6km final sm lång. 69:04 = 2:A!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! = 1:58 efter Kajsa N. + uppvärmning och nedjogg = 1h 35 min. Ja, vad ska man säga... Jag trodde nog inte att första seniormedaljen skulle komma redan iår, men visst hade jag det på känn förra helgen efter 2st 4:eplatser, men det känns ändå ovant på nåt sätt. Men det är verkligt och jag gjorde det och det känns fantastiskt bra! Jag orienterade bra. Jag trodde på mig själv! Jag var grymt fokuserad! Jag var smart! Jag tog silver! AWSOME! Och mer kommer det bli... Tja la la la la la.... :) för splits tryck här

TOTALT VECKA 38 = 5 timmar 17 minuter

Nada i träningstid, men vem bryr sig om sånt när man plockar medalj av näst ädlaste valör på SM. Inte jag iallafall! Men åh, det var så skönt. Inte så att jag blev så glad och sprang o studsa på TC. Inte alls. Bara så värmande på nåt sätt. Inifrån. Jag kunde bara gå runt och mysa och le.
Och det var en grym känsla att komma på upploppet, o inte ha blivit uppmärksammad i speakern än, utan istället mötas av klubbkompisars, familjs och vänners vrål och då inse att det här nog kommer bli medalj. Helt underbart! Tack alla!





Foton: GMOK:are och Lång-SM/arrangör

Vecka 37, SM Medel & Stafett

måndag VILA
tisdag lugn löpning 45min.
onsdag 10x1/2intervaller från skolan. fösta gången jag sprang därifrån och det var riktigt positivt. kände mig stark och snabb på intervallerna, och tog ut mig rejält. kul pass. 15min uppvärmning och 15min nedjogg = 60min totalt
torsdag 20 min jogg i mörker i hultsfred
fredag sm medel kval 4,4km = 31:04. Fick slita på rejält i löpningen och slarvade med lite riktning och framförhållning, men trots att jag kom lite snett ibland så visste jag iaf i princip alltid var jag var. kom 5:a i heatet 1:36 efter Elin. Tog mig dock vidare med en god marginal och min tid hade gett 2/3eplats i alla dom andra heaten. Fullt fokus mot morgondagen! Målet att ta sig vidare var uppnått och jag visste att benen skulle va fräschare imorgon. inkl uppvärmning och nedjogg 65 minuter
lördag sm medel final 5,1km = 35:33 = 4:A!!! 1:16 efter Linnea G. målet var att jag skulle vara nöjd om det blev topp 10 och 4a känns då hur bra som helst. Jag har bommat det jag är efter på framförallt två dumma grejer. Inför varvningen tänkte jag för mkt på löparen jag sprungit ifatt och drog snett vänster och fortsatte sen åt vänster innan jag fatta att jag skulle en bra bit höger. Sedan läste jag till 13 när jag skulle till 17 när vi vände tillbaka på sista slingan och jag sprang fel väg. Tog även fel vägval till sistakontrollen. Men jag vann spurten med 2sek!! :P Och jag är väldigt nöjd med min 4:eplats. totalt uppv + nedjogg = 65 minuter
söndag sm stafett str 3 6,8km = 44:01 = 3:e bästa sträcktid och GMOK 1 blev 4:A!!! Helt fantastiskt! Jennie växlade som 12 och Louise som 14 knappt 3,5min efter täten och jag gick ut i ett vakuum efter en stor klunga löpare som jag redan sprungit ifatt en del av till 1an där dom bommade så jag kände direkt att det lönade sig att springa rätt. Jag var också otroligt trygg då jag dels fått två riktigt bra stafettträningar vid målillas klubbstuga på de tidigare smlägren, men jag var också full av energi för att alla kommit imål och sagt att det var magiskt och att dom ville ut o springa mer! efter 1akontrollen sprang jag till o från med domnarvet 2 och vi gjorde en liten krok på kontrollen innan varvningen. slarvade från sista säkra. och då kom en kluga till som bommat, saik o sno bland annat. så vid varvningen var jag väl 7a och sen vart det en lång stigning och medelkaraktär i slutet av banan. jag gjorde en lite för lång högersväng på en kontroll och sladdade i klungan där 3 av oss hade ena gaffeln och 3 den andra. vi sprang lite fortare på min gaffel, men hade tappat en liten lucka till domnarvet 2 och sno men saik var precis efter. sedan ser vi domnarvet 1 komma o stämpla vid 4e sista precis före vår klunga och då vart det ännu en tempohöjning. lyckades inte ta in något på sno och domn1, men tog in litegrann på domn2 och saik var fortfarande bakom. när jag stämpla till sista fanns inget annat än att spurta som fan och jag kände direkt att jag tog in på domn2 och vips så var jag förbi. jag spurtade som en gnu, men lyckades inte ta någon mer, och när jag korsade mållinjen hörde jag att det var som 4a. jag trodde att det nog kanske var en 6eplats, men 4:a kändes så mycket bättre och av ren reflex sträckte jag armarna i vädret. varför får man inte vara nöjd 4a liksom? sen kom jennie och louise och det blev kramkalas! ÅH VAD ROLIGT DET VAR!!! och killarna kom 9:a. GMOKdress for sucess!! inkl uppvärmning o nedjogg 70 min.

