Vecka 31

MÅNDAG 28 JULI - TISDAG 29 JULI

Ingen träning  =
VILA

Klump i halsen, vill inte träna. Kändes illa tisdagmorgon men efter att ha gurglat massa saltvatten känns det mycket bättre! Sugen på OL-pass i Labacka på torsdag...



ONSDAG 30 JULI

Dagens träning = Löpning 30 minuter

Sprang en runda hos Anneli på Tjörn. Inte direkt pigg.



TORSDAG 31 JULI - LÖRDAG 2 AUGUSTI

Ingen träning  =
VILA

Halsen itne hundra och massa hosta.
Ultralång-SM?



SÖNDAG 3 AUGUSTI

Dagens träning =
Löpning 10+20 minuter

Sprang i 10min innan Ultralången men bestämde mig för att kasta in handduken då jag kände att om jag sprang skulle det säkert bara bli ett bakslag. På eftermiddagen fick jag sällskap av Karl och vi joggade i 20 minuter. Det var gött!



TOTALT vecka 31 = 1 timma

Skräll att detta skulle komma efter ett O-ringen då :P



Vecka 30, O-ringen!

MÅNDAG 21 JULI

Dagens träning =
O-ringen E1 = 65:48 + uppvärmning = 90 minuter

Startpromenad längs Vasaloppsspåret och sjuihelvete vilken backe det är upp från starten i Berga By. Nu börjar jag förstå vad vasaloppet handlar om. Nåt jag inte förstår är dock hur en del knasbollar kunde staka upp för hela den där backen. Helt sinnessjukt, men det ska jag inte prata om nu.

Var iallafall pepp inför starten (tidig start!) och direkt när jag såg kartan var första tanken "Shit, vad kul detta ska bli!" - Gott tecken! Jag fick en riktigt bra start på loppet och fram till 7:an gick jag bra. Någon liten sväng på ett par kontroller men helt och hållet stabilt! Var vid 7:e kontrollen 51 sekunder efter. Sen kom långsträckan och jag valde rakt på vilket fungerade bra och jag fick fina stråk och tryckte på fint över mossarna. Jag kände mig pigg! Hamnade dock lite snett, fick inte bäcken utan kom mer åt höger. Läste dock in mig direkt vid stenen på lilla höjden (karta kommer) och vinklade neråt. Passerade bäcken vid den lilla punkthöjden som sista säkra och noggrann kompass in, men fick inte kontrollen. Ett par varv runt, ut till höjden i norr(?) i ringkanten. Noggrann kompass in igen. Får inte kontrollen. Tar ett par djupa andetag för att inte stressa upp mig. Försöker läsa in mig. Titta mig omkring. Ingen kontroll. Runt, tilbaka ut till bäcken igen. Kollar skitnoga att jag är där jag tror att jag är och det är jag. Kompass in igen och DÅ får jag kontrollen. Jävla bingokontroll och surt att inte kunna få höra ett pip av att nån annan stämplar eller nåt. När jag stämplade kom 4 till till kontrollen. Tidstappet blev mycket: 7,5 minuter. Sprang sedan helt okej igen några kontroller och så kommer en grönområdeskontroll där jag slarvar lite med sista säkra och läser fel på två höjder och yrar runt ett tag innan jag får den. Tidstapp på 2,15 minuter. Sen var det löpning ner in i mål.

RESULTAT E1 D20E

1. Kristin Löfgren 54:50 +00:00
2. Karin Persson 57:47 +02:57
3. Beata Falk 58:47 +03:57
16. Lina Strand 65:48 +10:58



TISDAG 22 JULI

Dagens träning =
O-ringen E2 3,7 km = 28:52 + uppvärmning och nedjogg = 1h 10 minuter

Revanschsugen sen gårdagen och riktigt taggad på medeldistans och 10:000-del. Hörde av många som sprang att det skulle vara grymt fint och det skulle ju smaka fågel!

Dunkade iväg och hade lite dålig koll på väg till första men märkte det och fick kontrollen bra. Var lite väl ivrig till 2:a också, men lugnade ner mig mitt på sträckan och korrigerade ritktningen och spik på. Hade en fin plan till 3:an också, men skogen var lite tät och när jag låg lite för långt åt vänster såg jag inte kontrollen utan fortsatte springa i tro om att jag var längre bak än vad jag var och det var först när jag såg 4:e kontrollen jag förstod att jag bör vända. Fick då kontrollen direkt (tidstapp: 1:20). Dock visste jag sen var 4.e kontrollen skulle sitta så jag dunkade på fort som tusan och sträcksegern var ett faktum. :P Men då hade jag inte läst in i förväg till 5:an vilken var en längre sträcka och utgången från kontrollen var itne den bästa, men fick sen upp lite fart på benen och sprang som planerat. Kom lite snett in mot kontrollen och gjorde en 15 sek här. Till nästa gjorde jag också en 10 sekunder då jag efter halva sträckan stod på en höjd jag inte hade koll på. Blev en del onödiga kartstopp innan jag förstod kurvbilden och kunde ta kontrollen. Nästa sträcka var den bästa på hela banan då jag gjorde exakt som man ska. Jag bara kutade rätt mot mossdraget och följde det på åsen ut, och då kunde jag ju inte missa kontrollen vilket jag inte gjorde heller. Jag vann sträckan med 3 sekunder! Sedan gjorde jag 25 sekunder då jag kom lite för långt åt höger, men det fattade jag direkt. Sedan gick det bra några kontroller, men hjälp vad mycket folk!! Tyvärr bommade jag förvarningen med 40 sekunder då jag kom lite för högt upp och tvingades passera lite nedfallna träd. Sedan var det köttning in mot mål då jag tog ledningen med 9 sekunder men det slutade med en fjärdeplats. Dock är jag snabbast från radion och in i mål av de som är före och närmast efter mig vilket är nice! Jag sprang som ett jehu denna dag och det var roligt!

Resultat E2 D20E


1. Beata Falk 27:20 +00:00
2. Karin Persson 27:41 +00:21
3. Kine Hallan Steiwer 28:37 +01:17
4. Lina Strand 28:53 +01:32

Klättrade till 10e plats totalt och tog in lite tid på täten.





ONSDAG 23 JULI

Dagens träning =
O-ringen E3 7,2km = 67:06 + uppvärmning = 85 minuter

Det var varmt och det skulle bli svårt. Helt okej! Dock kände jag mig väldigt sliten på väg till start. Benen och huvudet ville inte riktigt tagga till. Men jag sprang iväg stabilt och fick första kontrollen perfekt. Orkade inte riktigt trycka på upp mot tvåan och bröt min plan och det resulterade i ett paralellfel och 6 minuters bom. Fan. Sprang fort och bra och stabilt och enligt planen till 3:an vilket resulterar i bra sträcktid, men vad gör jag till nästa kontroll? Har en plan, gör inte alls så. Springer på chans, är på rätt väg. Får för mig nåt helt annat, tror jag är längre än vad jag är. Springer upp en massa kurvor och letar i drygt 3,5 minuter innan jag fattar vad jag är och fortsätter lite till och där sitter kontrollen hur öppet och fint som helst. Helvete. In i det svåra området och orienterar som en gud nästan. Sedan efter vägpassagen blev jag brutalt trött överallt och långsträckan upp på sluttningen tog död på mig. Jag gick och vacklade och inte konstigt att jag tappar 2minuter till. Så himla tråkigt att jag inte kunde hålla ihop det bättre... Nu var det ingen bingokontroll som pajade utan jag som bitvis var dålig.

Resultat E3 D20E

1. Siri Ulvestad 57:21 +00:00
2. Kristin Löfgren 58:44 +01:23
3. Kine Hallan Steiwer 58:52 +01:31
21. Lina Strand 67:06 +09:45

Ner på en 12e plats i totalen.



TORSDAG 24 JULI

Dagens träning =
O-ringen E4 6,4km = 39:55 + uppvärmning = 60 minuter

Kalfjällsetappen. Något jag sett fram emot såklart. Lite stressigt i liften och fick 8 uppvärmningsminuter innan 40 mins kö och sedan 12 minuter till att värma upp på. Bestämde mig för att dra upp ett riktigt högt tempo från början för att det sedan får bära eller brista med orken.