TOTALT vecka 37 = 5 timmar 25 minuter

Ja, vad ska man säga. Hur kul som helst!!!
Det är la bara att fortsätta rida på vågen... :)






Foton: SOK Viljan och Mats Jodal

Vecka 36, WOC-läger Trondheim

måndag lugn löpning 43 min med moster på kungsholmen. snittfart 5:38min/km så det gick ju inte fort direkt... :)
tisdag VILA
onsdag trondheim. 1h 30 min. njutning på en asfin karta. sprang alltså lugnt. orienterade bra.
torsdag fm medel-ol. uppv 15min. 47:40. hade frukosten upp i halsen när jag försökte trycka på. orienterade bra sånär som på ett vägval där jag valde att löpa på en otydlig stig som försvann. totalt 1h 3min
em njutpass igen med karro och sofie. asfint väder och största myrarna ever. svåra sluttningskontroller som vi var duktiga på. utnyttja mossarna!! hade 20min jogg till start och sen en lång bana och sen jogg från målet. totalt 1h 40min.
fredag fm varvnings-ol. 4 slingor med en aslång backe upp till startpunkt varje gång. orienterade bra på första slingan, men sen var jag faktiskt värdelös. fanns inga meridianer på kartan och det saknade jag som orienterar mycket med min kompass. sen hade jag för mycket hemtenta i huvudet också... uppv 11min + 1h. 11 min bana+nedjog = totalt 1h 22 minuter.
em vägvals-ol. sprang en kortisrunda med 3 längre sträckor där jag tryckte litegrann. lugn jogg ett par minuter mellan sträckorna. 13min uppvärmning och 45 min bana + nedjogg = totalt 58 minuter
lördag tröndelags kretsmästerskap långdistans 7,3km = 63:54 = 17:e. sprang dåligt till 2an där jag p g a seghet valde att springa på väg en bit och sen tappa riktningen mot kontrollen. 9 ggr av 10 skulle jag kört rakt på för det är egentligen en självklarhet. jaja. tappade iaf 2min. sen parsprang jag med lena eliasson en del som kommit ifatt mig. sen kom vi ifrån varandra och jag avslutade bra. vann spurten också. :) så bortsett från 2an var det ett bra lopp och kändes bra att ändå vara såpass pigg, efter omständigheterna, i slutet. tuff och fin bana! uppvärmning 16 min. totalt 1h 20min.
söndag stafett. sverige lag 3 med lena på 1a och maria på 3e. jag sprang andra. 31:18, drygt 2min efter helena eller ingunn eller vem det var som vann 2asträckan. hade dock längsta gaffeln som var aningen taskig så jag är nöjd med mitt lopp. gjorde ett par minimisstag, men det var rätt diffust så jag tycker jag löste det bra. tappade dock mitt halsband som jag haft i hela mitt liv. dumma lina som sprang med det. :( uppvärmning 25 min och nedjogg 10min. totalt 1h 5min.

TOTALT VECKA 36 = 9 timmar 41 minuter

OKEJ. I LIKE TRONDHEIM. Det är typ... Göteborg fast finare mossar. Där kallas dom myrar. Kan det bli bättre? Åååh.

Lärorikt läger! Jag får återkomma!

RSS 2.0