Sprang iväg och såg första kontrollen från startpunkten så det var bara att kötta. Andra kontrollen såg jag från första men funderade på om jag skulle runda sänkan eller springa rakt på. Det såg lite knepigt ut att runda så jag sprang rakt igenom och tappade lite tid tror jag. Sedan var det långsträcka uppför och jag var trött men försökte pusha på mig själv och tog sikte på två hållpunkter att styra emot. Fick kontrollen okej. Till 4an tog jag sikte på min sista säkra och sen var kontrollen i hamn. (Vann sträckan med 4 sekunder). Gjorde samma sak till nästa kontroll, tog sikte på sista säkra och sprang på kontrollen! Längre sträcka igen och jag hade tänkt att runda lite höger, men kom istället rakt på i sträcket då jag inte var perfektnoga med riktningen ut och fick gå igenom lite onödiga sänkor och tappade 10 sekunder, men inte så mycket. Sedan gick det bra igen. Lite osäker på en sträcka och kollade fel på kontrollsiffran och var påväg därifrån men tittade igen och då var det ju mitt nummer! Sprang sedan bra igen innan jag gjorde en sväng på 10:an på 1:18 minuter. Läste fel på en höjd och en punkthöjd och sprang längre än vad jag skulle och fick vända tillbaka. Tappade här min ledning på banan (var i ledningen från kontroll 4-9. Tappade sedan lite fart och lite koncentration på slutet och gjorde ett par småsvängar men det var lite i säkerhetsåtgärder också då jag vid 2 kontroller passerade andra kontroller och ville kika på dem då det var samma kontrollpunkt som jag skulle ha. Men en skön känsla genom hela loppet och grymt roligt att springa fort!!!

Resultat E4 D20E

1. Kristin Löfgren 38:46 +00:00
2. Siri Ulvestad 39:39 +00:53
3. Lina Strand 39:55 +01:09



Inför slutetappen låg jag nu 9 i sammandraget +17:48, men "bara" 7 minuter upp till andraplatsen.



FREDAG 25 JULI

Dagens träning = O-ringen E5 6,5 km = 67:54 + uppvärmning = 90 minuter

Hade samma känsla som inför 3:e etappen, men försökte att tagga till. Blev på väg till 1:an ifattsprungen av Elin Pettersson som startat nära mig och hon drog snett till 1:an medan jag fick den, men då fick hon den också, dock gav det lite självförtroende. Dock lugnade jag mig inte och kollade vägval till 2:an utan sprang katastrofaldåligt och gör ett jätteparalellfel och hamnar alldeles för långt ner. Detta kostar mig 5 minuter sedan försvann all ork och jag var så trött så trött... Lite småkontroller innan en jättelångsträcka och ryggen gjorde ont och hela kroppen gjorde ont och det gick bara inte. Fick lite krafter vid vätskan och andra radion och kunde iaf springa resten av banan, men det var tufft... Tappade ner till 10e plats och låååångt efter på etappen. Fick också höra att det skett stora omkastningar i toppen. Så kan det gå. Men jag blev som sagt 10a och fick mig en fin vattenkokare. Det kändes skönt att det var slut. Jag fick iallafall med mig 2 bra etapper (eller 3 med den 6e!) och jag vet att om jag bara lugnar mig och går rätt så kan jag gå jävligt bra. Så nu ska jag sluta upp med att bomma. Och nångång ska jag bevisa för mig själv att jag kan springa jaktstart.

Resultat E5 D20E

1. Beata Falk 54:42 +00:00
2. Martina Karlsson 56:38 +01:56
3. Lina Sundqvist 57:23 +02:41
13. Lina Strand 67:54 +13:12

Totalresultat:

1. Beata Falk
2. Lina Sundqvist
3. Ida-Marie Naess Björgul
10. Lina Strand

Så var det med det!



LÖRDAG 26 JULI - SÖNDAG 27 JULI

Dagens träningar =
VILA

Hade tänkt springa lite på söndagen men fick vila p g a skavsår. Det var nog bra då jag vaknade med en klump i halsen på måndagsmorgonen....



TOTALT vecka 30 = 6 timmar 35 minuter

Det var en rolig Oringenvecka. Så himla synd att jag inte kunde hålla ihop det bättre bara, men jag blev lite sliten. Kul med 2a och 4e etappen såklart. Riktigt skönt att känna att jag kan springa fort och förenkla och använda precis rätt orienteringsteknik emellanåt. Så skönt att se att det faktiskt funkar så jävla bra. Nu är siktet inställt på SM i mitten på september och nu kommer all träning vara inriktad på det och allt fram tills dess blir träning mot just SM.

Hejs





Vecka 29, inför O-ringen

MÅNDAG 14 JULI - TORSDAG 17 JULI

Träningar =
VILA

Hes i halsen och ville inte riskera något inför O-ringen.



FREDAG 18 JULI

Dagens träning = Löpning 43 minuter

Sprang med mamma så det blev ganska lugnt. Bra. Kändes inte konstigt i bröstet eller nåt.



LÖRDAG 19 JULI

Dagens träning =
Väldigt lugn löpning 35 minuter

Åkte upp till O-ringen och träffade Carro och vi lufsade litegrann. Inte fort alls men givande på många andra sätt! :P



SÖNDAG 20 JULI

Dagens träning =
VILA



TOTALT vecka 29 = 1h 18 minuter

Haha heja mig när det gäller träningstimmar allså. ;)




Vecka 28, veckan efter...

MÅNDAG 7 JULI

Dagens träning =
VILA




TISDAG 8 JULI

Dagens träning =
Löpning 51 minuter

Sprang Pukerundan, fast lite avkortad, med mamma. Tog det lugnt men jag var pigg i benen! Behövde komma ut för jag var helt tokigt rastlös.



ONSDAG 9 JULI

Dagens träning =
VILA

Klump i halsen...



TORSDAG 10 JULI

Dagens träning =
VILA



FREDAG 11 JULI

Dagens träning =
Löpning 10km 48 minuter

Löpning milen med gott sällskap! :-)



LÖRDAG 12 JULI

Dagens träning =
Löpning lugnt 40 minuter

Tappade rösten totalt...



SÖNDAG 13 JULI

Dagens träning = VILA

Fortfarande hes och lite hostig.



TOTALT vecka 28 = 2 timmar 19 minuter

Brutalt rastlös efter JVM och det kändes så grymt tomt. Dock fick jag med mig några pass under veckan iallafall och det var skönt att känna att jag verkligen vill träna ändå, trots att det största målet hittils nu var över..!



Vecka 27 - JWOC 2008

Yes, efter lite påtryckningar så får jag väl börja sätta fart när det gäller att skriva ner lite om JVM 2008. Innan det dröjer för länge så att jag glömt alla tankar liksom... Men jag ska göra mitt bästa för att redovisa det som krävs, i detalj. Here we go!



MÅNDAG 30 JUNI - - - JWOC SPRINT

JWOC SPRINT = uppvärmning 25 minuter + 14:20 = felstämplad + nedjogg 10 minuter = 49 minuter

Startade i första startgrupp (näst först av alla faktiskt) och började dagen med att sätta upp tält på samlingsplatsen vilket gick kalas trots att det blåste kuling. :-) Men ja, sprinten som sagt, det var ju den distansen jag värderade som nummer 4 av de just 4 distanserna, dock hade jag såklart ändå ett mål och det var att göra ett så bra sprintlopp som möjligt - ha bra framförhållning med vägvalen och sen springa mig rejält trött.

Började värma upp och kände mig ganska pigg i benen och faktiskt inte alls nervös. Såg också att det var långt till startpunkten vilket betydde att det finns god tid på sig att läsa in första och gärna också andrasträckan samt få en överblick på banan.

Starten gick och...

äe fan jag har inga kartor o runoway har cpat, resten kommer... :P

...

orkar inte göra en seriös uppdatering än
jvm-veckan kommer jag komma ihåg

eller tis vilodag: 35 min OL

sen veckan efter

tisdag 51 min löpning pukerundan
onsdag vila klump i halsen
torsdag vila
fredag löpning milen 48 min
lörd löpning 40 min, hes som fan
söndag vila

mån vila
tis vila
ons vila
tors vila
fre löpning 43 min
lör åka oringen


JVM-guld!


uppdateringar kommer.
i väntan på det får ni denna bild:


RSS 2.0